Tohum Otizm Vakfı, “Eğitime Uzanan Yol” Projesi Kapsamında Ankara’da Eğitim Değerlendirme ve Canlandırma Toplantısı Gerçekleştirdi
TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında finanse edilen Tohum Otizm Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile TANAP Doğalgaz Boru Hattı’nın geçtiği 20 ilde (Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne) uygulanmakta olan “Eğitime Uzanan Yol Projesi” kapsamında, 22-23 Aralık tarihlerinde Ankara’da Eğitim Değerlendirme ve Canlandırma Toplantısı gerçekleştirildi.
TANAP’ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında fon sağladığı 6 projeden biri olan “Eğitime Uzanan Yol” Projesi, TANAP Doğal Gaz Boru Hattı güzergâhı üzerinde Tohum Otizm Vakfı tarafından 2017 yılında çalışılmaya başlandı. 2019 yılı sonuna kadar devam edecek proje ile otizm konusunda öğretmenlere ve ailelere yönelik eğitim programı geliştirilerek eğitim atölyeleri düzenlenmekte, bölge halkına, yerel karar alıcılara yönelik farkındalık seminerleri veriliyor. Proje kapsamında 20 ilde toplam 60 özel eğitim sınıfının eğitim materyalleri ile donanımı da sağlanacak.
60 eğitimci katıldı.
TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında finanse edilen ve Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen “Eğitime Uzanan Yol Projesi” kapsamında, 22-23 Aralık tarihlerinde Ankara Latanya Hotel’de Eğitim Değerlendirme ve Canlandırma Toplantısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz iki yıl boyunca öğretmenlere yönelik yapılan uygulamalı eğitimlerin değerlendirildiği toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Şube Müdürü Telat Turan, Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer ve TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem katılırken, 10 ilden toplam 60 eğitimci de hazır bulundu.
Öğretmenlerle yeniden buluşacak olmaktan büyük heyecan duyduklarının altını çizen; proje ile özel eğitim uygulama merkezleri, özel eğitim sınıfları ve kaynaştırmada öğrenim gören otizmli çocukların nitelikli özel eğitim hizmetlerine kavuşmalarını hedeflediklerini ve Mayıs ayı itibariyle 20 ilde toplam 60 özel eğitim sınıfına MEB standartlarına uygun şekilde eğitim materyallerinin dağıtılacağını belirten Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Bu toplantı ile daha önce öğretmenlere verdiğimiz uygulamalı eğitimleri değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu değerlendirme toplantısı ile projenin geldiği noktayı daha somut göreceğiz ve yapacağımız çalışmalar için heyecanımızı tazeleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Tohum Otizm Vakfı Hakkında:
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, “Otizm Spektrum Bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.