DS TECHEETAH ŞAMPİYONADAKİ LİDERLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Bu haber 15 Ocak 2019 - 10:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

DS TECHEETAH ŞAMPİYONADAKİ LİDERLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR

 

2019 ABB FIA Formula E Marakeş E-Prix yarışına, ikinci sırada start alan Jean-Éric Vergne’ninilk virajdaki cesur hamlesi damgasını vurdu. DS Techeetah pilotunun bu cesur hamlesi istediği gibi sonuçlanmadı ve aracı spin attı. Bu talihsizlik karşısında araç sıralamasında sonunculuğa düşen Formula E Şampiyonu ünvanlı pilot, hızını kesmeden ve ses getiren bir dönüş ile yarışı 5’inci sırada tamamladı.

2019 ABB FIA Formula E Şampiyonası bütün hızıyla devam ediyor. 2019 ABB FIA Formula E Marakeş E-Prix yarışına, Jean-Éric Vergne’nin cesur hamlesi damgasını vurdu. İkinci sırada start alan ve daha ilk virajda birinciliği hedefleyen deneyimli pilotun bu cesur hamlesi ona bir “spine” mal oldu. Bu talihsizlik karşısında sonunculuğa gerileyen Formula E Şampiyonu ünvanlı pilot, hızını kesmeden yarışa devam etti ve yankılanan bir dönüş ileek 2019 ABB FIA Formula E Marakeş E-Prix yarışını 5’inci sırada tamamladı. Takım arkadaşı André Lotterer talihsiz bir sıralama turu yaşadığı için yarışa 20’inci sıradan başladı. İyi bir başlangıç yapan pilot sadece ilk tur sonunda 14’üncü sıraya ve yarışın yarısı tamamlanmadan 8’inci sıraya yükselmeyi başardı.

Yarış boyunca yoğun bir araç geçme mücadelesi veren Jean-Éric Vergne ve André Lotterer yarışın son 10 dakikasına 6’ıncı ve 8’incipozisyonda girdiler . Güvenlik aracının çektiği “Nötraliszayon” süresinin ardından son tura giren iki pilot, final hızlanmalarını gerçekleştirmek ve böylelikle5’inci ve 6’ıncı sıraya yerleşebilmek için, ikinci kez ATTACK MODU’nuetkinleştirdi.

Marakeş E Prix yarışında sekiz değerli puan alan André Lotterer, şampiyonada toplam 19 puana ulaştı ve genel klasmanda takım arkadaşının arkasında 4’üncü sırayayerleşirken Jean-Éric Vergne ise toplam 28 puan ile şampiyonada 3’üncü sırada yer aldı. 2019 ABB FIA Formula E Marakeş E-Prix’sinden18 puan alan DS TECHEETAH Takımı, 26 Ocak tarihinde Santiago’da gerçekleştirilecek yarış öncesinde en yakın rakibiyle arasında 7 puanlık bir fark açarak şampiyonadaki liderliğini güçlendirdi.

 

 

DS TECHEETAH Pilotu Jean-EricVergne #25 değerlendirmesinde:“Bugün, kesinlikle olması gerektiği gibi bir gün değildi. Günün sonunda yarış pilotuyuz ve hedefimiz belli: boşluğu görmek ve değerlendirmek. Ben de boşluğu gördüğüm an değerlendirme kararı aldım. Ama o boşluğu dolduramayacağımı biraz geç fark ettim. Sam’a çarpıp onun da yarışını mahvetmemek için manevra yapınca aracım spin attı. Evet, bu benim hatamdı ama bugüne kadar Formula E’de yaptığım en büyük hata bu ise ve 5’inci sıradaysam hala mutlu olmak için bir neden var demektir. Günün sonunda 15 araç geçerek iyi bir yarış çıkarttım ve zireveye 16 saniye kadar yaklaşmayı başardım. Son turlarda zirveye 4 saniye kadar yakındım. Buda aracımızın ve bizlerin mükemmel performansını gözler önüne seriyor.” şeklinde konuştu

DS TECHEETAH Pilotu AndreLotterer #36 ise: “Sıralama turları sonunda yarışa geriden başlamak aslında pek de isteyeceğiniz bir şey değil. Ama biz bununla eğlenmesini bildik. Ve bu eğlencenin sonunda 6’ıncı sırada yarışı tamamlamak ise harika oldu. Sıralama turlarında hata yaptım ve bu nedenle yarışa geriden başlamak zorunda kaldım. Buna rağmen şampiyonada 5’inci sırada ve hala iddialı olmak harika. Şampiyonanın devamı için Güney Amerika’ya geçiyoruz ve mücadelemiz bütün hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Sanitiago’da harika bir yarış çıkartmış ve ilk iki sırada yer almıştık. Bu aynı zamanda Formula E tarihinde bir ilkti. Bakalım bunu tekrar edebilecek miyiz?” dedi.

DS TECHEETAH Takım Müdürü Mark Preston yapmış olduğu değerlendirmede:Bugün pilotlarımız inanılmaz bir performans sergilediler. Her iki pilotumuz da bugün arka sıralardan ön sıralarda kendine yer edinebilmek için çok mücadeleedip bunu başardılar.. Bu aynı zamanda otomobillerimizin sahip olduğu performansı da gözler önüne seriyor. Aslında bugün zafere ulaşamamış olmak çok ücüzü, ama neyseki çok kıymetli birkaç puan toplamayı başardık. Geçtiğimiz sezondan çok iyi biliyoruz ki; şampiyonluğa giden yolda her bir puanın büyük önemi var. Şampiyonada liderliğimizi sürdürüyoruz. En yakın rakibimizin 7 puan önündeyiz ve başarılı bir Santiago E-Prix yarışı için hazırız.” dedi.

DS Performance Direktörü Xavier Mestelan Pinon: “Takım olarakşampiyonadakiliderlerimizi pekiştirdik ve bugün DS E-TENSE FE19’u geliştirirken almış olduğumuz teknik kararların doğruluğunu bir anlamda teyit etmiş olduk. Gerek Jean-Éric, gerekse de André mükemmel bir iş çıkarttılar. Her ikisini de tebrik ediyorum. Bu önemli şampiyonanın bir parçası ve hala şampiyonluğun en iddialı adaylarından biriyiz. Önemli olan da bu.dedi.