ESSİAD Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Güray Korun Oldu

Bu haber 20 Ocak 2019 - 23:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ESSİAD Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Güray Korun Oldu

Türkiye’de iklimlendirmenin lider firmalarından Form Şirketler Grubu’nunevaporatif soğutma sistemleri, doğal gün ışığıaydınlatma, duman tahliye sistemleri ve fancoil üretimi konularında hizmet veren iştiraki Form Endüstri Tesisleri’nde Genel Müdürlük görevini yürütenGüray Korun, Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ESSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Form Şirketler Grubu’nun üretim ayağını oluşturan Form Endüstri Tesisleri’nin Genel Müdürü Güray Korun, Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ESSİAD tarafından Ocak ayında düzenlenen Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan kararla Yönetim Kurulu Başkanı görevine getirildi.

1992 yılında Form Şirketler Grubu’nda İmalat Mühendisi olarak çalışma yaşamına başlayan Güray Korun, sırasıyla İmalat Mühendisi, Satış Mühendisi ve Fabrika Müdürü olarak görev yapmıştır. İklimlendirme sektörü alanında faaliyet gösteren birçok tüzel kuruluşta sektörün gelişime katkıda bulunmak için faaliyetlerde bulunan Güney Korun, şuanda Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD), Isıtma Soğutma Klima İmalatçılar Derneği (ISKID) ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) kuruşlarında daaktif olarak üyeliğini yürütüyor.

Güray Korun son 4 yıldır üyesi olduğu ESSİAD’da 2018 yılını başkan yardımcısı olarak geçirdi ve 12 Ocak 2019 ‘da ESSİAD’ın yeni başkanı oldu. 1969 yılında Ankara’da doğan Güray Korun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu. Güray Korun evli ve bir çocuk babasıdır.

Form Endüstri Tesisleri Sanayi A.Ş. Hakkında

1965 yılında faaliyetlerini başlayan Form Endüstri Tesisleri, iklimlendirme alanında 50 yılı aşkın bir deneyimle çalışmalarına devam eden Form Şirketler Grubu’nun üretim ayağını oluşturan ve çevre dostu ürünlere odaklanan bir firma olarak,2018 sonu itibariyle 42 çalışanı ile İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan üretim tesislerinde faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin ilk yerli üretim doğal aydınlatma (günışığı aydınlatma) ürünlerini üreten, yine Türkiye’nin ilk ve tek EN12101-2 standartlarına uygun CE belgeli doğal havalandırma sistemlerinin üretimini de gerçekleştiren Form Endüstri Tesisleri’ninbir diğer ekolojikürünü ise klasik klimanın kullanılamayacağı büyük alanlar için önerilen ve kompresör kullanmadan soğutma yapan Evaporatif soğutma sistemleridir. Tekstil sektörü, lojistik firmaları, perakende zincirleri, AVM’ler ve her türlü sanayi tesisi ile çalışan firmanın bugün; Ankara, Denizli, İstanbul, Gaziantep, Bursa ve Antalya başta olmak üzere 15 şehirde çözüm ortakları bulunuyor. Ürün grupları arasında Sunvia Güneş Tüpü Doğal Aydınlatma Sistemleri, FesKlima Evaporatif Soğutma Üniteleri, Roda Doğal Havalandırma, Euroform Fancoiller ve TrokeDuman Tahliye Sistemleri yer alıyor.