Goodyear, dördüncü kez ‘En İyi İşveren Ödülü’ne layık görüldü

Bu haber 05 Şubat 2019 - 10:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Goodyear, dördüncü kez ‘En İyi İşveren Ödülü’ne layık görüldü

Goodyear Türkiye, İnsan Kaynakları alanındaki politikaları ve uygulamalarıyla Top Employers Institute tarafından “En İyi İşveren” ödülüne layık görüldü.

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Goodyear, Top Employers Institute (En İyi İşverenler Enstitüsü) tarafından dördüncü kez “En İyi İşveren” sertifikasının sahibi oldu. Bu ödül her yıl bağımsız bir kurum olan Top Employers Institute tarafından, “önce insan” ilkesini temel alan insan kaynakları uygulamaları yoluyla çalışanları için en iyi çalışma ortamını sağlayan firmalara veriliyor.

Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Polonya, Slovenya, İspanya, İngiltere, Güney Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil olmak üzere diğer on bir ülkede de bu ödüle layık görüldü. Şirket ayrıca bir kez daha “Avrupa’nın En İyi İşvereni” sertifikası ile ödüllendirildi.

Bağımsız insan kaynakları belgelendirme kuruluşu olan Top Employers Institute, katılımcıları En İyi İnsan Kaynakları Uygulamaları Anketi aracılığıyla değerlendiriyor. Enstitünün verdiği lisansı alabilmek için firmaların Top Employers Institute tarafından belirlenen minimum standartları karşılaması gerekiyor. Goodyear bu yıl bir kez daha kuruluşun belirlediği kriterlerin üzerine çıkmayı başardı.

Konuyla ilgili olarak Goodyear Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci“Önceliğimiz her zaman çalışanlarımız olmuştur, böyle olmaya da devam edecektir. Doğru insan kaynakları uygulamaları yetenekli çalışanlarımızın firmamızda çalışmaya devam etmelerini sağlarken yeni yetenekleri de ekibimize kazandırıyor. Top Employers Institute tarafından verilen bu sertifika bizim için çok önemli. Bu sertifika Goodyear’a pazardaki diğer başarılı şirketlerle karşılaştırmalı değerlendirilme imkânı sağlıyor ve mükemmellik konusunda kararlı bir işveren olarak gelişim gösterebileceğimiz alanların belirlenmesine fırsat tanıyor. Ayrıca alanında en yetenekli kişileri şirketimize kazandırma ve mevcut insan gücümüzü koruma adına işveren markamızın güçlenmesine de katkıda bulunuyor” dedi.

Top Employers Institute’ün Hollanda’daki merkez bürosu 1991 yılından itibaren dünya çapındaki en iyi işverenleri ödüllendiriyor. Top Employers Institute CEO’su David Plink bu yıla dair değerlendirmesinde; “2019 “En İyi İşveren” sertifikasına sahip şirketler, çalışanları için üstün standartlarda bir ortam sağladıklarına ve çalışanlarına öncelik vererek en doğru İK uygulamalarının gelişimini teşvik ettiklerine inanıyoruz. Bu firmalar insan kaynakları alanında en iyisini başarmak için üstün çaba göstererek iş dünyasının zenginleşmesine yardımcı oldular ve bu nedenle en iyi işverenler olarak seçildiler” dedi.

Goodyear Lastikleri Türk A.Ş. hakkında:

Dünyanın en büyük lastik şirketlerinden olan Goodyear Tire and Rubber Company’nin Türkiye’deki iştiraki olarak 1 Eylül 1961’de kurulan Goodyear Lastikleri Türk A.Ş.; 1700’e yaklaşan çalışanı ile İstanbul’daki merkez ofisi dışında İzmit ve Adapazarı’ndaki iki üretim tesisinde faaliyet göstermektedir. Şirket, Goodyear, Fulda, Sava, Debica ve Kelly markaları altında tüketici lastikleri ve ticari lastikler üretmekte ve pazara sunmaktadır. Türkiye’deki en büyük 100 ihracatçı arasında yer alan Goodyear Lastikleri Türk A.Ş., 2017 yılında otomotiv sektörünün 9. büyük ihracatçısıdır. Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da “GOODY” sembolüyle işlem görmektedir. Türkiye’de geniş bayi ağına sahip Goodyear Lastikleri Türk A.Ş.’nin ürünleri ve faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için, www.goodyear.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.