Brisa, Tedarikçi Finansmanı Çalışmalarını Figopara ile Dijitalleştiriyor

Bu haber 25 Şubat 2019 - 13:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Brisa, Tedarikçi Finansmanı Çalışmalarını Figopara ile Dijitalleştiriyor

Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, tedarikçi ödeme işlemlerini Türkiye’nin ilk tedarikçi finansmanı platformu Figopara ile dijitale taşıyor. İş süreçlerini yeni nesil teknolojilerle geliştirmeye odaklanan Brisa, Figopara iş birliğiyle tedarikçilerine daha hızlı ve kolay bir sistemin avantajlarını sunuyor.

Dijitalleşme ve yeni nesil teknolojilerle iş süreçlerinde fark yaratan Brisa, Türk

iye’nin önde gelen büyük alıcı firmalarına tedarikçi finansmanı işlemlerini dijital ortamda en hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmelerine olanak sunan Figopara ile anlaştı. Figopara’nın fintek temelli tedarikçi finansmanı platformu sayesinde Brisa tedarikçileri, faturalarını ihtiyaç duydukları zamanda nakde dönüştürecek ve dijital ortamın sunduğu kolaylık sayesinde hızlı nakit akışı sağlayarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Brisa tedarikçilerine hızlı nakit akışı

 

Brisa’nın yeni nesil teknolojilerle iş süreçlerini zenginleştirdiğini ve tüm paydaşlarına da bu kapsamda değer yaratmayı hedeflediğini ifade eden Brisa Finans Genel Müdür Yardımcısı Reşat Oruç; ²Türkiye’de uzun yıllardır sektör liderliğini üstlenen şirketimiz, Türkiye’de, etik değerler ve sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda geniş bir tedarikçi ağı ile faaliyet gösteriyor. Dijitalleşmeyi iş süreçlerinin kalbine yerleştiren bir şirket olarak, tedarikçilerimizle olan süreçlerimizi, tedarikçilerimize fayda sağlayacak şekilde zenginleştirmek üzere yola çıktık. Figopara iş birliğimiz ile tedarikçilerimiz, nakde daha rekabetçi ve etkin bir şekilde ulaşarak çalışmalarına ivme kazandıracaklar” şeklinde konuştu.

3.000‘den fazla tedarikçi yararlanacak

Brisa gibi büyük alıcı firmaların tedarikçilerini tedarikçi finansmanı platform ile desteklediklerini kaydeden Figopara Genel Müdürü Avşar Dirgin, finansal teknoloji (Fintech) şirketi olarak Türkiye’de bir ilke imza attıklarını; alıcı, satıcı (tedarikçi) ve bankaları Figopara dijital platformunda buluşturduklarını belirtti. Tedarikçi finansmanının alıcı firmalara ödeme vadesinde esneklik, daha verimli işletme sermayesi ve bilanço yönetimi, stratejik tedarikçilere kesintisiz nakit akışı, tedarikçi ile ödeme ve fiyatlandırma konusunda müzakere imkanı ve bankalarla farklı gelir ortaklığı modelleri gibi büyük avantajlar sağladığını vurgulayan Avşar Dirgin, halihazırda binlerce aktif üye firma ile operasyonlarına devam ettiklerini bilgisini verdi. Brisa ve Figopara iş birliği ile hayata geçen Brisa Tedarikçi Finansmanı Projesi’nin 2019 yılı itibarıyla 3000’i aşkın tedarikçinin kullanımına sunulduğunu belirten Dirgin, artan bir taleple karşılaştıklarını, proje ile Brisa tedarikçilerinin onaylı faturalarının vadesini beklemeden diledikleri zaman erken ödeme alma imkanına sahip olduklarını ifade etti.

En hızlı finansal çözüm

Figopara’nın teknolojisi sayesinde yüksek verimlilik ve hız sağlanıyor. Mal ve hizmet alan büyük firmalarla anlaşma sağlandıktan sonra, alıcı firmanın anlaştığı ve yönlendirdiği finansal kurum ve tedarikçiler de eko-sisteme dahil ediliyor. Alıcı tarafında onaylanan faturalar Figopara’ya aktarılıyor ve tedarikçiler diledikleri zaman diledikleri faturalar için erken ödeme alma avantajına sahip oluyorlar. Figopara tamamen dijital ortamda taraflar arasında sağlanan iş akışı ve data transferi operasyonunu en son ve güvenli teknoloji ile sağlıyor. Bu sayede, günün yoğun iş trafiğinde dakikalar içerisinde bu süreçler gerçekleşebiliyor.