Bridgestone’un Geliştirdiği Dünyanın İlk Yüksek Dirençli Polimer Kauçuğu “Yılın Ekolojik Başarısı” Ödülünü Kazandı

Bu haber 02 Ağustos 2019 - 11:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bridgestone tarafından sektöre kazandırılan, dünyanın ilk Yüksek Dirençli Polimer Kauçuğu (YDK), Uluslararası Lastik Teknolojileri Ödülleri’nin İnovasyon ve Mükemmeliyet kategorisinde “Yılın Ekolojik Başarısı” ödülüne layık görüldü.

Dünya lastik devi Bridgestone, Mayıs 2018’de tanıttığı Yüksek Dirençli Kauçuk (YDK) ile Uluslararası Lastik Teknolojileri Ödülleri’nde, İnovasyon ve Mükemmeliyet kategorisinde “Yılın Ekolojik Başarısı” ödülünü aldı.

YDK, kauçuk ve reçineyi moleküler düzeyde bir araya getiren, dirence ve aşınmaya karşı dayanıklılıkta doğal kauçuğu geride bırakan dünyanın ilk polimeri. Bu çözüm, hedeflenen ürün performansına daha az malzemeyle ulaşılan lastikler üretme kapasitesine sahip, gelecek vaat eden yeni nesil bir lastik malzemesi olarak öne çıkıyor. Böylece kaynakların verimli kullanımı ve çevresel ayak izinin azaltılması konularına etkin çözüm sağlayan bir Ar-Ge projesi olarak kabul görüyor.

Bridgestone’un global Kurumsal Sosyal Sorumluluk taahhüdü olarak “Hizmet Anlayışı” çerçevesinde en büyük önceliklerinden biri de çevre. Bu doğrultuda şirketin inovasyon ve teknolojiyi çevre için değer ve sürdürülebilir bir toplum yaratmak için kullanıyor.

Brisa hakkında:
Brisa’nın temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almış ve 30 yılı geride bırakmıştır. Türkiye lastik pazarı lideridir.
1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü’nü kazanan Brisa, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazanan ilk Türk şirketi olmuştur. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 361.000 m2ye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Bu tesis, aynı zamanda, Bridgestone’un dünya üzerindeki en önemli üretim üslerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır. Brisa, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde Endüstri 4.0 uygulamalarıyla donatılmış sektörün ilk akıllı fabrikasını kurmuştur.
Brisa’nın ürettiği Lassa markası, bugün 70’i aşkın ülkede 80 distribütörüyle faaliyet göstermekte, 610 tabelalı mağazası bulunmaktadır.
Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini çevresel, ekonomik ve toplumsal açıdan ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu “Turnalar Hep Uçsun”, eğitime katkısını ortaya koyduğu “Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği”, trafikte emniyetli sürüşe katkı sağladığı “Lassa Yola Sağlam Çık” ve “Bridgestone #emniyetimiziçin2dakika”, ülkemizin tarım alanında gelişimine destek verdiği “Lassa ile Sevdamız Toprak Yarınlarımız Ortak” ve kültürel bir değer olan “Brisa Müze” ön plana çıkan projeleri arasındadır.
Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, ana markaları ile beraber Lastiğim, Lastik Vs ve Speedy satış noktaları, OtoPratik ve Propratik hizmet noktaları, Lastik.com.tr internet satış sitesi, ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan Mobilfix mobil bakım servisi ve Profleet hizmet paketi, Probox mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmetiyle Türkiye ekonomisi ve gelişimine değer katma kararlılığındadır