Yepyeni Volkswagen Frankfurt Fuarı’nda!

Bu haber 11 Eylül 2019 - 11:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.


Frankfurt Otomobil Fuarı bu yıl Volkswagen için tam anlamıyla bir Dünya Prömiyerleri platformu oluyor. Birçok yeni modelin sergileneceği fuarda bu yıl Volkswagen, yeni kimliğiyle de yer alarak tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Volkswagen’in yeni kurumsal kimlik süreci ve bu çerçevede tasarlanan Yeni Volkswagen logosunun ilk kez tanıtılacağı fuarda, Volkswagen’in daha dijital ve daha pozitif, güçlü ve çekici bir marka olma yolundaki çalışmaları da sergileniyor.

Beetle ve Golf’ten sonra Volkswagen markası için yeni bir dönemin başlangıcı olarak adlandırılan ID.3 de “Yeni Volkswagen” dünyasının ilk üyesi olarak fuarın en önemli modellerinden biri konumunda.

Frankfurt’ta düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (IAA) Volkswagen markası üç dünya prömiyerini birden gerçekleştiriyor. Marka hem tam elektrikli ID.3 modelini ve T-Roc’un üstü açık versiyonu Yeni T-Roc Cabriolet’i, hem de yeni logosunu ve yeni marka kurumsal kimliğini “Yeni Volkswagen” sloganıyla kamuoyuyla buluşturuyor.

Volkswagen için yeni bir dönemin başlangıcı: ID.3

Volkswagen markasının bu yıl düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda (IAA) en önem verdiği konuların başında ‘Elektromobilite’ geliyor. Marka, “Elektromobilite” stratejisi ile 2025 yılına kadar pazara sunmayı planladığı 20 farklı elektrikli model ve 1 milyon satış hedefi ile dünya lideri olmayı hedefliyor.

Otomotiv dünyasının efsanevi modelleri arasında yer alan Beetle ve Golf’ten sonra Volkswagen markası için yeni bir dönemin başlangıcı olarak ifade edilen ID.3 modeli ilk olarak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Volkswagen, tam elektrikli ID. model ailesinin ilk üyesi olan ID.3 ile “0 Emisyon” mobiliteyi milyonlar için ulaşılabilir ve çekici hala getirmeyi hedefliyor.

3 farklı batarya seçeneği

ID.3, 330, 420 ve 530 km menzile sahip üç farklı batarya seçeneğiyle satışa sunulacak. Sıra dışı şarj kapasitesi sayesinde otomobil, 100 kW DC şarj gücü ile 27 dakikada yüzde 80’e kadar dolum sağlayabiliyor ve bu şarjla 290 km yol yapabiliyor. Volkswagen, modelin bataryası için sekiz yıl ve 160 bin kilometre garantisi de sunuyor.

Fuarda sergilenen ve geçtiğimiz Mayıs ayından bu zamana yaklaşık 30 bin adet ön sipariş alan ilk seri üretim versiyonu ID.3 1ST, 420 km’lik (WLTP) bir menzile sahip. Tüm versiyonlar üstün ses ve navigasyon sistemi dahil olmak üzere kapsamlı teknolojik özelliklere sahip olurken, ID.3 1ST Plus, ek olarak IQ Light ve çift renkli iç ve dış tasarım öğeleriyle alınabiliyor. ID.3 1ST Max ise panoramik cam tavan ve artırılmış gerçekliğe sahip ön cama yansıyan bilgilendirme sistemi “Augmented reality head-up display” gibi yenilikleri barındırıyor.

ID.3 modelinin yanı sıra, ID.3’ün hemen ardından pazara sunulması planlanan, ID. ailesinin diğer modellerine dair ipuçları da Volkswagen standında yerlerini alıyor: ID.R, ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION, ID. ROOMZZ, ID. BUGGY, ID. A SUV elektrikli model ailesinin diğer üyeleri de otomobil tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Elektrikli bir rekortmen: ID.R

Volkswagen’in fuarda sergilediği modeller arasında, elektrikli mobilite rekortmeni ID.R de yer alıyor. İki elektrikli motora sahip olan ve daha önce hiçbir elektrikli otomobilin erişemediği hızla, Nürburgring-Nordschleife turunu 6:05:336 dakikada tamamlayan ID.R, Volkswagen’in Frankfurt Otomobil Fuar’ında bir diğer öne çıkan modeli. Bilindiği gibi, ID.R, geçen 12 ay içinde, Pikes Peak Uluslararası Tırmanış pistinde (ABD) 7:57:148 dakikalık derecesi; Güney İngiltere’deki Goodwood Hız Festivali’nde, 43.86 saniyelik derecesiyle de rekorları ele geçirmişti.

Yeni T-Roc Cabriolet’ya dünya prömiyeri

Kompakt SUV segmentinde Volkswagen’in ilk üstü açık modeli olan Yeni T-Roc Cabriolet, markanın Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda (IAA) ilk kez sergilediği bir diğer model. Etkileyici dış tasarımı, SUV modellerin karakteristik özelliği olan yüksek koltuk oturumu, esneklik ve yüksek sürüş keyfiyle başarılı bir kombinasyon olarak sunuyor.

Yeni T-Roc Cabriolet, Beetle ve Golf’ten sonra klasik yumuşak tavan geleneğini devam ettiriyor. Tam otomatik tavan yalnızca dokuz saniyede açılıyor ve 30 km/s’e varan hıza kadar otomobil hareket halindeyken açılıp kapanabiliyor.Yumuşak tavan, elektromekanik olarak kilitlenebiliyor. tomobilin yapısal bütünlüğünü korumak için şasisi ve gövdesi güçlendirilirken, arka koltukların arkasına yerleştirilmiş devrilmeye karşı korumayı sağlayan sistem sayesinde de yolcular güvende hissediyor.

Her anlamda yeniliklerin fuarı

Volkswagen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, yeni modellerinin yanı sıra, sürdürülebilir ürünlerin yeniden oryantasyonunu içeren stratejik dönüşümün sonuçlarını da ilk kez aktarıyor. Daha dijital ve daha modern bir marka haline gelen ‘Yeni Volkswagen’, kişiselleştirilmiş ve data odaklı bir müşteri deneyimi sunmayı hedefliyor.

Önce dijital

Yeni marka kurumsalı, insanların hayatlarının doğal bir parçasını oluşturan mobiliteyi yansıtıyor. Volkswagen’in yeni mobilite çağındaki yeni sloganı ise, ‘Önce Dijital’ olarak belirlenmiş.

Yeni logo da tanıtıldı

Volkswagen, daha modern, daha net ve daha sade tasarlanan yeni logosunu da Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Daha esnek kullanıma olanak tanıyan ve dijital ortamda hayli belirgin ve fark edilebilir hale gelen logo, ilk kez sesli şekilde de sunuluyor. Tüm dünyanın yeni marka kurumsalına geçiş sürecinin ise 2020 yılının ortasında tamamlanması planlanıyor.