İTALYAN TİCARETODASI VE TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ MASSIMO GAIANI’DEN PIRELLI’YE ZİYARET

Bu haber 22 Eylül 2019 - 22:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İTALYAN TİCARET ODASIVEİTALYA’NIN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ’NDEN PIRELLI’NİN İZMİT FABRİKASINA ZİYARET
/
İTALYAN TİCARETODASI VE TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ MASSIMO GAIANI’DEN PIRELLI’YE ZİYARET

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği’nin Kocaeli şubesinin açılışı kapsamında İzmit’e gelen İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi MassimoGaiani,İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı LivioManzini, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbive beraberindeki bir heyet lastik devi Pirelli Otomobil Lastikleri’ninmotorsporlarındaki küresel rolü nedeniyle“Şampiyonların Fabrikası” olarak bilinen İzmit’teki motorsporları fabrikasını ziyaret etti.

İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi MassimoGaiani,İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası DerneğiBaşkanı LivioManzini, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbive iş insanlarından oluşan bir heyet19 Eylül Perşembe günü Türkiye’de ilk yerli lastiğin üretiminin gerçekleştirildiği Pirelli’nin İzmit’te bulunanmotorsporları fabrikasınaanlamlı bir ziyarette bulundu.

Heyet,Pirelli’nin İzmit’teki üretim tesisindePirelli Türkiye CEO’su GianPaoloGattiComini tarafındanağırlandı. Ziyaret kapsamında; büyükelçi veiş insanları, Pirelli’nin Türkiye’deki faaliyetleri ve motorsporlarındaki köklü deneyimleri hakkında bilgi alırken, ayrıca yarış lastiklerinin üretim süreçlerini de yakından inceledi.Ziyarette ayrıca, Pirelli Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Serpil Köşker’in İtalyan Ticaret Odası Kocaeli Şubesine temsilci olarak seçildiği bilgisi de paylaşıldı.

Ziyaret kapsamında İtalya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi MassimoGaiani, “Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkiler mükemmel bir durumda. İtalya, bugün Türkiye’nin Avrupa Birliği’ndeki ikinci, dünya çapındakibeşinci en büyük ticari partneri. Bunun yanı sıra, İki ülke arasında yaklaşık 20 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmi var. Üstelik İtalya ve Türkiye arasındaki bu ticaret hacmi çok dengeli bir şekilde sürüyor. Tüm bunlar, ticari ilişkilerimizin olgunluğunu ve mükemmelliğini gösteriyor” diye konuştu.

Türkiye’nin Pirelli için stratejik bir ülke olduğunu ve yatırım açısından çok bir potansiyel barındırdığını ifade eden Pirelli Türkiye CEO’su GianPaoloGattiComini, şunları kaydetti:

“Pirelli Türkiye olarak, 1962 yılında İzmit’te ilk yerli lastiğin üretimiyle başladığımız Türkiye’deki yolculuğumuzda 2007’den bu yana motor sporları için 400’ün üzerinde farklı türde yarış lastiği ürettik. Halen Türkiye’de ürettiğimiz ileri teknolojiye sahip lastikler, dünyanın birçok ülkesinde yollara çıkıyor. İzmit’teki 250’den fazla çalışanımız sadece yarış lastiklerinin üretiminde görev alıyor. Türkiye’deki ilk lastik üretim tesisinin kurulması dahil birçok konuda öncü görevler üstlenen bir şirket olarak, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Bu anlamlı ziyaret vesileyle hem sayın büyükelçimizi hem de İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneğiüyelerini fabrikamızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.”

Türkiye’deki ilk yerli lastiğin üreticisi Pirelli

Türkiye’deki faaliyetlerine 1960 yılında İzmit’te kurulan fabrika ile başlayan küresellastik devi Pirelli, 1962 yılında Türkiye’de ilk yerli lastiğin üretimini gerçekleştirdi.“Şampiyonların Fabrikası” olarak bilinen Türkiye’deki ilk lastik üretim tesisi, 2007’den bu yana motorsporları için 400’ün üzerindefarklı türde yarış lastiği üretti.

Motor sporlarına 110 yılı aşkın süredir tutkuyla bağlı olan Pirelli, 5 kıtada 340’ın üzerinde şampiyonluk ve 2 bin 200 otomobil ve motosiklet yarışına katkı sunmuş olup, bu desteğini halen sürdürmektedir.1907 yılından bu yana motor sporlarında rol alan Pirelli, 2011’den beri sürdürdüğü FIA Formula One™ Dünya Şampiyonası’nın tek resmi lastik tedarikçiliğini, yenilenen sözleşme ile 2023’e kadar devam ettirecek.Özellikle genç beyinlere önem veren bir şirket olan Pirelli, motorsporlarının gelişmesi ve gelecek nesillere aktarılması için desteğini Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın (JWRC) tek lastik tedarikçisi olarak sürdürüyor.

Tüm dünyada 3.000’iaşkın OEM onayına sahip

Sadece tüketici lastiklerine (otomobil, motosiklet ve bisiklet) odaklı tek şirket olanPirelli’nin 145yılı aşkın köklü tecrübesiyle lastikler geliştirirken,dünyanın en prestijli otomobil üreticileri ile işbirlikleri sayesinde 3.000’den fazla homologasyona sahip bulunuyor. Üstün performans ve güvenlik ile düşük çevresel etki sağlamak için araştırma ve geliştirme taahhüdünü sürdüren Pirelli, bu amaçla 2018 yılında yüksek değerli ürünlerden elde edilen gelirlerinin yüzde 6,1’ini Ar-Ge yatırımlarına tahsis etti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla gelişmekte olan SUV pazarının lastik ihtiyacını tam zamanında ve yerinde karşılayabilmeyi amaçlayan Pirelli, pazarın en çok satan ölçüsü olan 215/65R16’yı kısa süre önce İzmit fabrikasında üretmeye başladı.Fabrikanın 20.000 m² büyüklüğündeki ek tesisinde 250’den fazla çalışan sadece yarış lastikleri üretiminde görev yapıyor.Pirelli Grubu, 2017 yılında Pirelli Türkiye’yi 394. Ar-Ge Merkezi olarak tescillemiş olup, Pirelli Türkiye bugün geneline yayılmış 300’ün üzerinde yetkili satıcısı ile Pirelli Otomobil Lastikleri A.Ş. müşterilerine hizmet vermeyi sürdürüyor.