2019 Uluslararası DAF Sürücüler Karşılaşması Finali Goodyear’ın test sahalarında yapılacak

Bu haber 26 Eylül 2019 - 10:34 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2019 Uluslararası DAF Sürücüler Karşılaşması Finali Goodyear’ın test sahalarında yapılacak

18 kamyon sürücüsü bu hafta sonu Lüksemburg’da yarışacak

28-29 Eylül 2019 tarihlerinde Goodyear’ın Colmar-Berg’deki (Lüksemburg) test sahalarında Avrupa’nın en iyi kamyon sürücüleri 2019 Uluslararası DAF Sürücü Yarışması Finali için bir araya gelecek. DAF’ın partnerleri olan Goodyear ve Dekra tarafından desteklenen yarışın mottosu “En iyisi ol, En iyi sürücü ol.” Karşılaşmanın amacı ise beceri gerektiren ve zahmetli bir iş olan kamyon sürücülüğünü teşvik etmek. Mart-Eylül ayları arasında Türkiye’nin de dahil olduğu 30 ülkeden binin üzerinde aday en iyi kamyon sürücüsü seçilebilmek için yarışmaya katıldı.

2019 Uluslararası DAF Sürücü Yarışması’na katılabilmek için adayın, her damla yakıttan maksimum performansı almayı, yükü güvenli olarak taşımayıtrafiğin yoğun zamanlarında bile zamanında teslimi etmeyi ve araçlarını en iyi durumda tutmayı bilmesi gerekiyor. Sürücünün yol bilgisi ve ticari araçların kullanımı konusundaki bilgisi de değerlendirilen online kayıt sürecinin ardından seçilen sürücüler bulundukları ülkelerdeki ulusal final karşılaşmasına katılmak için davet ediliyorlar. Türkiye’de Ağustos ayında gerçekleşen 2019 DAF Ulusal Sürücü Yarışması’nda Turhan Öz birinci olarak Lüksemburg’ta yarışmaya hak kazandı. Yarışın Türkiye ayağı ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

2019 Uluslararası DAF Sürücü Yarışması Finali ise Eylül ayının sonunda yapılacak. Kendi ülkelerindeki ulusal DAF Sürücü Yarışmalarını kazanan 18 sürücü, sürücülük yeteneklerini, yol güvenliği konusundaki farkındalıklarını ve ulaşım sektörü konusundaki bilgi birikimlerini gösterme fırsatı bulacaklar. Finalistleri, kendilerini yenilikçi ve zorlu koşullarda test etmek amacıyla tasarlanan iki günlük final karşılaşmasında, ödüllü DAF kamyonlarını kullanırken göreceğiz. Tüm bu mücadeleler ise Goodyear’ın gelişmiş yakıt verimliliği ve kilometre performansı sunan yeni nesil FUELMAX GEN-2 ve KMAX GEN-2 lastikleriyle gerçekleşecek.

Sürüş konusunda uzman olan kişilerden oluşan jüri, her finalisti araç ve lastik konularındaki teknik bilgileri, eko-sürüş, yol güvenliği becerileri, manevra kabiliyetleri ve yarışmacıları diğerlerinden ayıran önemli alanları baz alarak değerlendirecek. Bu değerlendirmeleri başarıyla geçen sürücü, 2019 Uluslararası DAF Sürücü Yarışması’nın kazananı olacak.

Goodyear Avrupa Ticari Lastikler Pazarlama Direktörü Maciej Szymanski şunları belirtiyor; “Goodyear ve DAF’ın uzun süredir devam eden ortaklığı üstün kalitede hizmet sunmaya, taşımacılık alanında verimli bir hizmet ve üstün mobilite çözümleri sunmaya odaklanmakta. Kamyon sürücülerinin zorlayıcı mesleklerini destekleyen 2019 Uluslararası DAF Sürücü Yarışması’na katılmak bizim için özellikle önem arz ediyor. Goodyear’da bizim amacımız sürücülerin hayatlarını ve gündelik çalışmalarını mümkün olduğunca kolaylaştırmak. Bu amaçla filolarla işbirliği yaparak lastiklerin en iyi durumda olmasını sağlamak ve Pan-Avrupa hizmet ağını desteklemek için Goodyear Total Mobility uygulaması ile yüksek kalitede lastik tedarik ediyor, akıllı lastik izleme sistemlerini kullanıyor ve yönetim çözümleri sunuyoruz. Ayrıca TruckForce uygulaması ile kamyonların ve sürücülerin faaliyetlerine devam edebilmelerini sağlıyoruz. Bu sayede çalışma zamanının en üst seviyeye çıkmasına ve sürücülerin güvenli ve rahat bir sürüş deneyimi yaşayarak işlerini en iyi şekilde yapmalarına katkı sağlamış oluyoruz.”

2019 Uluslararası DAF Sürücü Yarışması Finali Goodyear’ın Colmar-Berg’deki (Lüksemburg) test sahalarında düzenlenecek. Final karşılaşması için kullanılacak Formula 1 testinden geçmiş olan ve 3.960 metre uzunluğundaki bu yolda, binek ve kamyon lastiklerinin ıslak ve kuru zeminlerdeki tasarruf ve performansı test ediliyor.. Final yarışında katılımcılar Goodyear’ın sahasında dokuz farklı teknik ve sürüş hakimiyeti uygulamasına katılacaklar.

The Goodyear Tire & Rubber Company:

Dünyanın en büyük lastik şirketlerinden biri olan Goodyear, günümüzde küresel platformda 21 ülkedeki 47 tesisinde üretim yapmakta ve 64.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Goodyear’ın Akron, Ohio ve Colmer-Berg, Lüksemburg’da bulunan iki İnovasyon Merkezi, sektörün performans standartlarını belirleyen teknoloji harikası ürün ve hizmetler sunmak için çalışmaktadır