Mio ile Araç İçi Kameralarda Altın Oran Devri

Bu haber 12 Mayıs 2020 - 17:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Araç içi kameraları, değişen günümüz teknolojisi ile bir kameradan çok daha fazlası. Kameralara eklenen; G sensörü, GPS, WİFİ özelliklerini birçok firma, ürünlerinde ön plana çıkarmakta. Bu özellikler, kimi zaman kameranın çekim özelliklerinin önünde gösterilebiliyor. Kimi zamanlarda unutulan bir detay olsa da araç içi kameraları, iyi çekim özellikleri ve net bir görüntüye sahip değilse bu özelliklerin pek bir anlamı kalmıyor.

Dünyanın lider araç içi kamera üreticilerinden Mio, kameralarda altın oran olarak bilinen, gürültü azaltma ve net görüntü faktörlerini, araç içi kamera sektörüne getiriyor. Kameralarda gürültü, çekim faktörlerinin doğal bir parçasıdır. Yetersiz ya da fazla ışık ortamlarında, görüntüdeki piksellerin düzgün ve ayrıntılı işlenmesi zorlaşmakta. Bu durum da görüntü gürültüsü denilen kavramı oluşmakta. Gürültü, görüntüdeki ışığın sensörde doğal olarak bulunan gürültü seviyesine çok yakın olması sonucunda, sensörün görüntüyü algılamasını zorlaştırmasıyla ortaya çıkıyor. Araç içi kameralarda bu durum daha da belirgin hâlde karşımıza çıkmakta. Öyle ki, araç içi kameraları, sabit ortamlarda çekim yapmaz; araç ile birlikte çeşitli ışık ortamları arasında gezinirler. Mio, kullanıcılarının bu durumlarda da net çekimler yapabilmesi için, araç içi kameralarında altın oranı kullanan, görüntü gürültüsünü önleyen teknolojiyle kameralarını tasarlayan markaların başında geliyor.

Araç içi kamera sektörüne birçok yeniliği getirerek, sektördeki öncülüğünü sürdüren Mio; kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli bir konuyu daha çözüme kavuşturuyor ve kullancıları için eşsiz çekim deneyimleri sunuyor. Kameralarında kullandığı; G sensörü, Wifi, Mivue Pro ile kablosuz bağlantı, F değeri, geniş açı çekim özelliğine ek olarak, altın oran özelliği de önümüzdeki günlerde kendinden sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.