Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar, Ofses Turizm’e 18 adet Sprinter teslim etti

Bu haber 15 Ekim 2020 - 12:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.


•Ofses Turizm, Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar ile uzun yıllara dayanan iş birliğini, filosuna eklediği 18 adet daha Sprinter 16+1 Okul Servisi ile sürdürüyor.
•Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’in sağladığı avantajlı kredi imkânları ve çok yıllık kasko desteğiyle filosunu gençleştiren Ofses Turizm, bünyesindeki araç sayısını da 3 adet arttırdı.
İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Ankara ve İzmir bölgelerinde öğrenci ve personel taşımacılığı alanlarında faaliyet gösteren Ofses Turizm, uzun yıllardır tercih ettiği Mercedes-Benz Sprinter modellerine yenilerini ekledi. Tek seferde 18 adet Mercedes-Benz Sprinter 16+1 Okul Servisi’ni filosuna katan Ofses Turizm, bu sayede toplam araç sayısını 3 adet de arttırmış oldu.
Mercedes-Benz Yetkili Bayii Has Otomotiv’in Avcılar lokasyonunda gerçekleşen teslimat töreninde, Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Serdar Yaprak, Mercedes-Benz HTA Certified Satış Müdürü Faruk Özer, Mercedes-Benz Certified Alım ve Satım Yöneticisi Cihangir Eradagör, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Kara ve Has Otomotiv Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Osman Çoban, araçları, Ofses Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sesli, Ofses Turizm Genel Müdürü Hakan Gedik, Ofses Turizm Filo Yönetim Müdürü Emirhan Şahinoğlu, Ofses Turizm Avrupa Yakası 1. Bölge Müdürü Yunus Karakaya ve Ofses Turizm Personel Servisleri Koordinatörü Kenan Köse’ye teslim ettiler.
Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Serdar Yaprak; “2019 yılında lansmanını gerçekleştirdiğimiz yeni Sprinter aracımıza olan talep, 2020 yılında da yeni teslimatlarımızla aralıksız sürüyor. İş ortaklarımızla uzun yıllara dayanan birlikteliğimiz ileriki yıllarda da sürdürülebilir bir şekilde iş birliğimizin devam edeceğinin adeta bir simgesi. 2019’da ilk Sprinter teslimatını Ofses Turizm ile gerçekleştirdiğimizde, kendilerinin aracımızdan memnuniyetleri sayesinde bugün yeni Sprinter ile iş birliğimizi devam ettiriyoruz. En gelişmiş güvenlik sistemleriyle öğrencileri taşıyan Mercedes-Benz Sprinter araçlarımız aynı zamanda uygun işletme maliyetleri sayesinde şirketlerin kazançlarını korumalarında önemli bir paya sahip. Markamızı bir kez daha tercih eden Ofses Turizm’e, Mercedes-Benz Sprinter okul servislerimizi teslim etmekten gurur duyuyor, kendilerine teşekkür ediyor ve yeni araçlarının hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.
Ofses Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sesli; “Merkezi İstanbul yer alan şirketimiz, başta altı büyükşehir olmak üzere, okul ve personel taşımacılığında koyduğu hedeflere emin adımlar ile ulaşarak, Türkiye’nin en büyükleri arasında yer almayı sürdürüyor. 2020 yılında da tercihimizi Mercedes-Benz markasından yana kullanmak istedik. Çok yıllık kasko ve takas desteği haricinde Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’in sunduğu avantajlı kredi sayesinde tek seferde 18 adet aracı daha bünyemize katmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Filomuza eklediğimiz Mercedes-Benz Sprinter 16+1 Okul Servisi araçlar, en ileri güvenlik donanımlarını sunarak hem öğrenciler hem veliler hem sürücülerimiz hem de Ofses Turizm yöneticileri olarak bizlerin huzurla hayatımıza devam etmesini sağlıyor. Filomuzdaki toplam araç sayımızı artırmamıza olanak sağlayan Mercedes-Benz Otomotiv Yöneticileri’ne, bu satışın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Mercedes-Benz Yetkili Bayii Has Otomotiv’e ve Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’e sağlamış oldukları destek ve kredi imkânları için teşekkürlerimizi iletiyoruz. Uzun yıllardır olduğu gibi bugün de filomuzu Mercedes-Benz marka araçlarla güçlendiriyor, kazancımızı koruyacağımız bir yatırıma daha imza attığımıza inanıyoruz”. diye konuştu.
Mercedes-Benz Sprinter
Türkiye’de satışa sunulduğu 1996 yılından günümüze, hafif ticari araçlar sınıfında fark yaratan Mercedes-Benz Sprinter; Mayıs 2019 itibarıyla yenilenerek “Sprinter Sana Yakışır” sloganı ile satışa sunuldu. Minibüs, Panelvan ve Kamyonet olmak üzere 3 ana seçenekte 1.700’ü aşkın farklı seçeneği sunulan yeni Sprinter, müşterilerin talep ve beklentilerini karşılamak üzere tasarlandı. Aracın temelini, maksimum seviyede modüler bir yapı konsepti oluşturuyor. Bu modüler yapı konsepti ile şehir içi ve şehir dışı yolcu taşımacılığı yapan, okul ve personel servisi hizmeti veren, nakliye ve kurye hizmetleri gerçekleştiren firmalar için yeni çözüm önerileri sunuluyor.
Yeni nesil Sprinter Minibüs’te 13+1’den 22+1 kişiye kadar seçenekler
Türkiye’deki 20 yılı aşkın Sprinter deneyiminin ardından Yeni Sprinter Minibüs; ister personel, ister okul aracı olarak, 13+1’den 22+1 kişiye kadar sunmuş olduğu sınıfının en geniş ürün yelpazesi ve standart olarak sunduğu ayarlanabilir 3 noktalı emniyet kemerli yenilenen koltukları ile her koşulda güvenli bir ortam yaratıyor. Yeni Sprinter’da hem ön hem de yolcu bölümü için ayrı klima sistemi, yeni iç yan kaplamalar, arka hoparlörler, her koltuk sırası için USB girişleri ve telefon koyma yerleri ile de konforlu yolculuk deneyimi artıyor.
Yeni Sprinter’ın 5 ton azami yüklü ağırlığa sahip araçlarda kalın teker seçeneği yer alıyor. Bu özellik sayesinde araçlar yüksek yolcu ve taşıma kapasitelerinde bile daha düşük bir yakıt tüketimi sağlıyor.
Yeni Sprinter Minibüs, sahip olduğu elektrik destekli deri direksiyon simidi, süspansiyonlu sürücü koltuğu ve hız sabitleyici seçeneği ile sürüş konforunu artırırken; USB ve Bluetooth arayüzlü, yüksek çözünürlüklü, geniş dokunmatik ekranlı, akıllı telefon entegrasyonlu Mercedes-Benz multimedya sistemi ile de sürüş keyfine eğlence katıyor. Yeni Sprinter Minibüs modellerinde standart olarak sunulan multifonksiyonel direksiyon sayesinde, hem 5 inç ekrana sahip renkli gösterge panelindeki, hem de 10 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik multimedya sistemindeki fonksiyonlara erişim sağlanıyor.
Teknolojik özellikleriyle segmentinde konforlu bir deneyim
Yeni Mercedes-Benz Sprinter’da arkadan itiş ya da önden çekiş seçenekleri sunuluyor. Önden çekişli araçlar, arkadan itişli araçlarla karşılaştırıldığında aracın yük taşıma kapasitesi 50 kg artıyor. Ayrıca önden çekişli araçların 80 mm daha alçak olan yükleme eşiği de ticari kullanımda yüklemeyi önemli oranda kolaylaştırıyor ve kullanım konforunu artırıyor.
Önden çekişli Sprinter modellerinde sunulan 9 kademeli tork konvertörlü otomatik şanzıman, ticari araç pazarında önemli bir yenilik olarak dikkat çekerken, kendini kanıtlamış 6 ileri manuel şanzıman da Yeni Sprinter’ın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Otomatik şanzımanın vites oranları yakıt ekonomisi ile atak sürüş özellikleri arasında mümkün olan en iyi dengeyi sağlıyor. Yeni şanzımanın beraberinde getirdiği bir diğer önemli avantaj ise daha düşük ses seviyesine bağlı olarak artan yol konforu. Geliştirilmiş 6 ileri manuel şanzıman ise vites kolunda rahatsız edici titreşimlerin önüne geçen yapısıyla kullanım konforunu destekliyor.
Yeni nesil Sprinter’da ergonomik tasarımlı konforlu koltuklar, anahtarsız çalıştırma ve optimize edilen iklimlendirme sistemi, öne çıkan yenilikler arasında yer alıyor. Ayrıca, kullanım amacına göre şekillendirilebilen saklama alanları da kullanıcıların kabin içinde düzeni sağlamasını kolaylaştırıyor.
Yeni nesil Sprinter ile güvenlik donanımlarında yüksek standart
Tüm jenerasyonlarında güvenlik alanındaki standartları belirleyen yeni Mercedes-Benz Sprinter, alanında çıtayı yeniden belirliyor. Mesafe takip sistemi DISTRONIC, “Aktif Fren Asistanı”, “Aktif Şerit Takip Asistanı” ve yorgunluk uyarısı “ATTENTION ASSIST” gibi elektronik asistanlar sürüş güvenliğinde sürücüye destek oluyor. Bu donanımlara ek olarak, kendi kendini temizleyebilen ve görüntüyü iç dikiz aynasına aktaran “Geri Görüş Kamerası”, 360 derece görüş açısına sahip modern park yardımcısı veya silme işlemi esnasında maksimum görüş alanı sunan entegre “Yağmur Tipi Silecek Sistemi”, yeni nesil Sprinter ile birlikte yeni sürüş destek sistemleri olarak sunuluyor.
Yeni Mercedes-Benz Sprinter Teknik Özellikleri
416 CDI516 CDI
Motor
Silindir sayısı44
Motor hacmi [cm³]21432143
Nominal güç [Bg/Kw]163Bg / 120 Kw @ 3800 dev/dak163Bg / 120 Kw @ 3800dev/dak
Maksimum tork [Nm]360 Nm @ 1400-2400 dev/dak360 Nm @ 1400-2400 dev/dak
Egzoz emisyonu Euro VIEuro VI
Şasi ve Tahrik Sistemi
Çekiş ArkaArka
Azami Yüklü Ağırlık [kg]4.1005.000
DebriyajTek Plakalı Kuru KavramaTek Plakalı Kuru Kavrama
Şanzıman6 İleri Manuel Şanzıman6 İleri Manuel Şanzıman
Yakıt Tankı ve Elektronik Sistemler
Yakıt deposu [L]7171
Yakıt TürüDizelDizel
AdBlue Deposu [L]2222
Akü 12 V / 92 Ah12 V / 92 Ah
Lastikler
Ön235/65 R 16225/75 R16 C
Arka235/65 R 16285/65 R16 C