SAHRAP SOYSAL MEME KANSERİYLE MÜCADELEYE “KADIN ELİ DEĞSİN, İHTİMALLER DEĞİŞSİN!” DİYOR

Bu haber 26 Ekim 2020 - 20:14 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Roche İlaç Türkiye, ünlü şef Sahrap Soysal ile birlikte, meme kanserinde erken teşhisin önemini vurgulamak ve özellikle pandemi nedeniyle periyodik kontrollerin ertelenmesinin önüne geçmek için “Kadın Eli Değsin, İhtimaller Değişsin” farkındalık projesini hayata geçirdi.

İstanbul, 26 Ekim 2020 – Roche İlaç Türkiye, hayat boyu her 8 kadından 1’inin yakalanma riski taşıdığı meme kanserine yönelik olarak düzenlediği farkındalık projelerine bir yenisini ekledi.1 Yaşanan pandemi dönemindeki sosyal izolasyon nedeniyle evde elle muayenenin daha da önem kazandığı gerçeğinden yola çıkan şirket, kadınların beğenerek takip ettiği ünlü şef Sahrap Soysal ile “Kadın Eli Değsin” isimli projeyi başlattı.

Meme kanseri dünyada 2 milyondan fazla kadını etkiliyor

120 yılı aşkın süredir, henüz karşılanmamış ihtiyaçlara bugünden cevap bulmak üzere çalışan Roche’un onkolojide en etkin olduğu alanlardan biri meme kanseri. Bu kanser türü, dünyada her yıl yaklaşık 2,12 milyon kadını etkiliyor ve bu hastalığın tedavisindeki en önemli unsur ise ‘erken teşhis’.2

Faaliyet gösterdiği diğer tüm tedavi alanlarında olduğu gibi, bugün en büyük çalışma alanları olan onkolojide de hayatları değiştirecek bir portföy geliştirmek, bu tedavilere hızlı ve sürdürülebilir erişimi mümkün kılmak üzere çalışmalarını sürdüren Roche İlaç Türkiye, kanser tedavisinin öncülüğünü aynı zamanda yarattığı etkiye de odaklanarak yapıyor.

Bu odak çerçevesinde, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının erken teşhise olumsuz etki yapacağını öngören şirket, kadınların meme kanseri tanısına karşı bilinçlenmeleri ve düzenli olarak yapılan elle muayenenin meme kanserinin erken teşhisine olanak sağlaması hedefiyle “Kadın Eli Değsin” projesi için Sahrap Soysal ile bir araya geldi.

Sahrap Soysal erken teşhis için Anadolu’daki şeflere “El veriyor”

Proje, Türkiye’nin 7 bölgesinde büyük bir kadın hayran kitlesine sahip ve birçok kadının mutfaktaki rol modeli olan ünlü şef Sahrap Soysal’ın mutfağında çekilen ve sosyal medya kanallarından izlenebilen videolarla başlıyor. Soysal, bu videolarda memeyi temsil eden özel bir hamurla “hayat kurtaran tarif” olarak isimlendirdiği Kibele ekmeğini hazırlıyor. Soysal’ın bu proje için seçtiği ekmek, dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO Yaratıcı Şehirler Listesi’nde yer alan Afyon yöresine ait ve patatesle hazırlanan eski bir tarif. Kibele adı verilen bu ekmek adını Frigya mitolojisinde doğurganlığı ve bereketi temsil eden Ana Tanrıça Kibele’den alıyor.

Özellikle kadınlar için hamurun kıvamının tam olması bir gurur kaynağıdır. Ünlü şef Sahrap Soysal da ‘’kıvamında hamur’’ üzerinde, meme kanserinde erken teşhise yardımcı olacak elle muayene yöntemlerini anlatıyor. Bunu yaparken de videolarda kendisine Prof. Dr. Hasan Karanlık eşlik ediyor.

Tarifin ardından, uzman hekim, meme kanseri kitlelerine çok benzer temsili kitleler içeren ve “mammoquin” olarak adlandırılan kadın figürü üzerinden elle muayenenin tüm püf noktalarını izleyicilere aktarıyor.

7’den 70’e, her yöreden ve kesimden kadınının ilgiyle takip ettiği Sahrap Soysal, bu videonun ardından kampanyaya farklı bir boyut katıyor. Soysal, Anadolu’da yaşayan ve Anadolu’nun yerel lezzetleri üzerinde çalışan, genç aşçılara da “el veriyor” ve “Ustasından el alan” her yerel şef, bölgesinde meme kanserinde elle muayenenin önemini aktaran, “yeter ki kadın eli değsin, sağlıklı yarınlar için ihtimaller değişsin” diyen sözcülere dönüşüyor.

Roche Hakkında

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır.Her hastaya doğru tedaviyi en doğru şekilde verme stratejisi, İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplayan Roche’u, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında lider haline getirmiştir.

Roche; onkoloji, hematoloji, hemofili, nadir hastalıklar, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında yaşam kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryallerin ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30 ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) on yıl arka arkaya İlaç, Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Endüstrisinde sürdürülebilirlik alanında Grup Lideri seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2019 yılı itibariyle 100’ün üzerinde ülkede yaklaşık 98 bin çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2019 yılında Ar-Ge çalışmalarına 11.7 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un cirosu 61.5 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir.Ayrıntılı bilgi için www.roche.com adresini ziyaret ediniz.

Bu açıklamada kullanılan veya bahsedilen tüm ticari markalar yasalarla korunmaktadır.