Allison Şanzıman, Yeni Formüle Edilmiş Otomatik Şanzıman Yağı ile Kanıtlanmış Performansı ve Geliştirilmiş Vites Kalitesini Daha da İleriye Taşıyor

Bu haber 28 Ekim 2020 - 12:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

TES 668™, mevcut ve gelecekteki uygulamaların ihtiyaçlarını karşılamak için sentetik yağ formülasyonu ve katkı teknolojilerindeki en son gelişmeleri kullanıyor.

Orta ve ağır hizmet tipi tam otomatik şanzımanların en büyük global üreticisi Allison Transmission, yüksek performanslı şanzıman yağının yeni versiyonunu tanıttı. TES 668™ şanzıman yağı, mineral bazlı sentetik olmayan yağlara kıyasla birçok avantaj sunan modern bir formülasyona sahip. Bu yeni nesil yağ, tüm Allison 1000 SerisiTM, 2000 SerisiTM, 3000 SerisiTM ve 4000 SerisiTM tam otomatik şanzımanlar için geliştirildi.

TES 668, oksitlenmeye karşı dayanıklılık, aşınma önleme performansı ve sürtünme düzenleyici dayanıklılığı gibi bir dizi önemli konuda, TES 295® yağının etkinliği kanıtlanmış performansı üzerine geliştirildi. Bu faktörler, vites geçişlerinin kalitesini iyileştirirken yağ eskidikçe yaşanan gürültü, titreşim ve sertliği de azaltıyor. Daha iyi sürtünme performansı, farklı sıcaklık koşulları ve farklı yüklerde bile daha tutarlı kavrama ve vites geçişi sağlıyor.

TES 668 güçlü formülü sayesinde akışkan kararlılığı, yağlama ve soğukta çalışma gibi en zorlu yağ gereksinimlerini karşılıyor. Bu da, Allison’ın uzun yağ değişim aralıklarını, en ağır yükler altında çalışırken bile desteklemesini sağlıyor. TES 668, ideal verimlilik için Allison ürünlerine özel tasarlandı. Allison ürünleri için onaylanmış bir yağın kullanılmaması, sızdırmazlık ve sürtünme sorunları gibi, genel ürün dayanıklılığını etkileyecek bir dizi probleme neden olabiliyor. Allison Onaylı ya da Yetkilendirilmiş çözüm ortağından alınan orijinal tam otomatik şanzıman yağının kullanılması ise Allison ürünlerinin optimum performansı ve uzun ömürlü dayanıklılığı için büyük önem taşıyor.

Allison Transmission Global Kanal, Satış Sonrası ve Garanti Genel Müdürü Brian Geiselhart, açıklamasında; “Bu yeni geliştirilmiş yağ, Allison’ın dünyanın çalışma şeklini iyileştirme misyonuyla ürün ve hizmetlerini kesintisiz olarak geliştirmek için nasıl çabaladığının bir başka örneği” diye belirtiyor.

Allison Transmission, birden fazla yağ tedarikçisi için onay verme sürecinde. Web sitesi, bu gelişmeleri paylaşmak üzere sürekli güncelleniyor. TES 668 onaylı tedarikçilerinin listesine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Allison Transmission hakkında
Allison Transmission (NYSE – New York Borsası: ALSN), orta ve ağır hizmet tipi ticari araçlar ile ABD orta ve ağır taktik savunma araçları için dünyanın en büyük tam otomatik şanzıman üreticisi olmasının yanı sıra elektrikli hibrid ve tam elektrikli tahrik sistemleri dahil olmak üzere ticari araçlar için tahrik çözümleri tedarikçisidir. Allison ürünleri, kamyonlar (dağıtım, atık, inşaat, yangın ve acil durum), otobüsler (okul, transit ve tur otobüsü), karavanlar, arazi araçları ve ekipmanları (enerji, madencilik ve inşaat uygulamaları) ve savunma araçları (tekerlekli ve paletli) gibi çok farklı alanlardaki uygulamalarda kullanılmaktadır. 1915’te kurulan Allison’ın Genel Müdürlüğü Indianapolis, Indiana, ABD’dedir. 80 ülkede faaliyet gösteren Allison Transmission’ın, Hollanda, Çin ve Brezilya’da merkez ofisleri ile Macaristan, Hindistan ve Amerika’da üretim tesisleri yer almaktadır. Allison Transmission Builds on Demonstrated Performance and Improved Shift Quality with Newly Formulated Automatic Transmission Fluid
TES 668™ utilizes the latest developments in synthetic fluid formulation and additive technologies to meet the needs of current and future applications.
Allison Transmission, the largest global manufacturer of medium- and heavy-duty fully automatic transmissions, announced today a new formulation of its high-performing transmission fluid. TES 668™ is a modern formulation with many advantages compared to mineral-based, non-synthetic fluids. This next generation transmission fluid is specified for all Allison 1000 SeriesTM, 2000 SeriesTM, 3000 SeriesTM and 4000 SeriesTM automatic transmissions.
TES 668 builds on the demonstrated performance of TES 295® fluid in a number of key areas, such as oxidative stability, anti-wear performance and friction modifier durability. These factors improve the quality of the shifts and reduce the noise, vibration and harshness experienced as the fluid ages. Better friction performance provides more consistent clutch application—even across temperature variations and load sizes.
The robust formulation of TES 668 meets the most demanding specs related to fluid stability, lubrication and cold operation. This allows Allison to back long drain intervals, even when operating under heavy loads. TES 668 is specified for Allison products to ensure ideal operation. There are a range of problems that come from using an unapproved fluid in an Allison product, such as seal and friction issues, which will impact overall product durability. Using genuine automatic transmission fluid from an Allison Approved or Authorized partner is key to optimum performance and the long-lasting durability of Allison’s products.
“We are pleased to offer the enhanced fluid. This is yet another example of how Allison strives to continually progress our products and services with our mission of improving the way the world works,” said Brian Geiselhart, Allison Transmission Managing Director, Global Channel, Aftermarket & Warranty.
Allison Transmission is in the process of providing additional approvals for multiple oil marketers and our website will continually be updated to reflect that. Click here for the full list of TES 668 approved vendors.

-###-

About Allison Transmission
Allison Transmission (NYSE: ALSN) is the world’s largest manufacturer of fully automatic transmissions for medium- and heavy-duty commercial vehicles and medium- and heavy-tactical U.S. defense vehicles, as well as a supplier of commercial vehicle propulsion solutions, including electric hybrid and fully electric propulsion systems. Allison products are used in a wide variety of applications, including on-highway trucks (distribution, refuse, construction, fire and emergency), buses (school, transit and coach), motorhomes, off-highway vehicles and equipment (energy, mining and construction applications) and defense vehicles (wheeled and tracked). Founded in 1915, the company is headquartered in Indianapolis, Indiana, USA. With a market presence in more than 80 countries, Allison has regional headquarters in the Netherlands, China and Brazil with manufacturing facilities in the U.S., Hungary and India. Allison also has approximately 1,500 independent distributor and dealer locations worldwide. For more information, visit allisontransmission.com.