Allison Transmission, askeri taktik araçlarda araç üstü enerji dönüşümü inovasyon ödülü aldı

Bu haber 16 Kasım 2020 - 18:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Allison Transmission, askeri taktik araçlarda araç üstü enerji dönüşümü inovasyon ödülü aldı

Allison’ın 3200 Özel Seri™ şanzımanı, tam entegre bir jeneratör ile aracın motorundan gelen mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor.

Allison Transmission ve Leonardo DRS, orta segment taktik araçlar ve ağır hizmet kamyonları için TITAN Araç Üzeri Güç (OBVP) sistemindeki şanzımanları ile Military & Aerospace Electronics ve Intelligent Aerospace’den 2020’nin En İyi Teknoloji Yenilikçileri Ödülü’nü aldı. Üç aşamalı ödül, askeri, havacılık ve aviyonik tasarım çözümleri sunan şirketlere veriliyor.

Allison Transmission Kuzey Amerika ve ABD Hükümeti Savunma Direktörü Ken Adgie, açıklamasında; “Allison olarak OBVP teknolojisinin geliştirilmesinde Leonardo DRS ile gösterdiğimiz çabaların takdir edilmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Askeri araçlar bilgisayar, hava savunma radarı ve yönlendirilmiş enerji silahlarını kullandığından, yerleşik elektrik gücü sağlayan uyarlanabilir tahrik çözümlerine olan ihtiyaç artıyor. Ordunun en zorlu koşullarda bile verimli tahrik sistemlerini sağlama konusunda Allison’a duyduğu güvenden dolayı teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

Ödülü kazanan çözüm, Allison ve Leonardo DRS ortaklığıyla geliştirildi. TITAN’daki OBVP, Allison 3200 Özel Seri™ şanzımanın muhafazasına tamamen entegre edilmiş bir jeneratör kullanıyor ve aktarma organlarına bağlanıyor. Araçların artık ayrı bir römorka takılı jeneratörü çekmek zorunda kalmaması nedeniyle OBVP, çevikliği arttırıyor ve lojistik maliyetlerini düşürüyor. Leonardo DRS jeneratör ve güç elektroniği ile eşleştirildiğinde sistem, araçta veya araç dışında kullanım için, araç hareket halindeyken 55 kW’a ve araç dururken 120 kW’a kadar elektrik gücü üretme kapasitesine sahip oluyor.
Allison, 1940’ların sonlarında tanklar ve diğer paletli araçlar için otomatik şanzımanlar üretmeye başladı. Daha sonra özellikle tekerlekli askeri araçlar için şanzımanlar geliştirerek üretti. Bugün ise Allison, paletli ve tekerlekli askeri araçlar için dünya çapında 100’den fazla tam otomatik uygulama ile ekipman ve askerleri güvenilir bir şekilde taşımaya devam ediyor.
Allison Transmission hakkında
Allison Transmission (NYSE – New York Borsası: ALSN), orta ve ağır hizmet tipi ticari araçlar ile ABD orta ve ağır taktik savunma araçları için dünyanın en büyük tam otomatik şanzıman üreticisi olmasının yanı sıra elektrikli hibrid ve tam elektrikli tahrik sistemleri dahil olmak üzere ticari araçlar için tahrik çözümleri tedarikçisidir. Allison ürünleri, kamyonlar (dağıtım, atık, inşaat, yangın ve acil durum), otobüsler (okul, transit ve tur otobüsü), karavanlar, arazi araçları ve ekipmanları (enerji, madencilik ve inşaat uygulamaları) ve savunma araçları (tekerlekli ve paletli) gibi çok farklı alanlardaki uygulamalarda kullanılmaktadır. 1915’te kurulan Allison’ın Genel Müdürlüğü Indianapolis, Indiana, ABD’dedir. 80 ülkede faaliyet gösteren Allison Transmission’ın, Hollanda, Çin ve Brezilya’da merkez ofisleri ile Macaristan, Hindistan ve Amerika’da üretim tesisleri yer almaktadır. Allison dünya çapında 1,500 distribütör ve bayi lokasyonuna sahiptir. Allison hakkında daha fazla bilgi için allisontransmission.com adresini ziyaret edebilirsiniz.