Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI), 11. kez lider oldu

Bu haber 20 Kasım 2020 - 17:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI),

11. kez lider oldu

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) sonuçlarına göre

Roche ‘En Sürdürülebilir Sağlık Şirketi’ unvanını almaya hak kazandı.

Sürdürülebilirliğe olan bağlılığı, iş stratejisinin ayrılmaz

bir parçası olarak gören şirket, endekste kendi alanında 11.kez lider oldu.

İstanbul, 19 Kasım 2020 – Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY), Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri’nin (DJSI) İlaç Şirketleri listesinde 11. kez en sürdürülebilir şirket olarak seçildi. Şirket özellikle Pazarlama Uygulamaları, Çevresel ve Sosyal Raporlama, Operasyonel Eko-Verimlilik, İklim Stratejisi ile Kurumsal Vatandaşlık ve Hayırseverlik alanlarında gösterdiği iyi performans ile, şirketlerin ekonomik, sosyal ve çevreyle ilgili performansının derinlemesine analizine dayanan bu endekste yerini aldı.

Roche, şirketin iş yapış şekline ve kültürüne tamamen entegre ettiği sürdürülebilirlik stratejisiyle liderliğini sürdürürken; Roche CEO’su Severin Schwan bu alandaki çabalarının bir kez daha takdir edilmesinden dolayı gurur duyduklarını belirtti. Roche olarak, sürdürülebilir değer ve büyüme yaratmanın anahtarının paydaşlarla ortaklık yapmaktan geçtiğine dikkat çeken Schwan konuyla ilgili açıklamalarını şöyle tamamladı; “COVID-19 salgını, dünya çapında bu zorluğun üstesinden gelmek için kamu ve özel sektörlerin el ele vererek birlikte çalışma ihtiyacını da artırdı. Bu nedenle de, benzeri yakın geçmişte görülmemiş bu zamanlarda, tanı ve tedavi araçlarının, ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmasını sağlamak adına tüm küresel sağlık paydaşlarıyla yakın iş birliği içinde çalışmaya her zamankinden daha fazla kararlıyız. ”

Roche, pandemi başladığından bu yana, büyüyen tanı çözümleri portföyü, yeni tedavilerin geliştirilmesi ve sektörde gerçekleştirdiği bir dizi iş birlikleriyle de a bu mücadelenin ön saflarında yer alıyor. Bunun yanı sıra, diğer çok çeşitli hastalık alanlarında da hastalar için tedavi ve tanı çözümleri sağlamaya devam eden Roche, hastaların bu zorlu zamanlarda ihtiyaç duydukları testleri, tedaviyi ve bakımı alabilmelerini sürdürmek için sağlık hizmeti sağlayıcıları, laboratuvarlar, yetkililer ve çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde çalışmalarına devam ediyor.

Roche ve Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik, 120 yılı aşkın süredir Roche’nin faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası konumunda bulunuyor. Sürdürülebilirliğin yönetilmesinde bütünsel bir yaklaşım izleyen Roche’nin şirket stratejisi, sağlık hizmetlerine erişimi artırmanın yanında, sosyal sorumluluk, çevrenin korunması, tedarik zincirinin sürdürülebilirliği, yeni yetenekleri çekme ve elde tutma gibi alanlarda sürekli iyileşme sağlanmasına da odaklanıyor. Böylelikle Roche, toplum için değer üretmekle kalmayıp şirket için de sürdürülebilir ekonomik büyümeyi güvence altına alıyor.

Dünyanın ihtiyaç duyduğu acil tıbbi çözümlerin bazılarını karşılayabilecek en iyi tanı testlerini ve tedavileri geliştirerek, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi adına topluma olan katkısını sağlayan Roche, bunu yaparken sürdürülebilir değer ve büyüme yaratmanın anahtarının paydaşlarla ortaklık kurmak, açık ve yapıcı iletişim olduğu bilinciyle hareket ediyor.

Roche Hakkında

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır.Her hastaya doğru tedaviyi en doğru şekilde verme stratejisi, İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplayan Roche’u, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında lider haline getirmiştir.

Roche; onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında yaşam kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryallerin ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30’dan fazla ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) 12 yıl İlaç Endüstrisinde en sürdürülebilir şirketlerden biri olarak seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2019 yılı itibariyle 100’ün üzerinde ülkede yaklaşık 98 bin çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2019 yılında Ar-Ge çalışmalarına 11.7 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un cirosu 61.5 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir.Ayrıntılı bilgi için www.roche.com adresini ziyaret ediniz.

Bu açıklamada kullanılan veya bahsedilen tüm ticari markalar yasalarla korunmaktadır.