MAN, 2021 yılında da ağır ticari araç pazarında büyümeye devam edecek

Bu haber 22 Aralık 2020 - 11:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

MAN, 2021 yılında da ağır ticari araç
pazarında büyümeye devam edecek

MAN, pandemi nedeniyle zorlu geçen 2020 yılında, yaşam boyu iş ortağı olarak gördüğü müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına en ideal çözümler sunmaya devam etti. MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, “Pandemi sürecinde ilk dalgayı atlattıktan sonra, özellikle lojistik sektöründe artan talebe hızlı bir şekilde cevap verdik. Mart ayında %7,6 olan çekici segmentindeki pazar payımızı Ağustos ayında %8,9’a çıkardık. Ağır ticari araç pazarında, ‘International Truck of the Year 2021 – Yılın Kamyonu’ ödülüne layık görülen MAN TGX aracımız başta olmak üzere yeni ürün yelpazemizle önümüzdeki yılda da büyümeye ve pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.
MAN kamyon ve çekicilerinin, sahip olduğu özellikler ve sunduğu avantajlarla 2020’de lojistikten inşaata, altyapıdan taşımacılığa birçok sektörün tercihi olmaya devam etti. MAN araçlarının pandemiye rağmen yoğun bir rekabete sahne olan Türkiye kamyon pazarında farkını ortaya koyduğunu belirten Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, şunları söyledi:
İthal kamyon pazarında 2019 yılını zirvede bitirdik
“İthal kamyon pazarında 2019 yılını lider kapattıktan sonra 2020 yılını, yeni nesil kamyonlarımızın dünya lansmanıyla karşıladık. Kusursuz ve tamamen yenilenmiş yeni nesil MAN kamyon jenerasyonu, bu senede öncü teknoloji, üstün performans, düşük yakıt tüketimi, yardım sistemleri ve sürücü odaklı dijital ağ sistemleri ile standartları belirlemeye devam etti. Bu yeni gelişmelerin ışığında müşteri organizasyonlarını planladığımız sırada pandemi süreci başladı. Çin’de başlayarak, tüm dünyayı etkileyen COVID-19, başta insan sağlığı ve psikolojisi olmak üzere her şeyi baştan aşağıya etkiledi. Taleplerin düşüşü ile birlikte üretimdeki mecburi azalmalar, 2020 yılına iyi başlayan ağır ticari araç pazarında özellikle ikinci çeyrekte düşüşlerin yaşanmasına neden oldu. Karantina dönemi ile birlikte iş yapış şekillerinin değişmesi, alışılagelmiş süreçlerin dışına çıkılması, belirsizliği ve küresel ekonomide daralmaları beraberinde getirdi.
MAN çekici segmentinde ağustos ayında pazar payını %1,3 artırdı
Koronavirüs ile birlikte dünya ekonomileri durma noktasına gelirken, lojistik sektörü de tam aksine durmaksızın artan bir yoğunlukla faaliyetlerine devam etti. Yıllardır yavaşlama eğiliminde olan lojistik sektöründeki yeni yatırımların yanı sıra bu süreçte atılan bu olumlu adımlar, kur etkisine rağmen talebi artırdı. Pandemi sürecinde üretim kısıtlamalarının da yaşandığı ilk yoğun dönem atlatıldıktan sonra tam zamanlı üretime başlayan MAN, lojistik sektöründe artan talebe hızlı bir şekilde cevap verdi. Mart ayı sonunda %7,6 olan çekici segmentindeki pazar payını Ağustos ayı sonunda %1,3 artırarak, %8,9’lara çıkardı. Yaşanılan tüm olumsuz gelişmelere rağmen ağır ticari araç pazarı da 2019 yılı sonu beklentilerine uygun olarak, kasım ayı sonunda %130’a yakın genişleme gösterdi.
2021 yılında da kamyon pazarı büyümeye devam edecek
Dolayısıyla biz bu genişleme sürecinin önümüzde süreçte de devam edeceğine inanıyoruz. Çünkü 2021 yılına, virüse karşı geliştirilen farklı aşı alternatifleri gibi umut verici gelişmelerle başlıyoruz. Bu olumlu gelişmelerin ışığında özellikle yılın 2. çeyreğinin sonunda ülkemizde de pandeminin etkisinin azalacağını düşünüyoruz. Tabi bu da, hem bekleyen önemli yatırım projelerinin yeniden hızlanmasına hem de müşteri alımlarının yeniden artmasına pozitif katkı yapacaktır. Beklentimiz, 2020’nin önemli bölümünde durma noktasına gelen inşaat projelerinin 2021’de yeniden hızlanması ve yeni alımlarla 12 ton üzeri kamyon pazarının 2021’de, %15-20 daha büyüyeceği yönündedir. MAN olarak, yeni yılda da pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz.
Yeni MAN TGX ‘Yılın kamyonu’ ödülünü kazandı
Öte yandan, bu yılın sonunda Avrupa çapında 24 büyük kamyon dergisini temsil eden araç editörlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilen MAN TGX aracımız, “International Truck of the Year 2021 – Yılın Kamyonu” ödülüne layık görüldü. Kalitesi, modern teknik donanımı ve sıfırdan yeniden tasarlanan kabin konseptiyle öne çıkan MAN TGX, sahip olduğu teknolojik yeniliklerin yanı sıra konfor, güvenlik, sürdürülebilirlik, yakıt tüketimi, ekolojik ayak izi ve yaşam boyu maliyet kriterleri ile rakiplerini geride bıraktı.
MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. olarak biz de uzman gazetecilerden oluşan jürinin ‘Mevcut nesilden ileri büyük bir adım’ şeklinde nitelendirdiği MAN TGX’i, yılın son çeyreğinde müşterilerimiz ile buluşturduk. Türkiye’nin en önemli lojistik firmalarından Eyüp Lojistik, Erhanlar Lojistik ve Egelim Lojistik’e yeni araçlarımızın teslimatını yaptık. Kısa sürede de MAN TGX’lerle ilgili müşterilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık.
MAN olarak, bugünün ve yarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek, geleceğe yönelik tamamen yenilenmiş bir ürün yelpazesiyle 2021 yılında da müşterilerimizin yaşam boyu iş ortağı olmaya devam edeceğiz”.