Mercedes-Benz Bilişim Teknolojileri Eğitim Programı’nın en iyi üç uygulamayı kodlayan Yıldız Kızları seçildi

Bu haber 01 Ekim 2021 - 19:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Mercedes-Benz Bilişim Teknolojileri Eğitim Programı’nın en iyi üç uygulamayı kodlayan Yıldız Kızları seçildi

  • Mercedes-Benz’in meslek sahibi olmak isteyen kız öğrencileri eğitim yolunda desteklemek üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliği ile hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi, pandemi sebebiyle eğitimlerini bu yıl da çevrim içi olarak tamamladı.
  • org iş birliği ile hayata geçirilen ve çevrim içi olarak düzenlenen “Teknolojiyi Yöneten Geleceğini Yönetir” temalı Mercedes-Benz Bilişim Teknolojileri Eğitim Programı’na bu sene Anadolu ve Fen Liseleri’nde okuyan öğrenciler katıldı.
  • Yapılan sunumlar ve değerlendirmelerin ardından eğitim programının ilk üç uygulaması belirlendi.

Mercedes-Benz’in meslek sahibi olmak isteyen kız öğrencileri eğitim yolunda desteklemek üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında, Robincode.org iş birliği ile hayata geçirilen ve çevrim içi olarak düzenlenen “Teknolojiyi Yöneten Geleceğini Yönetir” temalı Mercedes-Benz Bilişim Teknolojileri Eğitim Programı’na bu sene Anadolu ve Fen Liseleri’nde okuyan 67 öğrenci katıldı.

Eylül ayında tamamlanan Mercedes-Benz Bilişim Teknolojileri Eğitim Programı’nın ilk üç uygulaması, eğitmenlerin puanlamaları ve öğrencilerin online sunumlarının ardından belirlendi. Tuana Filiz Özkan, kullanıcıların yaşadığı bölgelerde bulunan marketleri inceleyen ve onlara ürünleri karşılaştırarak en uygun fiyatlı olanını gösteren uygulaması ile birinci olmaya hak kazandı. Yağmur Aşan, pandemi nedeniyle ya da çeşitli nedenlerle evinden çıkamayan, özellikle yaşça büyük insanların ihtiyaçlarının gönüllü kişiler tarafından karşılanmasını sağlayan uygulaması ile ikinci oldu.

Programın üçüncüsü ise iklim değişikliğinin etkilerini azaltma konusunda farkındalık yaratan ve karşılaşılacak tehlikelerin önlenebilmesi için bireysel adımların atılmasını sağlayan uygulaması ile Ayşenur Polat oldu.

“Her Kızımız Bir Yıldız” projesi, 17 yıldır aralıksız olarak sürdürülüyor

Mercedes-Benz’in ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) ile birlikte 2004 yılında 17 ilde 200 kız öğrenciyi destekleyerek başlanılan “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi, 17 yıldır aralıksız olarak sürdürülüyor. Proje kapsamında lise öğrencilerine burs veren Mercedes-Benz, üniversiteyi kazanan bursiyerlerine de desteğini sürdürmeye devam ediyor. Proje kapsamında, her yıl 1.000 öğrenciye burs veriliyor.

“Her Kızımız Bir Yıldız” projesi, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle 2020 yılında olduğu gibi bu yıl da eğitimlerini çevrim içi olarak tamamladı. Canlı yapılan eğitimler sayesinde “Her Kızımız Bir Yıldız” projesine dahil olan öğrenciler, koşullar ne olursa olsun desteklenmeye devam edildi.

Eğitimler internet üzerinden canlı yayınlarla gerçekleşti

“Teknolojiyi Yöneten Geleceğini Yönetir” Mercedes-Benz Bilişim Teknolojileri Eğitim Programı 28 Nisan’da başladı. Eylül ayında tamamlanan programda 67 öğrenci eğitim aldı.

Eğitimlerde kendi uygulamalarını yapabilecek konuma gelebilen Yıldız Kızlar, 21. yüzyıl becerilerini geliştirerek birer dijital vatandaş olurken, teknoloji ile olan bağlarını kuvvetlendiriyorlar.

Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimleri 4 yıldır devam ediyor

Mercedes-Benz, “Her Kızımız Bir Yıldız” projesini derinleştirmek ve sağlanan etkiyi artırmak amacıyla uzun yıllardır sunduğu kişisel gelişim etkinliklerine 2018 yılında mesleki gelişime yönelik eğitimleri de dâhil etti. Bu çerçevede bursiyerlerine Robincode.org iş birliği ile her yıl “Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimleri” verilmeye devam ediliyor.

Mezun bursiyerlere iş alanında fırsatlar yaratılıyor

Mercedes-Benz, eğitimini tamamlayan Yıldız Kızlar’a kendi bünyesinde istihdam olanakları da sunuyor. Bugüne kadar eğitimini tamamlayarak istihdam edilen Yıldız Kızlar, Mercedes-Benz bünyesindeki mavi yakalı çalışanların yüzde 20’sini oluşturuyor.