Aras Kargo, A.L.F.A. Awards’tan iki ödülle birden döndü

Bu haber 09 Ekim 2021 - 19:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Aras Kargo, A.L.F.A. Awards’tan iki ödülle birden döndü

Uçtan uca müşteri memnuniyeti odağı

Aras Kargo’ya iki ödül kazandırdı

Aras Kargo, müşteri deneyimini en iyi yöneten markaların yarıştığı A.L.F.A Awards’ta ‘Kargo’ ve ‘Şikayet Yönetimi Deneyimi’ kategorilerinde birinci oldu. Müşteri deneyiminde uçtan uca memnuniyete odaklanan Aras Kargo, uğradığı adres sayısında rekor seviyede artışa rağmen hizmet kalitesini artırmayı, gelen çağrı ve şikâyet sayısını ise azaltmayı başardı. Bu performansı ile Alfa Awards’ta iki ödül kazandı.

Marketing Türkiye ve AKADEMETRE iş birliğiyle bu yıl altıncısı düzenlenen A.L.F.A. Awards ödül töreni İstanbul’da gerçekleşti. Alfa Awards kapsamında jürinin tüketicilerden oluştuğu bağımsız araştırmaya Türkiye genelinde 12 ilde, 1200 kişi katıldı. Araştırmada çoklu müşteri deneyimi yöntemiyle; satış öncesi ilişki gelişimi, satış sonrası müşteri devamlılığı, şikayet almama ve şikayete dönüş hızı, çok kanallı erişim, müşteri odaklı teknoloji kullanımı gibi başlıklarla markanın tüketicisiyle sürecin her aşamasındaki ilişkileri değerlendirildi.

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo firması Aras Kargo, müşteri deneyimini en iyi yöneten markaların yarıştığı A.L.F.A Awards’ta iki kategoride birinci oldu. Kargo sektöründe ve farklı sektörlerden markaların yer aldığı “Şikayet Yönetimi Deneyimi” kategorisinde müşteri deneyimini en iyi yöneten marka seçildi.

Ödülleri 16.000 Aras adına alan Aras Kargo Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Billur Burkutoğlu, müşteri deneyimini mükemmelleştirmek ideali ile çalıştıklarını ifade ederek, “müşterilerimizin bizi aramalarına gerek kalmayacak şekilde hizmet kalitemizi artırmaya odaklandık, ulaşılabilir olmak, self service kanallarının etkinliğini artırmak ve etkin çözüm sunmak konularında yaptığımız çalışmaların müşterilerimiz tarafından takdir görmesi bizleri çok mutlu etti ” dedi.

Aras Kargo önceki yıllarda da üst üste iki kez Alfa Awards Müşteri Deneyimini En İyi Tasarlayan ve Sunan marka ödülünü almıştı.

A.L.F.A. Awards’ın Metodolojisi

  • A.L.F.A. Awards’ta kazanlar bu sene de AKADEMETRE’nin uluslararası standartlarla oluşturduğu kapsamlı ve özgün metodolojisiyle belirlendi. Araştırma kapsamında Türkiye’de ±2,75 hata payına bağlı, rastlantısal olarak belirlenen 12 ilde bin 200 kişiyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi.
  • 57 kategoride yapılan araştırmayla “Müşterilerin arzu boyutu” ile “Markayı deneyimleme istekleri”, “İletişim boyutu” ile “Markanın iletişim faaliyetlerinin niteliği” ve “İlişki boyutu” ile “Markanın tüketici nezdinde bilinirliği” gibi müşteride markanın ilk izlenimini oluşturan satış öncesi ilişkiler değerlendirildi.