Sanko Enerji Grubu ‘Patili Dostlar’ için Manisa Salihli’de Beslenme İstasyonları Kuruyor

Bu haber 10 Ekim 2021 - 19:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sanko Enerji Grubu ‘Patili Dostlar’ için Manisa Salihli’de Beslenme İstasyonları Kuruyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde ‘patili dostlar’a destek vermek isteyen Sanko Enerji Grubu, Salihli Belediyesiyle birlikte geliştirdiği proje kapsamında, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde ilçede 20 ayrı noktaya ‘beslenme istasyonları’ kurma hazırlıklarına başladı.

Doğal hayatın korunması ve iyileştirilmesi prensibinden yola çıkan Sanko Enerji Grubu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, insanlarla yakın yaşayan sokak hayvanlarının beslenmesi için özel bir projeyi hayata geçirdi. Salihli Belediyesi iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında, ilçe genelinde 20 ayrı noktaya sokak hayvanlarına taze su ve mama sağlayacak ‘beslenme istasyonları’ kuracak. Bu projeye özel olarak yapılan bir tasarımla giydirilen istasyonlar, belediyenin gösterdiği noktalara monte edilecek.

Sanko Enerji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Sedef Karagöz, doğayı ve canlı hayatını iyileştirecek projelere açık olduklarını belirterek “Salihli Belediyesiyle birlikte başlattığımız bu projeyi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bugün başlatmak istedik. Amacımız zor şartlarda yaşayan sokak hayvanlarının en azından su ve besin bulmasını kolaylaştırmak. İlçede beslenme istasyonlarının yerleştirilmesine başlandı. Salihli Belediyesinin uygun gördüğü 20 noktaya bu istasyonları yerleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yüzde yüz yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yapan Sanko Enerji Grubu, ‘Çeşitlilik Kültürü’ çerçevesinde, faaliyet gösterdiği bölgelerde yaşayan yöre halkının ve o yörede desteğe ihtiyaç duyan tüm canlıların yaşamına katkı sağlayacak projeler geliştiremeye devam edecek.

***

Sanko Enerji Hakkında
Sanko Enerji Grubu elektrik üretim santrali projeleri geliştirmekte, kurmakta, işletmekte ve üretilen elektriğin satışı ile elektrik ticareti yapmaktadır. Türkiye’nin enerji ihtiyacına güvenilir ve sürdürülebilir katkı sağlarken, ülkemizdeki enerji kaynaklarını en verimli ve etkin şekilde kullanmayı hedeflemektedir.

Üretim planlama ve optimizasyonu, serbest tüketiciler, tezgâh üstü piyasalar, ikili anlaşmalar ve karbon ticareti alanlarında faaliyet gösteren Sanko Enerji Grubu, yenilikçi teknolojilerle her gün güçlendirdiği altyapısı ve uzman kadrosu ile piyasanın lider oyuncularından biridir.

Altı hidroelektrik, altı rüzgâr enerjisi ve üç jeotermal enerji santralinden oluşan yaklaşık 1.000 MW’lık kurulu gücüyle, tamamı yenilenebilir kaynaklardan senede 3,4 milyar kWh enerji üretme kapasitesine sahip olan Grup, bugüne kadar toplam 1,5 milyar $ yatırım yapmıştır.