PESA, Tasarım Süreçlerini Hızlandırmak için Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE Platformunu Seçti

Bu haber 11 Ekim 2021 - 21:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

PESA, Tasarım Süreçlerini Hızlandırmak için Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE Platformunu Seçti

 

  • 3DEXPERIENCE platformunun kullanıma alınması, PESA’nın dijital dönüşümünün bir parçası
  • Platform, tasarım sürecinde PESA’nın ekipleri arasında sorunsuz, gerçek zamanlı iş birliğini mümkün kılacak
  • PESA, endüstri standartlarına uygun, müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yenilikçi ürünler yaratabilecek

 

VELIZY-VILLACOUBLAY, Fransa — 11 Ekim 2021 – Dassault Systèmes, Polonyalı vagon üreticileri arasında lider olan PESA Bydgoszcz SA‘nın tasarım süreçlerini optimize etmek ve yeni ürünlerin pazara çıkış süresini önemli ölçüde kısaltmak için 3DEXPERIENCE platformunu seçtiğini duyurdu. 3DEXPERIENCE platformunun ürün geliştirme alanında uygulanmasına yönelik 3 yıllık sözleşme imzalayan PESA, bu adımın dijital dönüşüm süreçlerinin bir parçası olarak atıldığını açıkladı.

 

1851 yılında kurulan PESA Bydgoszcz SA, Polonya’nın önde gelen elektrikli ve dizel tren, lokomotif ve tramvay üreticisi. PESA ürünleri, Polonya’nın tüm bölgelerinde ve diğer pek çok ülkede milyonlarca yolcu tarafından kullanılıyor. PESA ürünleri Kazakistan’ın demiryolu hatlarından, Moskova’nın tramvay güzergahlarına, Orta Avrupa’daki bir dizi şehirden Çek Cumhuriyeti, Almanya ve İtalya’daki bölgesel bağlantılara kadar pek çok yerde hizmet veriyor. PESA ürünlerinin tasarımları ise, 250’yi aşkın mühendisin çalıştığı Araştırma ve Geliştirme Departmanı’nda gerçekleştiriliyor. Tüm ürünlerin geliştirilmesi, araçlar kullanıma hazır hale gelene ve PESA’nın kendi demiryolu test hatlarında test edilene kadar tamamen PESA Bydgoszcz SA bünyesinde yürütülüyor.

 

Bütün bu çalışmalar çok geniş bir ekip tarafından yürütüldüğü için, PESA sorunsuz ve gerçek zamanlı iş birliğini mümkün kılacak bir çözüme gerek duyuyor. Bu tasarım aşamasında; ürün geliştirme süreçleri üzerinde sistematik denetim, verimli veri ve erişim yönetimi, proje maliyetlerini ve garantileri etkileyen ayrılmış ve parçalanmış veri miktarının azaltılması gibi ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. PESA’nın diğer ihtiyaçları ise, katı endüstri yönetmeliklerine uyumun sağlanmasını ve çevre koruma standartlarının yerine getirilmesini kapsıyor.

 

Bu doğrultuda PLM (ürün yaşam döngüsü yönetimi) sağlayıcıları arasında ayrıntılı bir araştırma yapan PESA dijital platform yaklaşımı benimseyerek, geliştirme ve doğrulama sürecini optimize etmek üzere en iyi çözüm olarak 3DEXPERIENCE platformunu kullanmaya karar verdi. Böylece PESA, 3DEXPERIENCE platformuna dayalı “Küresel Modüler Mimari” endüstri çözümü deneyimi sayesinde müşteri ihtiyaçlarına göre tasarlanmış yenilikçi ürünler ortaya çıkarırken ve aynı zamanda endüstri standartlarına uygunluğu da sağlayabilecek.

 

Bu iş birliğiyle 3DEXPERIENCE platformu PESA’ya ürün ve ilgili süreçler hakkında tek bir bilgi kaynağına erişim sağlıyor. Bu da proje tasarlama ve yürütme süreçlerini önemli ölçüde basitleştiriyor. Sonuç olarak PESA tasarım üretkenliğini artırma, kalite sorunlarını azaltma ve ürünlerin piyasaya sürülme süresini kısaltma imkanına kavuşuyor. Bunun yanı sıra şirket, tadilat ve garanti hizmeti maliyetlerini de düşürme imkanını elde ediyor.

 

Gerçekleştirilen iş birliğini duyuran Dassault Systèmes Polonya Ülke Müdürü, Ireneusz Borowski şöyle konuştu: “Polonya’daki birinci sınıf demiryolu araçları üreticisi ve Avrupa çapında tanınmış bir marka olan PESA’nın dijital dönüşüm hedeflerini kolaylaştırmak için 3DEXPERIENCE platformunu kullanmasından memnuniyet duyuyoruz.”

 

PESA gibi şirketlerin 21. yüzyılın Taşımacılık ve Mobilite endüstrisini tanımlayan sofistike inovasyonlardaki gelişmelere yön verdiğini belirten Borowski, “Entegre platform yaklaşımı sayesinde PESA, ürün mühendisliğini optimize edebilecek ve müşteri beklentilerini karşılayabilmek için en yüksek kalitede ürünler üretebilecek” dedi.

 

3DEXPERIENCE platformunun yerinde ve buluttaki kurulumu, şirket çalışanlarına verilecek eğitim ve teknik destek hizmetleri Dassault Systèmes’in Polonya’daki sertifikalı ortağı olan IBS POLAND Sp. z o.o. tarafından sağlanıyor.