Yeni Mercedes-AMG SL’in dünya lansmanı yapıldı

Bu haber 05 Kasım 2021 - 15:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İkon roadster tamamen yenilendi

Yeni Mercedes-AMG SL’in dünya lansmanı yapıldı

  • Yeni SL, Mercedes-AMG tarafından geliştirilen tamamen yeni 2+2 kişilik araç mimarisine dayanıyor.
  • Yaklaşık 70 yıllık tarihinde ilk kez dört tekerlekten çekişle sunulan SL’de ayrıca, ilk kez standart olarak aktif arka aks yönlendirmesi sunulurken, ilk kez seri üretim bir Mercedes-AMG modelinde, jant içinde düzenlenen beş kollu bir ön aks kullanılıyor.
  • Metal tavanlı öncüsüne göre 21 kg ağırlık tasarrufu ve daha düşük ağırlık merkezine imkan veren tente tavanın açılıp-kapanma süresi sadece 15 saniye ve 60 km/s hıza kadar devreye alınabiliyor.
  • Kusursuz aerodinamik unsurlar gövde tasarımına sorunsuz bir şekilde entegre edilirken, sürtünme katsayısı, üstü açık spor otomobiller için müthiş bir değer olan 0.31 cd’ye düşürüldü.
  • Minimalist iç mekan, “Hiperanalog” olarak adlandırılan analog ve dijital dünyanın heyecan verici kombinasyonunda, üç boyutlu bir vizöre entegre edilen tamamen dijital gösterge paneli ile vurgulanıyor.
  • Sırtlığa entegre koltuk başlıklarında AIRSCARF standart olarak sunuluyor.
  • Metalik Hyper Blue ve MANUFAKTUR Monza Gray Magno olmak üzere ikisi SL’e özel, on iki gövde rengi, üç tente rengi ve çok sayıda yeni jant tasarımı ile geniş kişiselleştirme imkanları sağlanıyor.
  • Yeni SL, ilk aşamada 476 HP ve 585 HP’lik iki güç seviyesine sahip, “Tek Adam, Tek Motor” ilkesine göre üretilen AMG 4.0 litre V8 biturbo motorlarla sunulurken, ilerleyen dönemlerde, AMG E PERFORMANCE stratejisi kapsamında, SL’in performanslı bir hibrit versiyon da olacak.

Yeni Mercedes-AMG SL, bir ikonun yeni versiyonu olarak klasik kumaş tente tavan ve sportif karakterle köklerine geri dönüyor. Günlük kullanıma uygun bir yapı sunan 2+2 kişilik lüks roadster, ilk kez dört tekerlekten çekişle gücünü yola aktarıyor. Aktif salınım önleyiciye sahip AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon, arka aks yönlendirmesi, isteğe bağlı olarak sunulan AMG yüksek performanslı seramik kompozit fren sistemi ve standart olarak sunulan DIGITAL LIGHT far gibi ileri teknolojiler sportif profili güçlendirirken, AMG 4.0 litre V8 biturbo motor üst düzey sürüş deneyimi sunuyor. Mercedes-AMG, SL’i Affalterbach’ta bağımsız olarak geliştirdi. Satış başlangıcıyla birlikte iki farklı güç versiyonuyla AMG V8 motor seçeneği sunulacak.

Yaklaşık 70 yıl önce Stuttgart’ta ilk defa tanıtılan SL, kısa sürede efsane haline geldi. Mercedes-Benz markasının motorsporları yarışlarında elde ettiği başarılarla potansiyelini geliştirme vizyonu, bir yarış otomobilinin yol versiyonu ile sonuçlandı ve böylece ilk SL ortaya çıktı. 1952’de sahneye çıkan 300 SL (Şirket içinde W 194 olarak anılıyor), çok kısa bir sürede dünyanın önemli yarış pistlerinde başarı üstüne başarı elde etti. Diğer birçok başarının yanı sıra efsanevi 24 Saat Le Mans’ta birinci ve ikinci oldu, ayrıca Nürburgring Grand Jubilee Ödülü’nde ilk dört sırayı aldı. Bu başarılar SL’i hızla bir efsane haline getirdi.

Yeni Mercedes-AMG SL, safkan yarış otomobilinden üstü açık lüks spor otomobile uzanan onlarca yıllık gelişim tarihinde bir kilometre taşına daha imza atıyor. Yeni SL, orijinal SL’in sportifliğini, modern Mercedes modellerini karakterize eden benzersiz lüks ve teknolojik muhteşemlik ile birleştiriyor.

Heyecan verici tasarımı, bünyesinde barındırdığı ileri teknolojiler ve üstün sürüş özellikleri ile yeni Mercedes-AMG SL, lüks spor otomobil segmentinde standartları belirlemeye devam ediyor. Yeni SL, modern Mercedes-Benz tasarım felsefesi duyusal saflık, AMG’ye özgü sportiflik ve modele özgü karakteristik ayrıntıları birleştiriyor. Motor kaputundaki iki adet güçlü çıkıntı, ilk SL neslinin sayısız hatırasından sadece biri. Gövde üzerindeki ışık ve gölge oyunları heyecan uyandırıcı bir