Shell & Turcas’da Üst Düzey Atama

Bu haber 29 Kasım 2021 - 8:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Shell & Turcas’da Üst Düzey Atama

 

Shell & Turcas, Perakende Satışlar Şirket Operasyonları ve Akaryakıt Dışı Gelirler Direktörlüğü görevine Evren Diker getirildi. 01.10.2021 itibariyle görevine başlayan Diker, daha önce Shell Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesel Lisans Müdürü olarak görev yapıyordu.

Evren Diker, 20 yıllık Shell kariyeri sırasında ağırlıklı olarak satış ve operasyon alanlarında görevler aldı. Getirdiği çözümler ve yer aldığı ekiplerdeki farklı satış rolleri ile büyümeye önemli katkılarda bulundu.

Diker, Shell’de kariyerine Filo Çözümleri ekibinde başladı ve 6 yıllık süre zarfında satış organizasyonunda bölge müdürlüğüne kadar yükseldi. Sonrasında Global Ticari Satışlar bünyesinde, Satış Destek ve Fiyatlandırma Müdürü olarak çalışan Diker, Akdeniz ve Avrupa bölgesinde satış destek operasyonlarını başarılı bir şekilde yürüttü. Diker, daha sonra Türkiye’de Ticari Yakıtlar Direktörlüğü’nü üstlendi ve Ticari Yakıtlar operasyonunu, piyasa koşullarına hızlıca cevap verebilen, portföyü istikrarlı ve kârlı bir şekilde yöneten, şirketin performansına önemli katkıda bulunan bir iş kolu haline getirdi. Diker son olarak 2019 yılından itibaren Global Pazarlama Lisanslı Marketler Yönetim Ekibinin bir üyesiydi. EMEA Bölgesi’ndeki 30 ülkede 15 lisansın ticari performansı ve operasyonunu yönetti ve güçlü ortaklıklar ile bölgede büyüme sağlanmasında önemli rol üstlendi.

Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde tamamlamış olan Diker, aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme Yüksek Lisans mezunudur.

 

Shell Türkiye Hakkında:

Türkiye’de 1923’ten bu yana faaliyet gösteren Shell, enerji alanında sektöre yeniliklerle, yüksek standartlarla liderlik etmek ve ekonomiye katkıda bulunmak için çalışmaya devam ediyor. Shell, Türkiye’de; “Perakende Satışlar, “Madeni Yağlar Üretim ve Pazarlama”, “Filo Çözümleri”, “Ticari Yakıtlar”, “Enerji ve Gaz”, “Doğalgaz ve Petrol Arama”, “Havacılık Satışları”, “Kimya Satışları” ve “Denizcilik Satışları” alanlarında faaliyet gösteriyor.

Shell, her gün 1 milyondan fazla misafirini Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış 1000’nin üzerindeki istasyon ağında misafir ediyor ve yine her gün 500 binden fazla motorlu taşıta, yüzlerce şantiyeye akaryakıt ikmali yapıyor. Akdeniz’deki tek gres ve en büyük madeni yağ üretim tesisi olan Derince’deki Shell Madeni Yağ ve Gres Üretimi Tesisi’nden 65 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatıyla da ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

98 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’de Shell, dünyanın ilk farklılaştırılmış performans yakıtı Shell V-Power, Ferrari ile birlikle kurulan inovasyon ortaklığı, çocuklar için özel olarak tasarlanan tuvaletleri, istasyonları güvenle durulacak lezzet ve keyif durakları haline getiren Shell Select marketleri, mesleğin cinsiyeti olmadığını gösteren Shell’de Kadın Enerjisi programı, engelli misafirlerimizin yolculuklarını kolaylaştıran engelsiz hizmet alanları gibi birçok projesiyle Shell bugüne kadar sektöre hep öncülük etti.

Sektörde “Hep İleride” olmayı, “İlk”leri gerçekleştirmeyi ve sektöre “Yön Vermeyi” ilke edinen Shell, istasyonlarda ilk Kanopi Uygulaması, ilk Market İçi Tuvalet, ilk Kurşunsuz Yakıt, ilk Sadakat Programı Shell Club Smart, ilk Taşıt Tanıma Sistemi, ilk Premium market konsepti Shell Select Market, istasyonlarda kadın istihdamını destekleyen ilk program Shell’de Kadın Enerjisi, çocuklar için özel olarak tasarlanmış ilk Çocuk Tuvaleti, engelli misafirlerimizin hayatını kolaylaştıran sektördeki ilk Engelsiz Hizmet Alanı gibi gerçekleştirdiği faaliyetler bugün sektörde birçok firma tarafından örnek alınarak operasyonlarına dahil edilmiştir.

Shell, yol güvenliği, inovasyon, çevre, kadın&genç istihdamı ve engelsiz yaşam alanındaki sosyal yatırım programları ile Türkiye’nin sosyal gelişimine de katkıda bulunuyor. Yol emniyeti alanında “Trafikte Küçük Hata Yoktur” ile öğrencileri trafik güvenliği konusunda bilinçlendiriyor. İnovasyon alanında “Shell Eco-Marathon” ile her yıl yaklaşık 1000 lise ve üniversite öğrencisinin geleceğin enerjileri ile daha verimli araç üretmesine imkan sağlıyor. Engelsiz yaşam kapsamında müşterileri ve iş ortakları ile topladıkları kapakları tekerlekli sandalyeye dönüştürüyor. İstihdam alanında; akaryakıt sektöründe bir ilk olan “Shell’de Kadın Enerjisi” kadın istihdamı programı ile 2023 yılında 5000 kadına istihdam yaratmayı hedefliyor.