RENAULT TRUCKS VE GEODIS, ŞEHİR İÇİ LOJİSTİĞİNE UYGUN YENİ BİR ELEKTRİKLİ KAMYON GELİŞTİRMEK İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİ

Bu haber 11 Mart 2022 - 11:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

RENAULT TRUCKS VE GEODIS, ŞEHİR İÇİ LOJİSTİĞİNE UYGUN YENİ BİR ELEKTRİKLİ KAMYON GELİŞTİRMEK İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİ

Renault Trucks ile GEODIS, şehir içi lojistiğine odaklanarak beklentileri karşılayan elektrikli bir ağır kamyon tasarlamak için endüstriyel, lojistik ve mühendislik uzmanlıklarını birleştiriyor.

 

Şehir içi yük taşımacılığında, emisyon düzenlemeleri, kısıtlı erişim veya kamusal alanı paylaşan diğer farklı yol kullanıcılarının (kargo bisikletleri, bisikletler, scooterlar vb.) yaygınlaşması nedeniyle değişiklikler yaşanıyor.

 

Kitleselleşme[1] nedeniyle, 3,5 ton üzeri araçlar kentsel dağıtımın merkezinde kalacak. Renault Trucks, 3,5 ila 26 ton aralığındaki Fransa’da üretilen eksiksiz elektrikli araç yelpazesiyle şehir lojistiğinin çevresel ayak izini azaltmak için on yıldır çalışıyor. 2030 yılına kadar CO2 emisyonlarını yüzde 30 azaltmayı hedefleyen GEODIS ise 2023’e kadar Fransa’da 37 şehirde karbonsuz dağıtım operasyonları taahhüt ediyor.

Renault Trucks ve GEODIS, yeni iş birlikleri sayesinde bu yaklaşımı bir adım daha ileriye taşıyor ve alternatif güç ünitelerinin yaygın olarak benimsenmesi için önemli olan toplam sahip olma maliyetinde (TCO [2]) dizel bir araçla kıyaslanabilir yepyeni 16 tonluk bir elektrikli şehir içi kamyonu geliştirmek için bilgi birikimlerini birleştiriyor.

GEODIS’in CEO’su Marie-Christine Lombard, konuyla ilgili olarak; “E-Ticaretin gelişmesi ve büyük şehirlerde düşük emisyonlu bölgelerin uygulanmasıyla birleşen çevresel durum, ulaşımın karbonsuzlaştırılmasını acilen hızlandırmamız gerektiği anlamına geliyor. GEODIS’in Renault Trucks ile iş birliğindeki amaç da budur. Sürdürülebilir kentsel lojistik konusunda hızlı bir şekilde somut çözümler geliştirmek istiyoruz” diye belirtti.

Renault Trucks Başkanı Bruno Blin ise şunları ekledi; “Kamyonun imajı değişiyor ve nihayet, vazgeçilmez bir araç olarak algılanıyor. Renault Trucks’ın GEODIS ile çalıştığı projenin amacı, trafiğin yoğun olduğu alanlarda ve hatta yaya bölgeleri de dahil diğer yol kullanıcıları arasında kentsel dokuya en ideal şekilde uyum sağlayacak bir kamyon tasarlamak. Bu yeni kamyon, sürücünün çalışma konforu ve güvenliği ile şehir sakinlerinin güvenliği için tasarlanacak.”

 

n Kent dokusuna kusursuz şekilde uyum sağlayan bir kamyon

 

Tasarım aşamasından itibaren yürütülen ortak çalışma sayesinde proje adı Oksijen olan bu araç, şehir merkezinde dağıtım operasyonlarının tüm gerekliliklerini ve fonksiyonlarını karşılayacak: kirlilik ve gürültü gibi sorunların ortadan kaldırılması, tüm yol kullanıcıları (yayalar ve hafif / motorsuz ulaşım araçlarını kullanan kişiler) ile bir arada hareketliliği daha iyi yönetmek için aktif ve pasif güvenliğin iyileştirilmesi mümkün olacak.

 

Çalışmanın ilk aşamalarında, aşağıdaki odak noktaları belirlendi:

 

  • Sürücüye mükemmel bir doğrudan görüş açısı sağlayan alçaltılmış kabin sayesinde sürücü, diğer yol kullanıcıları ve kent sakinleri için artırılmış güvenlik; 360° görüş sunan dikiz aynaları yerine geniş bir ön cam ve çoklu kamera kullanımı, yolcu tarafında kapı açılma açısını sınırlayan sürgülü yan kapı.

 

  • Kamyonun her iki tarafından, soldan veya sağdan inebilecek sürücü için daha fazla konfor. Standart bir teslimat kamyonuna göre çok daha düşük erişim yüksekliği sayesinde araca binmek ve araçtan inmek daha kolay olacak.

 

  • Optimal ergonomi ve kargo alanına daha kolay erişim. Bunu başarmak için kentsel ortamda yükleme/boşaltma operasyonlarını iyileştirmek amacıyla bir üstyapı üreticisi ile üç yönlü bir çözüm göz önünde bulunduruluyor.

 

  • Sürücülerin teslimat operasyonlarını ve rotalarını optimize etmelerini sağlayan bağlantılı araçlar.

 

  • Renault Trucks tasarımcıları, sürücünün hem konfor hem de özgüveninin artırılması ve bu aracın şehir dokusuna mükemmel şekilde uyum sağlaması için kamyonun dış hatlarını ve kabinin içini tamamen yeniden tasarladı.

 

Prototip teslimatının 2022’nin sonunda yapılması planlanıyor. Prototip, 2020’den beri gerçekleştirdiği seri üretim ile Avrupa’nın ilk seri elektrikli kamyon tesisi olan Renault Trucks’ın Fransa, Blainville-sur-Orne’deki fabrikasında üretilecek.

 

Kamyon, 2023’ten itibaren Paris’te şehir içi teslimatlar için kullanılacak. Bu gerçek yol testini, sürücülerin kullanım konforu, pratiklik, şarj etme vb. konularında geri bildirimleri doğrultusunda aracın adaptasyon aşaması ve ardından toplam sahip olma maliyetini optimize etmek için bir çalışma izleyecek.

 

GEODIS hakkında

GEODIS, müşterilerinin lojistik kısıtlamalarını aşmalarına yardımcı olma taahhüdü ile tanınan küresel tedarik zinciri operatörüdür. GEODIS’in büyümeye odaklı teklifleri (Tedarik Zinciri Optimizasyonu, Nakliye, Sözleşmeli Lojistik, Dağıtım & Ekspres ve Karayolu Taşımacılığı), şirketin yaklaşık 170 ülkeyi kapsayan küresel ağı sayesinde gerçek anlamda küresel erişimiyle birleştiğinde, en iyi iş sıralamalarında yer almaktadır; Fransa’da 1., dünya çapında 7.sırada. 2021’de GEODIS, dünya çapında 46.000’den çalışanı ile 10,9 milyar Euro gelir elde etmiştir.

www.geodis.com

 

Renault Trucks Hakkında

Yüzyılı aşkın Fransız kamyon bilgi ve deneyim birikiminin mirası üzerine yapılanmış Renault Trucks, taşımacılık profesyonellerine dağıtım, inşaat ve uzun yol faaliyetlerine uyarlanmış geniş bir araç (3,1 tondan 60 tona kadar) ve hizmet yelpazesi sunuyor. Renault Trucks araçları, daha üstün verimlilik ve işletme maliyetlerinin kontrol altında tutulmasını sağlayan düşük yakıt tüketimi ile sağlam ve güvenilirdir. Renault Trucks, kamyon ve çekicilerini 1,500’ün üzerinde servis noktasından oluşan bir bayi ağı aracılığıyla sunmakta ve hizmet vermektedir. Renault Trucks araçlarının tasarımı ve montajı, ayrıca parçaların büyük kısmının üretimi, Fransa’da gerçekleştiriliyor.

 

Renault Trucks, dünyanın önde gelen kamyon, otobüs, iş makineleri, deniz ve endüstri motorları üreticilerinden biri olan Volvo Group’un üyesidir. Grup, ayrıca toplam finansman ve hizmet çözümleri sunmaktadır. Yaklaşık 95.000 çalışana sahip Volvo Group’un üretim tesisleri, 19 ülkeye yayılmıştır ve ürünlerini 190’ın üzerinde pazarda sunmaktadır. 2021 yılında Volvo Group satışları, 34 Milyar Euro’ya (372 milyar İsveç kronu) ulaşmıştır. Volvo Group, genel merkezi İsveç’in Göteborg şehrinde bulunan halka açık bir şirkettir. Volvo hisseleri, Nasdaq Stockholm Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmektedir.

[1] 12 tonluk bir kamyon, 3’ten fazla LCV’ye (hafif ticari araçlar) eşdeğerdir.

[2] TCO = Toplam Sahip Olma Maliyeti, bir varlığın veya hizmetin yaşam döngüsü boyunca toplam maliyeti.