CEVA’nın Gebze Tesisleri’ne Sıfır Atık Projesi Kapsamında Teşekkür Belgesi

Bu haber 12 Mart 2022 - 8:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CEVA Lojistik tesislerinde 2021 yılında 683 bin ton atık toplandı

CEVA’nın Gebze Tesisleri’ne Sıfır Atık Projesi Kapsamında Teşekkür Belgesi

CEVA Lojistik’e, Gebze’de bulunan tesislerinin Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüme sağladığı katkılar nedeniyle Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından teşekkür belgesi verildi.

 

Atık yönetimi, israfın önlenmesi ve kaynakların verimli kullanımı konusundaki uygulamalarıyla çevre bilincinin güçlendirilmesi amacıyla CEVA, 2005 yılından bu yana geri dönüşüm, atıkların kaynağında ayrıştırılması, sıfır atık konularında farkındalığın artırılması çalışmaları yapıyor.

 

Genel Merkez ve depolar olmak üzere toplam 7.000 kişinin görev yaptığı CEVA, atıkların çevreye olan etkisini sadece sıfıra indirmeye değil, aynı zamanda bunu çalışanların ailelerine ve hatta toplumun tüm bireylerine yaymaya da odaklanıyor.

 

CEVA Lojistik Türkiye Genel Müdür Fuat Adoran, CEVA’nın gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak adına bütün iş süreçlerini bu bilinçle yürüttüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Gerek tesislerimizde gerekse Genel Müdürlük binamızda “Sıfır Atık” sloganıyla geçtiğimiz yıl 673.941 ton kağıt ve 9.455 ton plastik başta olmak üzere cam, metal, bitkisel yağ, madeni yağ ve organik olarak 683.396 ton atık topladık. Geri dönüşüm ile 9.628 ağaç kurtarılmış oldu. Ekolojik dengenin korunması için tüm canlılara ve doğaya karşı olan sorumluluğumuzla kaynakların verimli kullanılması ve oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması yönündeki çalışmalarımızı geliştirmeyi ve bu bilinci yaymayı sürdüreceğiz.”

 

 

 

CEVA Lojistik Hakkında

Üçüncü parti lojistik hizmetleri alanında dünyanın önde gelen isimlerden biri olan CEVA Lojistik, büyük ya da orta ölçekli ulusal ve global şirketler için taşımacılık ve tedarik zinciri çözümleri sağlıyor. 160’ı aşkın ülkedeki 1000’den fazla tesisinde görev yapan yaklaşık 78.000 çalışanı sayesinde CEVA, hem Kontrat Lojistiği hem de Navlun Yönetimi alanlarında geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. CEVA Lojistik, taşımacılık ve lojistik sektörünün global lideri konumundaki CMA CGM Grup bünyesinde faaliyet gösteriyor.