RENAULT TRUCKS, 2021’de ÖNEMLİ BİR BÜYÜME KAYDETTİ

Bu haber 29 Mart 2022 - 10:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.

RENAULT TRUCKS, 2021’de ÖNEMLİ BİR BÜYÜME KAYDETTİ

 

Renault Trucks, 2021 yılında büyüyen pazarda geçen seneye oranla satış adetlerini %25 artırarak toplam 51.460 araç satışı gerçekleştirdi.

 

Renault Trucks, genel olarak ekonominin canlandığı ve ticari araç pazarlarında güçlü talebin oluştuğu bir yılın sonunda, üretim hatlarındaki arz kesintisine rağmen toplamda %25 artışla 51.460 adet araç satışına ulaştı. Renault Trucks, ayrıca sipariş alımında da %44 artış kaydetti.

 

  • Teslimatlar arttı

 

Araç teslimatlarının detayları;

 

Bölgelere göre:

Avrupa (Fransa hariç): 24,760

Fransa: 21,222

Diğer uluslararası pazarlar: 5,478

 

Tonajlara göre:

Ağır ve Orta Segment Araçlar: 33,422 (+27%)

Hafif Ticari Araçlar: 18,038 (+21%)

 

  • Avrupa’daki pazar payının değerlendirilmesi

 

Renault Trucks, Avrupa pazarında 6 tonun üzerindeki araç satışlarında %41’lik bir artış sergilerken diğer tüm bölgelerde de pazar paylarını artırarak başarılı sonuçlar elde etti. Fransa’da ise tüm segmentlerde %29,8’lik oran ile son on yıldaki en yüksek pazar payına sahip oldu. Özellikle %89 artışla Polonya’da (1.705 araç) ve %56’lık artışla İngiltere’de iyi bir gelişme sağlandı.

 

Ayrıca Renault Trucks, 2021’de araç satışlarının %45’i ile satış sonrası bakım ve onarım anlaşmaları gerçekleştirerek servis sözleşmelerinin penetrasyonunda da istikrarlı bir büyüme kaydetti.

 

16 ton üzeri kamyon satışlarında %20,7 artış kaydedilirken pazar payı %8,8 olarak gerçekleşti.

 

 

6-16 ton pazarında ise pazar payı %7,3’e ulaşırken satışlar geçen seneye göre %11 arttı.

  • Avrupa’nın dışındaki tüm uluslararası bölgelerde de satışlar arttı

 

Renault Trucks, Avrupa dışındaki uluslararası bölge satışlarında %15 ve siparişlerinde %7 artış kaydetti. Araç satışlarının %30’una satış sonrası bakım onarım anlaşmalarının eklenmesiyle servis sözleşmelerinde de artış yaşandı.

 

Renault Trucks’ın Avrupa ve Fransa dışındaki diğer bölgelerde kaydettiği pazar payı artışı, 2021 yılına damgasını vurdu. 16 ton üzerinde %6.7’lik pazar payı ile Türkiye’de son yılların en iyi ilerlemesini kaydetti ve Orta Doğu’da %8 gibi etkileyici bir başarı elde etti.

 

Afrika, Latin Amerika ve Asya’da Renault Trucks, Şili, Fas ve Endonezya’da dikkat çekici performanslarla %16 (+5 puan) pazar payı sağladı.

 

  • İkinci el kamyonlara istikrarlı talep

 

2021 yılında pazardaki canlanma ve üretimde yaşanan kesintiler nedeni ile yaşanan araç sıkıntısı, ikinci el kamyonlara olan talebi arttırdı.

 

2021’de Renault Trucks, Bourg-en-Bresse’deki İkinci El Kamyon Fabrikası’nda 300 aracı dönüştürerek, en az 1 milyon km yol için dayanıklı tasarlanan sınırlı sayıdaki kullanılmış T Robust 13 L çekici serisini piyasaya yatırımlarına devam etti.

 

  • Renault Trucks, elektrikli mobilitede hızını artırıyor

 

Renault Trucks’ın elektrikli kamyon yelpazesi, son yıllarda kesintisiz olarak genişliyor ve satış hacimleri de bu hızlı ilerlemeyi yansıtıyor: 2021’de 249 elektrikli kamyon teslim edildi ve 613 sipariş alındı. Avrupa pazarında, Renault Trucks’ın payı ise %17 olarak gerçekleşti.

 

Öte yandan Renault Trucks, artan hedeflerle stratejisini hızlandırıyor: 2030’daki satış hacimlerinin %50’sini elektrikli araçlar oluşturacak ve 2040’a kadar sunduğu araçların %100’ü karbonsuz olacak.

 

Renault Trucks Hakkında

Yüzyılı aşkın Fransız kamyon bilgi ve deneyim birikiminin mirası üzerine yapılanmış Renault Trucks, taşımacılık profesyonellerine dağıtım, inşaat ve uzun yol faaliyetlerine uyarlanmış geniş bir araç (3,1 tondan 60 tona kadar) ve hizmet yelpazesi sunuyor. Renault Trucks araçları, daha üstün verimlilik ve işletme maliyetlerinin kontrol altında tutulmasını sağlayan düşük yakıt tüketimi ile sağlam ve güvenilirdir. Renault Trucks, kamyon ve çekicilerini 1,500’ün üzerinde servis noktasından oluşan bir bayi ağı aracılığıyla sunmakta ve hizmet vermektedir. Renault Trucks araçlarının tasarımı ve montajı, ayrıca parçaların büyük kısmının üretimi, Fransa’da gerçekleştiriliyor.

 

Renault Trucks, dünyanın önde gelen kamyon, otobüs, iş makineleri, deniz ve endüstri motorları üreticilerinden biri olan Volvo Group’un üyesidir. Grup, ayrıca toplam finansman ve hizmet çözümleri sunmaktadır. Yaklaşık 95.000 çalışana sahip Volvo Group’un üretim tesisleri, 19 ülkeye yayılmıştır ve ürünlerini 190’ın üzerinde pazarda sunmaktadır. 2021 yılında Volvo Group satışları, 34 Milyar Euro’ya (372 milyar İsveç Kronu) ulaşmıştır. Volvo Group, genel merkezi İsveç’in Göteborg şehrinde bulunan halka açık bir şirkettir. Volvo hisseleri, Nasdaq Stockholm Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmektedir.