Walmart ve Kroger yeni fulfillment merkezleri arıyor.

Bu haber 30 Mart 2022 - 19:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Küresel tedarik hatlarında durum ne?
Walmart ve Kroger yeni fulfillment merkezleri arıyor.
Park Palet Hafta Ortası Bülteni

shippensburg

Amerika Birleşik Devletleri perakende devleri Walmart ve Kroger 2022’de yeni Fulfillment merkezleri için konum seçiyor.

Walmart ve Kroger, artan e-ticaret talebini karşılamayı amaçlayan yeni Fulfillment merkezlerinin çalışmalarına bu ay başlayacaklarını açıkladı.

Walmart, bahar ayları içerisinde Shippensburg, PA’da 1,8 milyon metrekarelik yeni bir fulfillment merkezi açmayı planlıyor.

Kroger ise, Austin ve San Antonio, TX ve Birmingham, AL’da Kroger Fulfillment Network ve Ocado Group tarafından desteklenen üç kollu tesisin açılacağını bildirdi. Üçünün de bu yıl içinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

transportation-logistics-container-cargo-ship-cargo-plane

Küresel tedarik hatları, Dünya’yı tehdit eden ekonomik fırtınanın genişlemesine hazırlanıyor.

2022’nin başlarında hafiflemeye başlayan küresel arz gerginlikleri, Ukrayna – Rusya savaşının başlaması ve Çin’deki Kovid karantinalarını yeniden işleme alması nedeniyle yeniden kötüleşiyor ve küresel ekonomi genelinde daha yavaş büyümeyi tehdit etmekte.

Almanya’daki Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün ticaret ekonomisti Vincent Stamer, “Rusya’nın sadece enerji fiyatlarını artıracak, tedarik zincirlerini daha pahalı hale getirecek, ancak onları bozmayacak bir kaynak hikayesi olduğunu düşündük” dedi.

Ukrayna – Rusya savaşına ek olarak, Covid-19 omicron salgınları, Çin’in en son Şangay dahil olmak üzere büyük şehirlerinde ve ticaret merkezlerinde sıkı karantina uygulamalarını genişletmekte.

interior-storage-warehouse-with-shelves-full-goods_103577-4975

2022’de depo kiraları yükselecek

Los Angeles ticari emlak ve hizmet firması Cushman & Wakefield’ın yeni araştırmasına göre 2022’de hem daha fazla e-ticaret depo alanı için talep yükselecek hem de kiralar yukarı fırlayacak. Hem B2B hem de B2C alanda online ticaretle uğraşan satıcılar depo ve dağıtım merkezi alanlarınlarını rekor bir hızla kiralıyorlar.

Cushman & Wakefield, fulfillment ve dağıtım hizmetleri için 2022’de toplam 77.1 milyon metrekarelik alan kiralandığını belirtti. 2020’de kiralanan 95 milyon metrekarelik depo alanını düşündüğümüzde yalnızca iki yılda 8,1 kat artış söz konusu.

19712

Türkiye artık tedarik zincirinin tam merkezinde

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD), Polonya Uluslararası Karayolu Taşımacıları Derneği (ZMPD) ve Brüksel merkezli Avrupa Komşuluk Konseyi (ENC) iş birliğinde başlatılan “Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Yeni Bir Karayolu Taşımacılığı İşbirliği: Beklentiler ve Olasılıklar” projesi 24 Mart’ta geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, “Covid-19 pandemisi sonrasında ticaret politikasını revize eden Avrupa Birliği’nin üye ülkeleri yakın bölgelerden, kendi sistemlerine yakın ülkelerden tedarik sağlayarak arz kaynaklarını çeşitlendirip yeni krizlere dayanıklı hale getirmeye yöneliyor. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yönelik ihracatının son yıllardaki muazzam artışında bunun etkisi oldu. Siparişler Türkiye’ye kaydı. Ukrayna krizi ile birlikte Avrupa’nın ticaret ve lojistik haritası da değişiyor; kuzey güzergahı kapanırken AB’nin Avrasya bölgesine yönelik ticaret açılımında Türkiye’nin transit konumu ile ilgili önemli fırsatlar ortaya çıktı.” dedi.