Çocuğu ve Çocukluğu Değersizleştiren Söylemlerin Karşısındayız: #KarşındaÇocukVar

Bu haber 21 Nisan 2022 - 10:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çocuğu ve Çocukluğu Değersizleştiren Söylemlerin Karşısındayız: #KarşındaÇocukVar

Çocuklar Geleceğimiz, Çocukluk Hazinemiz!

Koruncuk Vakfı, tüm dünya çocuklarının hep birlikte kutladığı ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda; “Çocuklar Geleceğimiz, Çocukluk Hazinemiz!” sloganıyla, çocuğu ve çocukluğu değersizleştiren söylemlere farkındalık yaratarak #KarşındaÇocukVar demeye, herkesi bu farkındalık hareketinin parçası olmaya davet ediyor!

#KarşındaÇocukVar kampanyasıyla çocuğu, çocukluğu değersizleştiren söylemlerin karşısında duruyoruz!

İnsan hayatının en saf, yaratıcı ve kırılgan dönemi olarak kabul edilen çocukluğa, hak ettiği değerin verilmesi gerektiğinin ve Koruncuk Vakfı çalışmalarının “çocuğun üstün yararı” ilkesi üzerine temellendirildiğinin altını çizen Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Oya Aydınlık, “Çocuklarımızın kendini ifade etmekten çekinmeyen, haklarının bilincinde, ayakları yere basan, öz saygısı yüksek yetişkinler olmalarını istiyorsak, gelin önce söylemlerimizi değiştirelim ve değişimi dilde başlatalım. Bu anlamda Koruncuk Vakfı olarak herkesi; çocuğu, çocukluğu değersizleştiren söylemleri fark ederek karşısında durmaya ve 23 Nisan’da gerçekleştireceğimiz #KarşındaÇocukVar kampanyasını desteklemeye davet ediyoruz.” dedi.

Kampanyaya nasıl katılabilirim?

Sosyal medya hesaplarınızdan #KarşındaÇocukVar etiketiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda paylaşım yaparak farkındalık kampanyasına katılabilirsiniz. Çocukluk fotoğrafınızı #KarşındaÇocukVar etiketiyle @Koruncuk adresini ekleyerek sosyal medyada paylaşabilir, bu konudaki farkındalığı artırmaya destek olabilirsiniz.

#KarşındaÇocukVar kampanyası hakkında bilgi edinmek için: https://koruncuk.org/page/karsinda-cocuk-var

 

Koruncuk Vakfı Hakkında

Koruncuk Vakfı; çocukların, hangi sosyo – ekonomik koşulda olursa olsun haklarına eriştiği, sevgi ve güvenle büyüdüğü, eğitimlerine kesintisiz devam edebildiği ve katma değer yaratabildiği bir topluma hizmet etmek amacıyla çalışıyor. Koruncuk Vakfı geliştirdiği önleyici, koruyucu ve iyileştirici hizmet modelleriyle, temel ihtiyaçları ve eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarını, kendilerini ifade edebilen, haklarının bilincinde bireyler olarak toplum içinde yer almaları konusunda güçlendiriyor. Yürüttüğü faaliyetlerde çocuğun yüksek yararını esas alan Vakıf, kız çocuklarına ortaokuldan üniversiteye kadar Koruncukköy’lerde barınma ve bakım hizmeti veriyor, sanat, kültürel ve sportif faaliyetler yoluyla onların sosyo – kültürel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Psiko – sosyal gelişimlerine sağladığı olumlu etkiler nedeniyle, çocukları aileleri ile birlikte güçlendirmeyi ilke edinen Koruncuk Vakfı, bu amaçla aile odaklı çalışmalar yürütüyor. Vakıf çatısı altında büyüyen 18 yaşını doldurmuş genç kızlara ise tercihleri doğrultusunda yükseköğrenimleri veya mesleki gelişimleri boyunca destek olmaya devam ediyor. Vakıf ayrıca, sosyal hizmet model ve çalışmaların ulusal düzeyde yaygınlaştırılmasına, bu yolla çocuk hakları konusunda toplum farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyor. Yirmiden fazla STK’yı bir araya getirerek kurduğu Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu ile çocuk haklarının korunması ve bu haklara erişimdeki risklerin azaltılması için çalışıyor.