Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyonun 7’sinde Mercedes-Benz Türk imzası var

Bu haber 31 Temmuz 2022 - 22:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyonun 7’sinde Mercedes-Benz Türk imzası var

Mercedes-Benz Türk, kamyon ürün grubunda 2022’nin ilk yarısını zirvede tamamladı

  • Kapılarını 1986 yılında açan Aksaray Kamyon Fabrikası ile Daimler Truck’ın önemli kamyon üretim üslerinden biri konumunda olan ve dünya standartlarında üretim yapan Mercedes-Benz Türk, 2022 yılının ilk yarısında da kamyon ürün grubundaki tartışmasız pazar liderliğini sürdürdü.
  • Şirket, yılın ilk 6 aylık döneminde Türkiye iç pazarına 1.843 adedi kamyon, 4.050 adedi de çekici olmak üzere toplam 5.893 adetlik araç satışı gerçekleştirdi.
  • Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt; “2022’nin ilk yarısında, Türkiye iç pazarındaki kamyon satışlarımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artırdık. 5.893 adetlik satış rakamına ulaştığımız bu dönemde, bir kez daha Türkiye kamyon pazarının lideri olmayı başardık” dedi.
  • İhracatta da başarılı bir dönem geçiren Mercedes-Benz Türk, 2022’nin ilk yarısında ürettiği her 2 kamyondan 1’ini ihraç ederek 6.500’ün üzerinde kamyonu Avrupa ülkelerine gönderdi.

Daimler Truck AG’nin önemli kamyon üretim üslerinden biri konumunda olan ve dünya standartlarında üretim yapan Mercedes-Benz Türk, kamyon ürün grubunda 2022 yılının ilk yarısını önemli başarılarla tamamladı. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda son teknolojiye sahip araçlar üreten şirket, iç pazardaki başarısının yanı sıra ihracattan elde ettiği gelirle de ülke ekonomisine katkısını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Yılın ilk yarısında Türkiye iç pazarına 1.843 adet kamyon, 4.050 adet de çekici olmak üzere toplam 5.893 adet araç satışı gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, Türkiye pazarındaki gelenekselleşen liderliğini söz konusu dönemde de korudu.

İç pazardaki başarılı ivmesini ihracata da yansıtan şirket, yılın ilk 6 ayında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği toplam 6.509 adet kamyon ve çekiciyi Avrupa ülkelerine ihraç etti.

Yüksek standartlarda ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, yılın ilk yarısında Türkiye’deki her 10 kamyondan 6’sını üretirken, Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 7’sinin üretimine de imza attı.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt; “2022’nin ilk yarısında, Türkiye iç pazarındaki kamyon satışlarımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artırdık. 5.893 adetlik satış rakamına ulaştığımız bu dönemde, bir kez daha Türkiye kamyon pazarının lideri olmayı başardık. Pazar koşulları ve müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda araçlarımızı sürekli yeniliyor ve müşterilerimizin beklentilerini en kapsamlı şekilde karşılıyoruz. Uzun yıllardır olduğu gibi bu yılı da pazar lideri olarak kapatmayı hedefliyoruz. Ürettiği her 2 kamyondan 1’ini ihraç eden Aksaray Kamyon Fabrikamız; üretimi, istihdamı, AR-GE faaliyetleri ve ihracatı ile Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor. Bu yılın ilk yarısında Türkiye’de en fazla patent başvurusu yapan kuruluşlar arasında liderliğe oturan şirketimiz, ülkemizde geliştirdiği teknolojileri tüm dünyada üretilen Mercedes-Benz marka kamyonlara aktarıyor. Tüm bunların yanı sıra sürdürülebilir bir gelecek için yürüttüğümüz sosyal fayda programlarımıza da devam ediyoruz. Kapılarını açtığı günden beri Aksaray ilinin kaderini değiştiren kamyon fabrikamız, hayata geçirdiği yeni projesi ile şimdi de şehrin çehresini değiştiriyor. Bu doğrultuda 10.000 fidan ile başlattığımız Mercedes-Benz Türk Hatıra Ormanı projesi kapsamında, ilk fidanlarımızı diktiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Geniş kamyon ürün portföyü ile hem filo hem de bireysel müşterilerin tüm beklentilerine cevap verdiklerinin altını çizen Alper Kurt, şirketin ürün gamı hakkında şu bilgileri verdi: “Markamızın bugüne kadarki en konforlu kamyonu olan Actros serisinin en büyük ve en donanımlı modeli Actros L, konforun ve lüksün bir üstünü sunuyor. 2016 yılından itibaren Aksaray Kamyon Fabrikamızda ürettiğimiz ve inşaat sektörünün beklentileri doğrultusunda özel olarak geliştirdiğimiz Arocs kamyon ve çekicilerimiz ise gücü, sağlamlığı ve verimliliği ile ön plana çıkıyor. Proje taşımacılığı sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığımız Arocs 3353S ve Arocs 3358S 6×4 çekici modellerini müşterilerimiz ile buluşturduk. Hafif kamyon segmentinde şehir içi dağıtım, kısa mesafe taşımacılığı ve kamu hizmeti uygulamalarında yoğun bir şekilde kullanılan Atego modellerimiz de geniş bir kullanım alanına sahip.”

Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yüksek standartlarda ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk, 2022’nin ilk yarısında gösterdiği performansı yılın geri kalanında da göstererek gelenekselleştirdiği Türkiye kamyon pazarı liderliğini pekiştirmeyi hedefliyor.