Petrol Ofisi İK çalışmaları, iki prestijli yarışmada üç ödüle birden layık görüldü

Bu haber 15 Eylül 2022 - 12:34 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Petrol Ofisi İK çalışmaları, iki prestijli
yarışmada üç ödüle birden layık görüldü

Petrol Ofisi, İK alanındaki başarılı çalışmaları ile iki dünyanın saygın ödül platformlarından HCM Excellence Awards’tan 2 ve The Stevie Awards’tan da 1 ödül olmak üzere 3 ödül birden aldı. Petrol Ofisi’nin ‘Gelişim Potası Genç Yetenek Programı’, 2022 HCM Excellence Awards- Mükemmellik Ödülleri’nde, ‘Eşsiz ve Yenilikçi Yetenek Kazanımı Programı’ kategorisinde ‘Altın’, ‘En İyi İşe Alım Pazarlaması ve İşveren Markası Programı’ kategorisinde ise ‘Bronz’ ödüle layık görüldü. Ayrıca 2022 The Stevie Awards for Great Employers’ta da Petrol Ofisi, pandemi dönemindeki etkin uygulamaları ile ‘COVID-19 Pandemisinde Yapılan En Yenilikçi İş Yeri Dizaynı’ kategorisinde ‘Gümüş’ ödülün sahibi oldu.

Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörlerinin geleneksel lideri Petrol Ofisi, sektörüne öncü proje ve uygulamaları ile dünyanın prestijli platformlarından ödülleri toplamaya devam ediyor. Petrol Ofisi, İK alanındaki başarılı çalışmaları ile 2022 HCM Excellence Awards – Mükemmellik Ödülleri’nde 2, iş dünyasının Oscar’ı olarak görülen The Stevie Awards’ta da 1 ödüle layık görüldü.

Geleceğin liderlerini yetiştiren programa Altın ödül

Petrol Ofisi’nin, köklü bilgi birikimi ve deneyimi ışığında geleceğin liderlerini yetiştirmeye yönelik hayata geçirdiği ‘Gelişim Potası Genç Yetenek Programı’, dünyanın en önemli danışmanlık kurumlarından Brandon Hall Group tarafından düzenlenen 2022 HCM Excellence Awards- Mükemmellik Ödülleri’nde 2 ödül birden aldı. Program, ‘Eşsiz ve Yenilikçi Yetenek Kazanımı Programı’ kategorisinde ‘Altın’, ‘En İyi İşe Alım Pazarlaması ve İşveren Markası Programı’ kategorisinde ise ‘Bronz’ ödüle layık görüldü. ‘Mükemmellik Ödülleri’nde 2020 yılında ‘Yönetici Gelişim Yolculuğu’ ve 2021 yılında da ‘Online Staj Programı ile Geleceğe Bir Adım’ programları ile Altın ödülleri toplayan Petrol Ofisi, böylece bu başarısını üst üste üçüncü yılına taşıdı.

En yenilikçi iş yeri dizaynı The Stevie Awards’tan ödül aldı

Petrol Ofisi’nin başarılı İK proje ve uygulamaları ile ödül aldığı bir başka platform ise, dünyanın önde gelen ödül programlarından biri olan ve en iyi işveren ile insan kaynakları uzmanlarını seçen The Stevie Awards for Great Employers oldu. Tüm dünyada insan kaynağı yönetimi, insan kaynakları ve eğitim, gelişim ile işyerinin her alanında başarıyı takdir etmek için düzenlenen organizasyonda Petrol Ofisi, pandemi sürecinde çalışanlarına yönelik hayata geçirdiği etkin çalışmalarla ‘COVID-19 Pandemisinde Yapılan En Yenilikçi İş Yeri Dizaynı’ kategorisinde ‘Gümüş’ ödülün sahibi oldu.

“Üç yıl üst üstte, ‘mükemmellik’ ödülü almak bizim için büyük gurur”

Petrol Ofisi CHRO’su Burcu Yüksel Kocagöz, 81 yıldır çalışanları ile birlikte gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Petrol Ofisi olarak, çalışanlarımızın her alanda gelişimine özel önem veriyoruz. Çünkü çalışanlarımızın gelişimi, şirketimizin gelişimi olarak görüyoruz. Bu yaklaşım doğrultusunda bugüne kadar hayata geçirdiğimiz uygulamalardan çok önemli geri dönüşler aldık. Özellikle pandemi sürecinde hayata geçirdiğimiz ‘Yönetici Gelişim Yolculuğu’ ve ‘Online Staj Programı’ gibi İK uygulamalarımız, 2020 ve 2021 yıllarında Brandon Hall gibi değerli bir organizasyondan ‘Mükemmellik’ ödülü aldılar.
Son olarak da yine geleceğin liderlerini yetiştirmeye yönelik ‘Gelişim Potası Genç Yetenek Programı’nı hayata geçirdik. Amacımız, lisans yeni mezunu ya da yüksek lisans öğrencisi olan ama henüz profesyonel iş deneyimi olmayan veya yeni başlayan, potansiyeli yüksek gençlerin iş dünyasına katılımına destek olmaktı. Çok ilgi gören bu programımız da bu yıl 2 ödül birden aldı. Böylesine prestijli bir organizasyondan üç yıl üst üstte, ‘Mükemmellik’ ödülü almak, bizler için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı. Bunun yanında pandemi sürecinde çalışanlarımızın sağlığını düşünerek, yaptığımız etkin çalışmalar da yine en prestijli iş dünyası ödüllerinden olan The Stevie Awards tarafından ödüllendirildi. Bu ödülleri, birer ekip başarısı olarak görüyoruz. Aldığımız ödüller aynı zamanda, yeni ve öncü çalışmalar yaratma konusunda bizleri çok daha fazla motive ediyor. Petrol Ofisi olarak, önümüzdeki dönemde de sektöre öncü çalışmalarımızla yine bu değerli ödüllerin en büyük adayı olmaya devam edeceğiz.”