DAF, tamamen yeni bir seri ile yeni bir standart belirliyor.

Bu haber 26 Ekim 2022 - 9:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

 

DAF, tamamen yeni bir seri ile yeni bir standart belirliyor. Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ en yüksek kaliteyi, %10 iyileştirilmiş yakıt verimliliğini ve eksiksiz aktif ve pasif güvenlik paketlerini, eşsiz kamyon tasarımı ile birleştirerek farkını ortaya koyuyor.

 

Avrupa Komisyonu, emisyonların (CO2) azaltılması, yol güvenliği ve sürücü konforu açısından sınırları zorlayarak yeni kütle ve boyut düzenlemeleri getirmiştir. DAF, yeni düzenlemelerin sunduğu ek özgürlüğü kullanarak son derece çekici ve aerodinamik bir tasarıma sahip yeni nesil kamyonları piyasaya süren Avrupalı kamyon üreticileri arasında ilk sırada yer alıyor.

 

1997’de ilk neslinin ortaya çıkmasından bu yana, ‘Uluslararası Yılın Kamyonu’ ödülüne layık görülen DAF XF’in çeşitli nesilleri imaj lideri olmuştur. Toplamda en az 650.000 XF kamyon satılmakta ve Dünya çapında 50’den fazla ülkede sahiplerine mükemmel kalite ve kârlılık sunmaktadır.

 

Yeni Nesil XF

Sektör lideri aerodinami, en yüksek enerji verimliliği ve en düşük CO2 emisyonları için ön tarafta 160 mm uzama ile tamamen yeni bir kabin tasarımına sahip olan Yeni Nesil XF, çok beğenilen ve halen mevcut olan XF Super Space Cab ve Space Cab ile karşılaştırıldığında 75 mm daha alçak bir kabin verisine sahip, geniş ön cam ve ultra alçak kemer çizgisi ile birlikte doğrudan görüş sağlar ve özellikle Savunmasız Yol Kullanıcıları açısından sektör lideri güvenliğe katkıda bulunur. Yeni XF’de ayakta durma yüksekliği mükemmeldir ve kabin içindeki konuma bağlı olarak 1.900 ile 2.075 mm arasındadır.

Yeni Nesil XG ve XG+

yeni kütle ve boyut düzenlemelerinden maksimum fayda sağlayan DAF, XF’ye ek olarak XG ve XG+ 160 mm uzatılmış ön kısmın yanı sıra, çalışmak, yaşamak ve uyumak için eşsiz bir alan sağlamak üzere kabinin arka kısmında en az 330 mm ekstra uzunluğa sahiptir. XG ve XG+’nın kabin yüksekliği Yeni Nesil XF’den 125 mm daha yüksektir. Yarı düz zemin, yalnızca 3 basamakla kolay erişim ve mükemmel doğrudan görüş için harika bir oturma pozisyonunun optimum kombinasyonunu sağlar.

 

DAF XG kabin içi, en az 1.980 ila 2.105 mm arasında bir ayakta durma yüksekliği ve – arkadaki uzama sayesinde – muazzam bir iç alan sunar.

 

İç mekan perfonmasıyla piyasadki ürünlere meydan okuyan DAF XG+ ile tavan yüksekliği daha da artırılarak 2.220 mm’ye kadar etkileyici bir ayakta durma yüksekliği sunuluyor. Bu XG+, DAF’ın gerçek üst sınıf modelidir ve tüm sektörde benzersiz olan göz kamaştırıcı bir yaşam konforu ve ferahlık düzeyi sunar. DAF XG+, 12,5 m3’lük hacmiyle sektörün referans modeli olan mevcut DAF XF Super Space Cab’den bile %14 daha fazla hacme sahiptir.

Çekici ve modern tasarım

Ayırt edici dış tasarıma sahip olan Yeni Nesil XF, XG ve XG+, aerodinamik verimlilik için kusursuz bir şekilde oturan gövde panelleri ve monte edilmiş ön cam ve kapılar ile konik kabin şekli ile karakterize edilmiştir.

 

Uzun ön tarafı vurgulayan belirgin ızgara ile daha da geliştirilen Yeni Nesil XF, XG ve XG+ kamyonların tümü krom desenli ızgaraya sahiptir. Bu ızgaranın üzerinde araçların sınıfını vurgulamak için parlak bir logo çubuğu bulunur. Hava girişi ön tarafa düzgün bir şekilde entegre edilmiştir

 

Çelik tampon kompozit bir kaplamaya sahiptir ve hasar durumunda en düşük kırılganlığı ve düşük onarım maliyetleriyle birleştirmek için üç elemandan oluşur.

 

Gündüz Farları ve entegre viraj ışıklarıyla LED farlar, benzersiz bir görüş sağlıyor. XG ve XG+’da standart olan ve her model için özel bir tasarıma sahip LED Tavan Lambaları ile destekleniyor.

 

 

Tasarımdan gelen kalite

Yeni Nesil DAF’ta en üstün malzeme kalitesi kullanılmakla kalmamış, kabin yapısı için hafif, yüksek mukavemetli çelik kullanılmış ve iç mekanda birinci sınıf yumuşak dokunuşlu malzemeler ve deri yaygın olarak kullanılmıştır.

20 milyon kilometreden fazla işlevsellik, dayanıklılık, güvenilirlik ve müşteri testlerinden geçirilen Yeni Nesil DAF, Altı Sigma kalitesine odaklanarak tasarlandı.

 

Geliştirme Anafikri

Yeni Nesil DAF, ana geliştirme kriterleri olan; üstün güvenilirlik ve dayanıklılıktan ödün vermeden verimlilik, güvenlik ve sürücü konforunda yeni bir endüstri standardı getirme hedeflerine tam olarak odaklanarak tasarlanmıştır;

 

Verimlilikte Geleceğin Tasarlanması

  • %10’a varan etkileyici yakıt verimliliği
    • Sınıfının en üstün aerodinamisi
      • Son derece verimli dış tasarım
      • Akıllı motor bölmesi akış yönetimi
      • Gelişmiş kamera sistemleri
    • Yeni, yüksek verimli güç aktarma organları
    • Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri
  • Düşük araç ağırlıkları
    • sadece 6.912 kilogram ağırlık
  • Kablosuz araç yazılımı güncellemeleri
  • Yılda sadece bir kez ve 200.000 kilometreye kadar servis aralıkları

 

DAF, araç aerodinamiğini gerçekleştirdi ve hava akışı sağlayan optimum yarıçaplara, sivriliğe ve kapsamlı sızdırmazlığa sahip çekici bir dış tasarım ortaya çıkardı. Kavisli ön cam, eliptik şekilli köşe panelleri, aerodinamik A sütunu kapakları, entegre hava deflektörlü alt plaka, tekerlek yuvası deflektörleri ve aynalar yerine isteğe bağlı kameralar aerodinamiğe katkıda bulunur.

 

Motor bölmesi veya kabin altı hava akışlarını en iyi şekilde gerçekleştirmek için alınan birçok önlem de aynı derecede önemlidir. Bunlar arasında havası soğutucusu ve radyatör etrafındaki kapaklar, akış kılavuzları ve devirdaim bariyerleri ve kapalı tekerlek yuvası kapakları yer alır. Tüm bunlar, en az %19 daha iyi aerodinamik ve toplam %10’luk yakıt verimliliği iyileştirmesinin %6,3’üne varan bir oranla sonuçlanmıştır.

 

Yeni yüksek verimli güç aktarma organları

Verimlilikte bir sonraki seviyeye ulaşmak için Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+, yeni motor ve şanzıman teknolojileri ve arka aks yenilikleri içeren yeni güç aktarma organlarıyla donatılmıştır.

 

10,8 litre PACCAR MX-11 ve 12,9 litre PACCAR MX-13 motorlar , yeni enjektörler, daha yüksek silindir basınçlarına olanak tanıyan yeni bir silindir kapağı ve bloğu,yeni bir piston ve gömlek tasarımı kullanılarak optimize edilmiştir. İyi bir hava yönetimi için yeni nesil verimli turbo şarj cihazları kullanılmış ve yeni hava kompresörleri, yağ pompaları ve alternatörler parazit kayıpların en aza indirilmesini sağlamıştır. Egzoz son işlem sistemi, en yüksek verimlilik için mutlak minimum egzoz sıcaklığı kaybı sağlamak üzere motor çıkışından EAS girişine en kısa yolu elde edecek şekilde yeniden tasarlanmıştır.

Sürüş ve frenleme sırasında mükemmel performansa sahip verimli bir motor, daha düşük CO2 emisyonları, yılda bir kez servis aralığı ve kamyonun genel verimliliğine katkıda bulunan 10 – 15 kilogram daha düşük ağırlık, hepsi birer sonuç.

 

Hava akış kılavuzları, mükemmel kabin altı veya motor bölmesi aerodinamiğini ve soğutma modülünün en yüksek verimliliğini garanti ederken, mümkün olan en iyi sıcaklık yönetimi ve motor çalışması sunar.

Yeni motor ve son işlem teknolojilerinin yanı sıra gelişmiş termal yönetim, %10’luk yakıt verimliliği iyileştirmesinin %2,8’e kadar ek yakıt verimliliği kazancını sağlar.

 

DAF XF, XG ve XG+ standart olarak otomatik vites seçimi, gelişmiş tahmin özellikleri ve (isteğe bağlı) urge-to-move gibi yeni teknolojilere sahip bir TraXon otomatik şanzımanla donatılmıştır. Maksimum aktarma organı verimliliği için, yağ seviyeleri azaltılmış arka akslar ve yeni pinyon yatakları kullanılır. Yeni nesil fren kaliperleri daha az sürtünme kaybı ve daha düşük ağırlık sağlar.

 

En büyük yakıt verimliliği artışı

Düşük araç ağırlıkları (Yeni Nesil XF 4×2 çekicinin en temsili özellikteki boş ağırlığı sadece 6.912 kilogramdır) ve gelişmiş sürücü destek sistemleri (genişletilmiş EcoRoll işlevlerine sahip Tahmini Hız Sabitleyici 3 ve Yokuş Aşağı Hız Kontrolü) toplam verimlilik artışını %10’a çıkararak şirket tarihindeki en büyük yakıt verimliliği artışını oluşturmakla kalmaz sektörde de yeni bir standart yaratır.

 

Yüksek performans

PACCAR MX-11 ve MX-13 motorları, birinci sınıf verimlilik ve düşük emisyonun yanı sıra, doğrudan tahrikli üst viteste 50 ila 100 Nm’lik tork artışları sayesinde mükemmel performans sunar. En üst düzey 390kW/530 hp versiyonu artık her alt viteste 2.550 Nm ve üst viteste 2.700 Nm sunuyor. Yeni nesil HE400 turbo, hava yönetimini iyileştirerek DAF’ın etkileyici devir düşürme performansını daha da güçlendiriyor ve 390kW/530 hp PACCAR MX-13 motor için bile maksimum tork artık 900 d/d’de seviyesine getiriyor. Buna ek olarak, halihazırda MX motor freni, düşük devirlerde %20’ye kadar daha fazla tork sunarak yeni bir endüstri ölçütü getiriyor.

İletişim Sistemi Güncellemeleri

Yeni Nesil XF, XG ve XG+’ın piyasaya sürülmesiyle birlikte DAF, motor ve işletim sistemleri, araç ECU’su, Merkezi Güvenlik Ağ Geçidi (CSG) ve DAF Connect için yazılım güncellemeleri sunuyor. Sektör lideri çalışma süresi, 200.000 kilometreye varan servis aralıklarıyla da desteklenir. Yılda bir servis aralığı anlamına gelen uzun mesafeli taşımacılık için uzatılmış servis seçeneği de mevcuttur.

Bunlar Avrupa çapında onarım ve bakım sözleşmeleri de sunabilen DAF MultiSupport ile birleştiğinde, maksimum esneklik ve operasyonel araç kullanılabilirliği ile karşılaşırız.

Güvenliğin geleceğini başlatmak

  • Sınıfının en iyisi, doğrudan görüş
    • Düşük kemer hatlarına sahip ön cam ve yan camlar
    • Curb View Penceresi ve katlanabilir ön yolcu koltuğu
  • Son teknoloji kamera sistemleri
    • DAF Dijital Görüntü Sistemi
    • DAF Corner View
  • Premium LED aydınlatma
  • Sınıfının en iyi güvenliği
    • Entegre çarpışma bölgelerine sahip sağlam kabin yapısı
    • Benzersiz Programlanmış Kabin Yer Değiştirme Sistemi (ProCaDis)
  • Tam kapsamlı yeni güvenlik özellikleri
    • Elektronik Park Freni, Düşük Hız Römork Freni, Park Freni Yardımı
  • Endüstri lideri ergonomi
    • Eller Direksiyonda, Gözler Yolda

Yeni Nesil DAF’ın geliştirilmesindeki temel taşlardan mükemmel bir doğrudan görüştür. Bu nedenle, Yeni XF, XG ve XG+’ın tümü, mükemmel bir doğrudan görüş için düşük bir pencere kuşağı çizgisi sağlamak üzere geniş bir ön cama (2,3 m2) sahiptir.

 

İsteğe bağlı olarak eklenebilen yardımcı sürücü tarafında, yeni katlanabilir koltuk ile birlikte, kamyonun yanındaki yayaları, bisikletlileri ve çocukları mükemmel bir şekilde görmeyi sağlayan bir kaldırım görüş penceresi mevcuttur. Yeni ayna muhafazaları ince bir tasarıma sahiptir. Aynalar arasındaki ve aynalar ile A sütunu arasındaki boşluk, sınıfının en iyi doğrudan görüşüne katkıda bulunur.

 

DAF Dijital Görüş Sistemi

Yeni bir opsiyonel özellik, ana ve geniş açılı aynaların yerini alan DAF Dijital Görüş Sistemidir. Kameralar doğrudan görüşü daha da geliştirirken aerodinamik performansı da artırarak en yüksek yakıt verimliliğine katkıda bulunur. Ek özellikler arasında otomatik kaydırma (viraj alırken treylerin arkasını takip etme) ve örneğin manevra ve sollama sırasında yardımcı olan aracın uzunluğu hakkında ek bilgi için ekran eklentileri bulunur. Aşırı hava koşullarında bile ısıtmalı kameralar net bir görüş sağlar. Sektörde bir ilk olarak, kameralar elektrikli olarak geri çekilebilir.

 

DAF Corner View, kaldırım ve ön görüş aynalarının yerini alan ve bu geleneksel aynaların görüş alanını açık ara aşan bir seçenektir. Özellikle savunmasız yol kullanıcıları için yol güvenliğini daha da artıran bir başka önemli özelliktir. DAF Corner View ekranı, yardımcı sürücünün A sütununa, tam da olması gereken yere monte edilmiştir.

 

Tam LED aydınlatma

Optimum görüş ve görünürlük için DAF, 2013 yılında kamyon sektöründe LED farları piyasaya süren ilk şirket oldu. Yeni Nesil XF, XG ve XG+ ile bir sonraki seviyeye geçildi: her modelde tam LED aydınlatma: gündüz farları, uzun far, viraj ve manevra farları, Skylights, yan işaret farları ve isteğe bağlı ön sis farları., mükemmel ışık kalitesi sunarken aynı zamanda düşük enerji tüketimi ve sonsuz ömrü sayesinde en düşük işletme maliyetlerine katkıda bulunur. Otomatik Aydınlatma Seçimi, karanlık ve yağmurlu koşullarda uzun farı otomatik olarak etkinleştirir.

 

Benzersiz pasif güvenlik

Yeni beyaz gövde tasarımı, hafif ancak son derece sağlam olmasıyla dikkat çekiyor. Güvenlik duvarında enerji emici çarpışma kutuları ve hareketli yüklere karşı koruma sağlamak için kabinin arkasına tamamen entegre edilmiş arka çarpışma bölgeleri vardır.

Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ ayrıca DAF’ın patentli Programlanmış Kabin Yer Değiştirme Sistemine (ProCaDis) sahiptir ve bir kaza sırasında enerjiyi emmek ve kabinin ayrılmasını önlemek için şasi üzerinde 400 mm’lik kontrollü bir kabin yer değiştirmesine izin verir, böylece ProCaDis kabin yapısını korur.

 

Aktif güvenlik için akıllı özellikler

XF, XG ve XG+’da eksiksiz bir aktif güvenlik cihazları yelpazesi sunulmaktadır. Bunlar arasında Fren Asistanı, Şerit Takip Uyarı Sistemi ve Acil Durum Fren Lambaları yer alır. Gelişmiş Acil Frenleme Sisteminin (AEBS-3) en son versiyonu, 80 km/s hıza kadar hem sabit hem de hareketli araçların çarpışmadan kaçınmasına yardımcı olmak için tam otonom acil frenleme sağlayabilir. City Turn Assist sistemi, diğer yol kullanıcılarını veya yardımcı sürücü tarafındaki nesneleri algılar.

 

Diğer isteğe bağlı sistemler arasında, motor kapatıldığında frenleri otomatik olarak devreye sokan yeni DAF Elektronik Park Freni yer alır. Düşük Hızlı Römork Freni, güvenli römork bağlama ve ayırma için römork frenlerini bağımsız olarak etkinleştirir. Park Freni Yardımı, bir vinçle yükleme veya boşaltma sırasında ya da bir damper çalıştırırken kamyonun hareket etmemesini sağlamak için park freniyle birlikte tüm frenleri devreye sokar.

 

Sınıfının lideri kullanım kolaylığı

Güvenlik söz konusu olduğunda, DAF’ın felsefesi her zaman ‘Eller Direksiyonda, Gözler Yolda’ olmuştur. Bu nedenle, Yeni Nesil DAF sınıfında lider ergonomi sunar. Sürüşle ilgili tüm işlevler, dijital ekran menüsü, TraXon otomatik şanzıman ve ses ve telefon işlevleri direksiyon simidi ve direksiyon kolonu kollarından çalıştırılır. İkincil sürüş işlevleri, gösterge panelinde mantıklı bir şekilde konumlandırılmış ve kullanımı kolay fiziksel anahtarlardan çalıştırılır.

 

Sürüş Konforunun geleceğini başlatmak

  • Tamamen yeni kabinler – piyasadaki en geniş kabinler
    • En az 12,5 m3 hacim
  • Sınıfının en iyisi sürüş konumu
    • Sürücü koltuğu ve direksiyon kolonu için benzersiz ayar aralığı
    • Opsiyonel döner sürücü ve yardımcı sürücü koltukları
    • DAF Bilgi ve Eğlence Sistemi için 12” ekranlı ve isteğe bağlı 10.1” ekranlı birinci sınıf gösterge paneli
  • Sektördeki en iyi yataklar
    • 220 mm uzunluğun tamamında 800 mm’ye kadar genişlik
    • İsteğe bağlı topper ile benzersiz elektrikli tamamen ayarlanabilir DAF Relax Yatak
  • LED ambiyans iç aydınlatma
  • Üstün malzeme kalitesi
  • Tam entegre Park Airco
  • Mükemmel Sürüş ve Kullanım
    • Yeni şasi tasarımları – ön ve arka
    • Mükemmel tarsiyon sertliği
  • Sektördeki en sessiz kabinler

 

 

Konfor ‘merdiven’ tarzında konumlandırılmış sadece üç basamaklı mükemmel kabin erişilebilirliği ile başlar. Kolay erişim için, yeni direksiyon simidi ileri bir konuma park edilebilir.

 

Kabine girdikten sonra sürücü, Yeni Nesil XF’de 1.900 – 2.075 mm arasında değişen ve XG+’da 2.145 – 2.200 mm’den daha az olmayan tüm modellerde geniş ayakta durma yüksekliğine sahip iç alan karşısında şaşkına dönecektir. Üst sınıf amiral gemisi XG+’nın kabin hacmi 12,5 m3 olup sektörde yeni bir boyutu temsil etmektedir.

 

En iyi sürüş pozisyonu

Koltukların ve direksiyon kolonunun ayar aralıkları eşsizdir ve her bir sürücü için mümkün olan en iyi sürüş pozisyonunu sağlar. XG ve XG+’da opsiyonel olarak sunulan döner sürücü ve yardımcı sürücü koltuğu, uzun bir sürüş gününün ardından rahatlatıcı bir konuma getirilebilir.

Koltuk başlığı, DAF’ın lüks yatağının yanında pratik bir masa oluşturmak için katlanabilir (isteğe bağlı). Katlanabilir olan yardımcı sürücü koltuğu standarttır. Kaldırıma bakan pencereli görüş kapısından sınırsız bir görüş sağlar ve daha da fazla iç alan yaratır.

 

Eller Direksiyonda, Gözler Yolda

Tüm önemli bilgiler bir bakışta görebileceğiniz gösterge paneli, aracın benzersiz doğrudan görüşüne katkıda bulunacak şekilde tasarlanmıştır. Araçla ilgili tüm bilgiler için çekici, merkezi bir 12 inç ekrana ve DAF Navigasyon ve Bilgi Eğlence Sistemi için isteğe bağlı bir 10,1 inç dokunmatik ekrana sahiptir.

 

En önemli düğmeler, en iyi sezgisel kullanım için gösterge panelinde ve yeni tasarlanmış direksiyon simidinde mükemmel bir şekilde konumlandırılmıştır. Tasarım, gözlerin yoldan ayrılmasını önlemek ve en yüksek konfor ve güvenliğe katkıda bulunmak için DAF’ın ‘Eller Direksiyonda, Gözler Yolda’ felsefesiyle tamamen uyumludur. Merkezi ekranda sürücü ekran ayarlarını kolay kullanım için kişiselleştirilebilir.

 

Sektördeki en iyi ranzalar

DAF’ın kamyon sektöründeki en iyi ranzaları sağlama mirasını sürdürmeye devam ediyor, uzunluk tüm versiyonlarda 2.220 mm ve XG ve XG+’da en az 800 mm genişliğe sahiptir. İsteğe bağlı olarak, optimum baş, sırt ve bacak desteği için mekanik veya hatta tamamen elektrikli olarak ayarlanabilen DAF Relax Bed mevcuttur.

 

Tamamen yeni Arka Duvar Kontrol Paneli, yataktan aydınlatma, iklimlendirme, ses sistemi, pencereler ve tavan kapağı gibi bir dizi işlevin rahatça çalıştırılmasını sağlar. Panel, bir gözetleme modu (hem DAF Dijital Ayna Sistemi hem de DAF Köşe Gözü ile DAF dijital görüş sistemlerini etkinleştirir) ve korna ile tehlike ışıklarını etkinleştiren bir panik düğmesi bile sunar.

Ranzanın altında, bir veya iki çekmece ya da 1,5 litrelik şişelerin dik durabildiği bir veya iki buzdolabı dahil olmak üzere çok sayıda saklama seçeneği vardır. Hem sol hem de sağ taraftaki dış saklama dolaplarına erişilebilir.

Büyük depolama alanı

Geniş kabinleri ile Yeni Nesil DAF, tavan konsollarında ve gösterge panelinin üstünde, kapı ceplerinde ve ranzanın altında büyük saklama alanı mevcuttur. Ayrıca, Yeni XF, XG ve XG+ evraklar, belgeler ve diğer eşyalar için bol miktarda alan sunar. Gösterge panelinde bardaklar,kupalar ve küçük şişeler için iki tutucu vardır ve geri çekilebilir gösterge paneli masası da artık eskisinden daha büyüktür. Buna ek olarak, XG ve XG+, gösterge panelinin alt kısmında belgelerin veya bir dizüstü bilgisayarın kolayca saklanabileceği pratik bir çekmeceye sahiptir.

 

LED iç aydınlatma ve birinci sınıf kalite

Yeni XF, XG ve XG+’ın harika iç mekanlarıyla DAF, mükemmel bir ‘Evden uzakta ev’ yarattı. Bu hissiyat, çeşitli seçenekler sunan tam LED aydınlatma ile de gösterilmektedir.

 

XG ve XG+’da isteğe bağlı olarak sunulan şık ortam aydınlatması, 15 LED ışık ve ışık şeridi içeriyor, parlaklığı ve rengi ayarlanabiliyor ve son derece ayrıcalıklı bir ortamı destekliyor. Yeni Nesil DAF’ın etkileyici kalitesi, dizayn farklılıkları ve kullanılan malzemelerle de gösterilmektedir. Gösterge panelinin yumuşak dokunuşlu ve birinci sınıf binek araçlarda kullanılan slush kalıplı malzemesi buna harika bir örnektir. Şaşırtıcı bir görünüm ve his sunarken, tasarımda modern keskin kenarlar uygulama imkanı sağlar.

 

Entegre Park Airco ile mükemmel iklimlendirme

En yüksek konfor için Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ standart olarak otomatik sıcaklık kontrol sistemi veya isteğe bağlı olarak tam otomatik klima kontrol sistemi ile donatılmıştır. Yeni bir özellik olan Park Airco, araç park halinde veya rölantideyken kabin içini otomatik olarak soğutmak veya ısıtmak için XG+’da opsiyonel olarak sunulur.

 

 

 

 

 

 

Mükemmel sürüş performansı

Yeni Nesil DAF, en zorlu yol koşullarında bile birinci sınıf konfor ve denge sunar.

160 mm daha uzun kabin önü nedeniyle yeni bir şasi tasarımı gerekliydi. Yeni tasarlanan ve sertleştirilen traversler ve yeni bir alüminyum Ön Aşınma Koruması, olağanüstü burulma sertliği ve düşük ağırlık (-/- 38 kilogram) sağlayarak eşsiz sürücü konforuna katkıda bulunur. Bu aynı zamanda yeni bir amortisör tasarımına ve entegre çarpışma braketlerine sahip yeni bir kabin süspansiyonu ile elde edilmiştir. Arka aks süspansiyonu, yeni bir geometrinin yanı sıra yeni bir beşinci tekerlek konumu içerecek şekilde yeniden tasarlanarak XG ve XG+ için daha uzun bir dingil mesafesi (4.000 mm) ile üstün sürüş ve yol tutuşu sağlanmıştır. Düşük direksiyon eforu ile tamamen yeni bir direksiyon sistemi sayesinde mükemmel direksiyon özellikleri elde edilmiştir.

 

Yeni Nesil kamyonların benzersiz konforuna önemli ölçüde katkıda bulunan unsurlar, son derece düşük iç gürültü, titreşim ve sertlik seviyeleridir.

 

Kapsamlı bir şekilde denendi ve test edildi

Üstün kalite, güvenilirlik ve dayanıklılık sunmak her zaman DAF’ın en önemli önceliği olmuştur ve olmaya devam edecektir. Yeni Nesil DAF’ın geliştirme süreçleri, kamyon endüstrisi için etkileyici olan 2. ve 3. seviye denetimlerin gerçekleştirildiği Automotive Spice’ın yanı sıra Altı Sigma için Tasarım ilkelerine dayanmaktadır. Test aşamasında, DAF’ın son teknoloji ürünü Teknik Merkezi’nde ve yolda yapılan bir dizi işlevsellik, dayanıklılık ve güvenilirlik testinin yanı sıra kapsamlı kavram kanıtlama testleri gerçekleştirildi. 150’den fazla saha test aracı, Avrupa genelindeki müşterilerle günlük operasyona sokuldu. DAF, Yeni Nesil XF, XG ve XG+ üretime girmeden önce yaklaşık 20 milyon uzun mesafeli kilometreye eşdeğer bir yol kat etmiş olacak.

 

Gelecek için hazır

İçinde yaşadığımız dünya değişiyor. İklim değişikliği nedeniyle CO2 emisyonlarını azaltma, kentsel alanlarda hava kalitesini iyileştirme ve özellikle savunmasız yol kullanıcılarının trafik güvenliğini artırma ihtiyacı, sürücü kıtlığı ve iyi ve profesyonel sürücüleri çekme ve elde tutma ihtiyacı ile el ele gidiyor.

 

Yeni Nesil XF, XG ve XG+, Geleceği başlatan ve taşımacılık verimliliği, güvenliği ve sürücü konforunda yeni bir çağ başlatan uzun mesafe araç serisidir. Yeni Nesil DAF, batarya ve hidrojen gibi geleceğin enerji taşıyıcıları ve e-motorlar, plug-in hibritler, yakıt hücreleri ve hidrojen yanmalı motorlar dahil olmak üzere geleceğin güç aktarma organları için hazırlanmış, yeni ve enerji verimli bir araç platformunu temsil etmektedir. Aracın son teknoloji dizel motorları yeni nesil bio yakıtların (Gazdan Sıvıya ve HVO dahil) yanı sıra karayolu taşımacılığını daha da karbondan arındırmak için yenilenebilir e-yakıtlar için hazırdır.