BULUNG LOGISTICS’TE OTOMOTİV SEKTÖRÜ ‘DİREKSİYON BAŞINDA’

Bu haber 01 Kasım 2022 - 22:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

BULUNG LOGISTICS’TE OTOMOTİV SEKTÖRÜ ‘DİREKSİYON BAŞINDA’

Otomotiv sektörüne sunduğu lojistik çözümleri ile yıllık 12 bin sefer gerçekleştiren Bulung Logistics, 2023’te bu sektöre özel toplam 18 bin sefere ulaşmayı hedefliyor. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, Türkiye’nin otomotiv ürünlerini “tam zamanında” yaklaşımıyla tüm Avrupa’ya taşımaya devam edeceklerini vurguladı.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Ocak-Eylül aylarında otomotiv yedek parça ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,1’lik yükselişle 7 milyar 668 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde yedek parça ihracatının kilogram fiyatı ise yüzde 3,1 artarak 4,97 dolara çıkarken, Türkiye’nin toplam ihracat birim değerinin 3 katını aştı.

 

Bu gelişmeler, otomotiv yedek parça lojistiği hizmeti veren şirketlerin taşımalarına da yansıdı. Yedek parça lojistiği hizmetleriyle öne çıkan Bulung Logistics, gelecek yıl için bu alanda yüzde 50 düzeyinde büyüme hedefini şimdiden belirledi.

 

Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, yıllık taşıma kapasitelerinin yüzde 60’ını otomotiv sektörünün oluşturduğunu vurgulayarak, “Yeni yatırımlarımız sonrası 2023’te sadece otomotiv sektörü seferlerimizin 18 bin seviyesine ulaşmasını hedefliyoruz.” dedi.

 

“Yeşil lojistik uygulamalarına büyük önem veriyoruz”

Bitmiş araç dışında lastik ve jant dâhil tüm otomotiv yedek parça ürünlerinin lojistiğini gerçekleştirdiklerini anlatan Kasap, İspanya, Fransa, Romanya, Slovakya, Portekiz, Almanya, Çekya başta olmak üzere bütün Avrupa ülkelerine taşımacılık yaptıklarını aktardı.

 

Kasap, otomotiv taşımalarında yeşil lojistik uygulamalarına büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, “Türkiye – İspanya, Portekiz ve Fransa arasındaki taşımalarımızın tamamını intermodalle tenteli dorse ve box konteynerler ile gerçekleştiriyoruz. Eylül ayı itibarıyla Slovakya ve Çekya taşımalarımızın da yüzde 80’ini intermodale çevirdik. Diğer ülke taşımalarını ise büyük oranda özmal araçlarımızla kara yolu ile yapıyoruz.” diye konuştu.

 

“Doğru rota ve ekipman seçimiyle doğru zamanda teslimat yapıyoruz”

Otomotiv sektörüne, hızlı ve şeffaf bilgi akışıyla muhtemel sorunları önceden öngören, çözüm için hem kendilerine hem de müşterilerine zaman kazandıran uygulamalarla hizmet verdiklerini söyleyen Kasap, esnek ve hızlı filo yapıları sayesinde teslimat sürelerini kısaltabildiklerinin altını çizdi.

 

Dijital yatırımları ve teknolojik altyapıları sayesinde müşterilerinin tüm iş akışlarına, taşıma operasyonlarına eş zamanlı erişebildiğini de vurgulayan Kasap, şunları da kaydetti:

 

“Taşıma hızına etki edecek sorunlara hemen müdahale edip rotalar ve ekipman tercihinde anında değişiklikler yapabiliyoruz. Doğru planlama, doğru rota ve ekipman seçimiyle otomotiv sektörüne tam zamanlı hizmet vermeye, 5 yıldır taşıma hacmimizi her sene artırarak devam ediyoruz