2022 Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu haber 18 Kasım 2022 - 10:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

 

2022 Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Lojistik sektörünün ve iş dünyasının sonuçlarını her yıl büyük bir ilgiyle beklediği Atlas Lojistik Ödülleri başarılı markaları taçlandırdı. Aralıksız olarak 13’üncüsü düzenlenen yarışmanın tüm dallarında 2022 yılında toplam 114 aday yarışırken yeni bir katılım rekoru kırıldı.

Lojistik sektörünün medyası ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla 13 yıldır kesintisiz devam eden “Atlas Lojistik Ödülleri” yarışmasının ödül töreni 17 Kasım 2022 tarihinde Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

2022 yılında da yoğun ilgi gören ve tüm dallarda toplam 114 adayın yarışmasıyla yeni bir katılım rekoru kırılan Atlas Lojistik Ödülleri’nde lojistik sektörüne katkı sağlayan çalışmalarıyla öne çıkan 7 ihracatçı ve üretici firma jüri tarafından ödüle layık görülürken tüm kategorilerde toplam 31 ödül sahipleriyle buluştu.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Atlas Lojistik Ödülleri Organizasyon Komitesi Başkanı İlker Altun, “Bu yıl 13. Kez düzenlediğimiz yarışmamıza 114 aday başvurdu. Heyecanı düşmeyen, itibarı giderek artan bu yarışma, artık sektöre mal olmuştur. Bugüne kadar erişilen en yüksek sayıdaki başvuru bunu kanıtlıyor.” dedi.

Altun konuşmasına şöyle devam etti: “Taşımacılık ve lojistik endüstrisinin sahiplenerek büyük destek verdiği yarışmamızın temel amacı; sektörün kendi içinde bile yeterince görüp takdirini sunamadığı başarıları daha görünür kılmaktır. Burada, bir spor karşılaşması gibi birinin diğerine üstünlüğünü kanıtlama yarışı yapılmıyor.

Bu yarışma sayesinde; şirketlerin, çalışanların ve projelerin bazılarını karşılaştırma şansına sahip oluyoruz. Böylece bir örnekleme yoluyla, sektörün genel performansı, çalışanlarının motivasyonu ve projelerin dönüştürücü etkisini gözlemleyebiliyoruz. Öte yandan, sektörel bir değerlendirme yapma fırsatı da doğmaktadır. “

İlker Altun’un konuşmasının ardından aynı zamanda Atlas Lojistik Ödülleri Jürisinde de yer alan UND Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener ve UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy da lojistik sektörü ve Atlas Lojistik Ödülleri‘yle ilgili görüşlerini dile getirdikleri birer konuşma yaparak törene katılan sektör temsilcilerine hitap ettiler.

2022 Atlas Lojistik Ödülleri Yarışmasında Toplam 30 Ödül Sahipleriyle Buluştu

–Ulaştırma belgesine dayalı hizmetler dalında 5 kategoride değerlendirme oldu. Aynı kategoride her firmaya yalnızca bir ödül verilen yarışmanın belgeye dayalı hizmetlere ilişkin ödül değerlendirme sonuçları şöyle gerçekleşti:

Yurtiçi Taşıma İşleri Organizatörleri (R1/TİO): DİNÇER LOJİSTİK

Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri (R2/TİO): BATU LOJİSTİK

Yurtiçi Lojistik İşletmecileri (L1): CEYNAK LOJİSTİK

Uluslararası Lojistik İşletmecileri (L2): ARKAS LOJİSTİK

Uluslararası Ticari Eşya Taşımacıları (C2): İMSAN GROUP

 

–Ulaştırma Bakanlığı yetki belgeleri dışında oda, dernek, birlik gibi üyeliklere göre yapılan başvurularda şu sonuçlar elde edildi:

Liman İşletmecileri: MERSİN ULUSLARARASI LİMAN İŞLETMELERİ

Demiryolu Taşıması Firmaları (Forwarder): SARP INTERMODAL

Demiryolu Taşıması Firmaları (Operatörler): MEDLOG LOJİSTİK

Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları (Forwarder): ORIGIN LOJİSTİK

Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları (Gemi Sahipleri): OMSAN LOJİSTİK

Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Forwarder): EVOLOG LOJİSTİK

Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Havayolu Taşıyıcısı): TURKISH CARGO

 

–Yarışmada, jüri üyelerinin seçimine bağlı şekilde sonuçlanan Lojistik Proje Ödülleri dalında ise 4 proje ödüle değer bulundu:

“Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Dönüşümü” projesi ile CEY HOLDİNG A.Ş.

“Unique Steps” Projesi ile GLOBELİNK ÜNİMAR

“Hareket özel girder bridge konfigürasyonu ile en uzun mesafe yük taşıma rekorunu kırdı.” Projesi ile HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI

“Omsan’dan Yeşil ve Entegre Hizmet Projesi” Projesi ile OMSAN LOJİSTİK

 

–Aday belirleme ve oylama işlemleri https://www.lojistikodulleri.com/ web sitesi kullanıcıları tarafından yapılan online yarışmada ise elde edilen sonuçlar jüri tarafından tescil edildi. 8 kategoride 15’i şirket ve 32’si lojistik yöneticisi toplam 47 adayın yarıştığı online yarışmada, lojistik sektörünün ‘En Beğenilen’leri yine lojistik sektörünün tüm kesimlerinden gelen 12 bin 48 oyla belirlendi.

Yılın En Beğenilen Lojistik Şirketi: İMSAN GROUP

Yılın En Beğenilen Lojistik Tedarikçisi: FORD TRUCKS

Yılın En Beğenilen Lojistik Yöneticisi (Karayolu): SERHAT İMRAK (İMSAN GROUP)

Yılın En Beğenilen Lojistik Yöneticisi (Demiryolu): SARP KORAY (GREENLOG)

Yılın En Beğenilen Lojistik Yöneticisi (Denizyolu): HALE PASTACI (GALATA TAŞIMACILIK)

Yılın En Beğenilen Lojistik Yöneticisi (Havayolu): NURTEN KÜREK (NGL LOJİSTİK)

Yılın En Beğenilen Depo Yöneticisi: MURAT ÇETİN (SOLMAZ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ)

Yılın En Beğenilen Kargo / Kurye Yöneticisi: GİRAY ÖZKÜTÜK (NGL LOJİSTİK)

 

–Bu yıl yedinci kez verilen “Lojistiğe Katkı Ödülü”nü kazanan dış ticaret şirketleri şunlar:

ELKON BETON MAKİNALARI SAN. VE TİC. A.Ş.

ERKUL KOZMETİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş

HEPSİLOJİSTİK

KİPAŞ HOLDİNG

N11

SÖKE DEĞİRMENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş.

TÜRK HAVA YOLLARI