ZF, Kamyon ve Treylerler için Geleceğin Güvenlik ve Verimlilik Ölçütlerini En Üst Seviyeye Taşıyor

Bu haber 26 Kasım 2022 - 22:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ZF, Kamyon ve Treylerler için Geleceğin Güvenlik ve Verimlilik Ölçütlerini En Üst Seviyeye Taşıyor

 

  • Ticari araç endüstrisinin en geniş ürün portföye sahip tedarikçisi ZF, geliştirdiği akıllı prototiplerle kamyon ve treyler için son teknoloji çözümler sunuyor.
  • Kamyon ve treylerlerin güvenlik ve verimliliğini bir sonraki seviyeye taşıyan ZF inovasyon aracı, yüzde 18’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor.
  • Güvenlik teknolojileri geliştiren ZF, Genel Güvenlik Yönetmeliğine uygunluk ve üstün performanstan sürücüsüz araç kullanımına kadar gelecekteki endüstri taleplerini desteklemek için kendi evrimsel yol haritasını belirliyor.

 

ZF’nin Ticari Araç Çözümleri (CVS) bölümü, iki gelişmiş inovasyon aracını tanıtarak akıllı kamyon ve treylerlerin geleceğini gözler önüne serdi. Ağır ticari araç teknolojilerini eşsiz sistem yetenekleriyle benzersiz bir şekilde birleştirebilen ZF, kombine kamyon-treyler güvenliği ve verimliliği için yeni endüstri ölçütlerini belirliyor. Prototipler ayrıca ZF’nin otonom, elektrikli ve dijital teknolojileri hızlandırdığını da göstererek ZF’nin “Yeni Nesil Mobilite” stratejisi için net adımlar sunuyor.

 

‘Sıfır Kaza’ya Doğru

ZF, teknolojinin ticari araçlar için daha ekonomik olmasını sağlamak için kapsamlı binek araç yeteneklerinden yararlanarak, güvenlik inovasyonu kamyonunu ve yarı treylerini birleşik teknolojileriyle donattı.

 

Bu, araçların ZF’nin ticari araçlar için en gelişmiş Otonom Acil Durum Frenleme Sistemi olan OnGuardMAX tarafından etkinleştirilen kapsamlı Otoyol Yardımı çözümünü içerdiği anlamına geliyor. Otoyol Yardımı, 2. seviye otomatikleştirilmiş bir uygulama olarak boylamasına ve yanal kontrol sunmak için Adaptif Hız Kontrolü (ACC) ile Sürekli Şeritte Kalma Yardımı (CLKA) işlevselliğini birleştiriyor. Ek olarak, bu araçlarda ZF’nin yeni nesil modüler ve ölçeklenebilir mBSP XBS fren sistemi platformu kullanılıyor. Bu platform, otomatik park freni kontrolü ve gelişmiş güvenlik ve sürücü konforu sağlayan ZF’nin OnHand Elektro-Pnömatik El Frenini (EPH) kusursuz bir şekilde tamamlarken ZF’nin kapsamlı tespit yetenekli direksiyon simidinin de entegre edilmesiyle olağanüstü hassas algılama yetenekleri sunuluyor.

 

Güvenlik inovasyonu aracı, 80 km/s’ye kadar hızlarda hareketli ve sabit nesnelerle çarpışmaları önlemek için otomatik olarak acil durum frenlemesi yapabilir ve aracı tamamen durdurabilir. Fren sistemiyle birlikte çalışan ZF’nin benzersiz yeni Aktif Emniyet Kemeri, özellikle acil durum manevraları sırasında emniyet kemerlerinin doğru gerginlikte kalmasını sağlayarak sürücülerin korunmasına yardımcı olur.

 

Entegre sunulan aktif fren müdahale özelliğinin, fren uyarısından aktif müdahaleye kadar birçok konuda Avrupa Birliği’nin Genel Güvenlik Yönetmeliğinden (GSR) nasıl daha iyi performans gösterdiğini gösteren ZF, aktif Hareket Etme Asistanını da sergiledi. Kalkış sırasında aracın ön tarafındaki yayalar veya bisikletlilerle çarpışmayı önlemeye yardımcı olan bu sistem, geri manevralar sırasında kazaları azaltmaya yardımcı olmak için ZF’nin Gelişmiş Geri Manevra Yardımı (ARA) teknolojisine sahip. Römork geri görüş kamerasına da sahip teknolojinin gelecekteki AB yönetmelik gereksinimlerinin önemli bir parçası olması bekleniyor. Ayrıca, aracın yolcu tarafında bisikletçilerle çarpışmayı önlemeye yardımcı ZF’nin Kör Nokta Bilgi Sistemi (BSIS) de yer alıyor.

 

ZF’nin istenmeyen kargo hareketini algılayan yenilikçi çözümü de öne çıkan teknolojiler arasında yer aldı. ZF’nin CargoCam sensörü, istenmeyen kargo hareketini algılayabilir ve kargonun korunmasına yardımcı olmak amacıyla, düzeltici eylem için yerleşik telematik birimini kullanarak filo takip sistemine bilgi verebilir. Aracın ADAS sistemine de bağlanabilen telematik ünitesi, görüntüler ve videolar dahil olmak üzere acil frenleme olaylarından kaydedilen verilerin yakalanmasını ve analiz için ZF’nin yeni SCALAR platformu gibi filo düzenleme sistemlerine iletilmesini sağlar.