Daha da yüksek verimlilik için yeni DAF yönlendirilebilen itici dingil

Bu haber 22 Aralık 2022 - 21:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeni Nesil 6×2 çekicilerde ve kamyonlarda Elektro Hidrolik Direksiyon sistemi

Daha da yüksek verimlilik için yeni DAF yönlendirilebilen itici dingil

DAF, daha da iyi yakıt verimliliği, daha fazla yük kapasitesi ve gelişmiş manevra kabiliyeti için yönlendirilebilen itici dingilli 6×2 çekicilerde ve kamyonlarda yeni, tamamen elektrikle çalışan Elektro Hidrolik Direksiyon (EHS) sistemini kullanıma sunuyor. Yeni sistem, tüm Yeni Nesil DAF kamyon serisi için mevcuttur: “2022 ve 2023 International Truck of the Year” ödüllü kamyonlar olan XF, XG, XGve XD.

Özellikle ağır tarım ve inşaat malzemeleri nakliyeleri, yönlendirilebilen itici dingilin avantajları olan daha fazla yük kapasitesi ve hassas manevra kabiliyeti ile daha verimli hale geliyor. Bu avantajlar yönlendirilen itici dingili atık toplama ve sıvı taşımacılığı için de mükemmel bir seçenek haline getiriyor.

Daha düşük yakıt tüketimi
DAF’ın yeni Elektro Hidrolik Direksiyon sistemi, mekanik modelin yerini alıyor. İki direksiyon kolu ve yardımcı direksiyon rot kolu, elektronik olarak kontrol edilen bir direksiyon pompası ünitesiyle değiştirildi ve bu da 30 kilogram daha az ağırlık anlamına geliyor. Sürtünmenin azalmasıyla yeni EHS sistemi %0,3 yakıt verimliliği kazancı sağlıyor.

Ayrıca, yeni sistemin bileşenleri şasi üzerinde daha az yer kapladığından çekici modelinde %40’a kadar daha büyük yakıt deposu kullanımına izin veriyor. XD, XF, XG ve XG⁺’ın 900 litrelik yakıt taşıma kapasitesi, yakıt fiyatlarının en düşük olduğu yerlerde yakıt ikmali mümkün kılarak işletme maliyetlerini daha da azaltmayı sağlıyor.

Hassas direksiyon
Yeni geliştirilen Elektro Hidrolik Direksiyon sistemi, hıza ve dingil mesafesine göre yönlendirilen itici dingil için optimum direksiyon açısını sürekli olarak hesaplıyor ve son derece hassas direksiyon hakimiyeti sağlıyor. Çekici ve kamyon şasi modellerinin dönüş çapı %12 daha azaltılıyor ve bu da optimum manevra kabiliyeti sağlıyor.
45 km/sa üzerindeki hızlarda, yeni elektro hidrolik yönlendirilen itici dingil, kendisini düz konumda kilitleyerek maksimum araç dengesini garanti ediyor. Tamamen yeniden tasarlanmış yeni elektro hidrolik olarak yönlendirilen itici dingilin süspansiyonu, kılavuzu ve kaldırması, en yüksek sürücü konforuna katkıda bulunuyor.