Cumhuriyet’in 100’üncü yılında “Mühendisliğin Yıldızları” parlıyor

Bu haber 24 Mayıs 2023 - 23:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında


“Mühendisli
ğin Yıldızları” parlıyor

  • 1967’den beri Türkiye ekonomisinin gelişiminde lokomotif görev üstlenen aktörlerden biri olan Mercedes-Benz Türk, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren eğitim ve fırsat eşitliği programlarını da büyütmeye devam ediyor.
  • Şirket, uzun soluklu “EML’miz Geleceğin Yıldızı”, “Her Kızımız Bir Yıldız”, “Aksaray Mercedes-Benz Türk ÇYDD Eğitim Evi” programlarının yanı sıra, mühendislik eğitiminde fırsat eşitliğine odaklanan “Mühendisliğin Yıldızları” programı ile genç, kadın mühendis adaylarını destekliyor.
  • Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte yürütülen “Mühendisliğin Yıldızları” programı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen başarılı öğrencilerine sağladığı burs imkânının yanı sıra, geleceğin kadın mühendislerini eğitimler, mentorluk ve kültür sanat aktiviteleriyle güçlendiriyor.

Faaliyetlerine başladığı 1967 yılından beri Türkiye ekonomisine çok değerli katkılar sağlayan Mercedes-Benz Türk, gençlerin eğitimine yönelik çeşitli kurumsal sosyal fayda programlarını uzun yıllardır başarıyla sürdürüyor. Bu programlar, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek dört temel alanda, eğitim, spor, kültür-sanat ve fırsat eşitliği alanında birbirlerini destekleyecek ve güçlendirecek bir yapı ile hayata geçiriliyor.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında da kurumsal sosyal fayda programlarını eş zamanlı olarak yürütmeye devam eden Mercedes-Benz Türk, özellikle eğitim ve fırsat eşitliğine yönelik burs ve gelişim programları ile gelecek nesillerin güçlenmesine katkı sağlıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün ihtiyaç sahibi, başarılı ve mühendislik okuyan kadın öğrencileri desteklemek üzere 2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi ile iş birliği içinde başlattığı “Mühendisliğin Yıldızları” programı, bu yıl ilk mezunlarını veriyor. Hazırlık sınıfında başlayarak burs kriterlerine uyulması durumunda mezuniyete kadar devam eden program kapsamında, dahil olan öğrenciler eğitim bursunun yanı sıra gelişimlerine katkıda bulunacak çeşitli etkinlik, eğitim ve toplantılara katılıyorlar. Öğrencilerin Mercedes-Benz Türk CEO’su Süer Sülün ve İK Direktörü Betül Çorbacıoğlu ile tanışmalarıyla başlayan yolculukları, çalışanlarla beraber sosyal aktivitelere katılımı, kişisel gelişim eğitimleri, kültür & sanat etkinlikleri ile devam ediyor.

Mercedes-Benz Türk yöneticilerinden mentorluk desteği alan öğrenciler, CEO Ofis dahil, şirket içerisinde staj yapma imkânına sahip oluyor ve eğitimlere, toplantılara, görüşmelere ve etkinliklere de aktif olarak katılabiliyorlar. “Mühendisliğin Yıldızları” programı, Mercedes-Benz Türk’ün çeşitlilik programı çerçevesinde kadın mühendis istihdamını da artırmayı hedefliyor.

Türkiye’den dünyaya uzanan bir yolculukta Mercedes-Benz Türk yanlarında

“Mühendisliğin Yıldızları” programı kapsamında Erasmus’a gitmek isteyen öğrencilere katılım desteği sağlanıyor. Başarı yolculuklarını sınırların ötesine taşıyan öğrenciler Mercedes-Benz Türk kadar Türkiye için de gurur kaynağı oluyor.

Programa katılan genç kadın mühendis adayları, aynı zamanda, Mercedes-Benz Türk’ün diğer bir sosyal fayda programı olan ve her yıl 1.000 kız öğrenciye burs ve kişisel gelişim eğitimi sağlanan “Her Kızımız Bir Yıldız” programındaki lise öğrencilerine mentorluk desteği veriyor ve öğrencilerin İstanbul ziyaretlerine eşlik ediyorlar.