Omsan Logistics’e ‘Yeşil Lojistik Belgesi’

Bu haber 24 Mayıs 2023 - 23:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Omsan Logistics’e ‘Yeşil Lojistik Belgesi’

Daha yeşil bir dünya için sürdürülebilirlik alanında somut adımlar atmayı sürdüren Omsan Logistics, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nce, dengeli, bütünleşik, çevreyle dost ve sürdürülebilir yük taşımacılığının desteklenmesi amacı ile hazırlanan ‘Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’ kapsamında ‘Yeşil Lojistik Belgesi’ almaya hak kazandı.

Çevreci, entegre, dijital ve sürdürülebilir hizmetleriyle müşteri memnuniyetini odağında tutan Omsan Logistics, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün verdiği ‘Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk lojistik firmaları arasında yer aldı. OYAK Grup Şirketlerinden Omsan Logistics, dengeli, bütünleşik, çevreyle dost ve sürdürülebilir yük taşımacılığının desteklenmesi amacıyla hazırlanan ‘Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’nde yer alan kriterleri karşılamasının ardından ‘Yeşil Lojistik Belgesi’nin sahibi oldu.

Tüm uygulama ve hizmetler çevreyle uyumlu

Omsan Logistics’in genel merkez binası, Pelitli, Anadolu ve Tuzla depolarıyla Bursa bakım sahası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onaylı ‘Sıfır Atık Sertifikası’na sahip. Ayrıca genel merkez, Tuzla deposu ve Bursa park sahalarında ‘ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ de bulunuyor.

Omsan Logistics’in depo ve ev taşımacılığında kullanmak için satın aldığı ambalajların yarısından fazlası yeşil ambalaj çalışmaları kapsamında, FSC (Orman Yönetim Sistemi) belgesine sahip.

AB’ye uyumlu araç filosunu genişletiyor

Avrupa Birliği emisyon standartlarına uyum kapsamında karayolu taşımacılığında kullanmak üzere ‘Euro 6’ egzos emisyon standartlarına uygun motorlu araç satın alan firma, 2023’te de filosunu yeni ‘Euro 6’ motorlu araçlarla büyütmeye devam edecek.

Firmanın T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ulusal demiryolu hatlarında işletmecilik yapmaya imkan tanıyan ‘Demiryolu Emniyet Yönetim Sistemi’ (DEYS) belgesinin süresi de 2022’de 5 yıl uzatıldı.

2021’den bu yana bertaraf ettiği atık yağ miktarı ile 12,5 milyar ton suyun kirlenmesini önleyen Omsan Logistics, doğum günlerinde her çalışanı adına fidan dikme uygulamasına da devam ediyor. Uygulama kapsamında 2020’den bugüne kadar 5 bin 345 adet fidan dikildi. Fidanlar 90 bin metrekarelik orman alanının sağlayacağı 128 bin 280 ton karbon tasarrufuna, eş miktarda tasarruf sağladı.

Omsan Logistics, Eylül 2022’de, Avrupa’nın güçlü taşımacılık firmalarından Metrans ile başlattığı ithalat- ihracat amaçlı tren seferleri ile 2022- 2023 arasında, 1 milyon 500 metrekarelik alanda 455 bin 995 adet ağacın verdiği oksijene eşdeğer, 10 bin 488 ton karbon salımı tasarrufu hedefliyor.

 

Omsan Logistics Hakkında

 

OYAK Grup Şirketleri bünyesinde yer alan Omsan Logistics, 45 yıllık tecrübesiyle entegre, çevreci ve müşteri odaklı lojistik hizmetler sunuyor, insan odaklı dijitalleşme süreçlerini büyüme stratejisinin merkezine koyuyor. Sektördeki köklü yapısını bu strateji ile birleştirerek global bir şirket olma vizyonu ile emin adımlarla ilerliyor. Karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu taşımacılığı, depolama ve dağıtım hizmetleri ve bu faaliyetlerin kombinasyonu ile multimodal hizmetler sunuyor.

 

Yurt dışında Fransa, Romanya ve Fas’ta bulunan şirketleri, Türkiye’de Marmara, Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Müdürlükleri ve farklı hizmet alanlarına göre yatırım yaptığı uzman insan kaynağıyla geniş bir coğrafyaya yayılarak global bir oyuncu olmak için yenilikçi uygulamaları hayata geçiriyor.