LOJİSTİK YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK, 2024’TE YÜZDE 100 BÜYÜYECEĞİZ

Bu haber 21 Mart 2024 - 14:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

EDS-LOG GLOBAL LOGISTICS KURUCU ORTAĞI GÖKHAN EDİS:

LOJİSTİK YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK, 2024’TE YÜZDE 100 BÜYÜYECEĞİZ!

Lojistiğin 7 doğrusunu misyon edinen EDS-LOG Global Logistics, bütün olumsuzluklara rağmen 2023’te %125 büyümeyi ve 120 milyon TL değerinde ciro yapmayı başarmıştı. 2024 yılında da yatırım odaklı olacaklarını ifade eden EDS-LOG Global Logistics Kurucu Ortağı Gökhan Edis, “Bu yıl, %100 büyümeyi hedefliyoruz. Avrupa’da depo ve dağıtım ağını genişletecek, nitelikli insan kaynağımıza yatırım yapacağız” dedi.

 

 

İzmir’de 2 ortak tarafından 2022 yılında kurulan EDS-LOG Global Logistics, lojistiğin 7 doğrusunu misyon edindi ve bunu firma sloganı haline getirdi. Lojistiğin 7 Doğrusu ile 7 Kıtayı birleştiren EDS-LOG Global Logistics, denizyolu, karayolu ve havayolu konularında hizmet sağlıyor.

 

2023’te bütün olumsuzluklara rağmen %125 büyümeyi başaran EDS-LOG Global Logistics, 2024 yılında standart taşımacılığın yanında proje taşımalarına önem verecek. EDS-LOG Global Logistics Kurucu Ortağı Gökhan Edis, “Avrupa’dan dünyanın ücra köşelerine kadar olan acente ağımızı genişleteceğiz. Ayrıca bu yıl en büyük yatırımımız nitelikli personellere olacaktır. Kadromuzu büyüteceğiz. Ek olarak güncel hizmetlerimizin yanında, uzun vadeli, kontratlı taşımacılıklara ağırlık vereceğiz. Kontratlı müşteri portföyümüzü arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

2023’TE % 125 BÜYÜMÜŞTÜ, 2024 SONUNDA % 100 BÜYÜYECEK

İçinde bulunduğumuz 2024 yılının EDS-LOG Global Logistics’in atak yıllarından biri olacağını planladıklarını ifade eden Edis, “Eğer 2024’te yeni bir küresel kriz oluşmazsa büyüme oranımızı %100’ün üstünde tutmayı hedefliyoruz” dedi. Akaryakıta gelen zamları olabildiğince navlun fiyatlarına yansıtmamaya çalıştıklarını vurgulayan Edis, “Ancak işin armatör ve denizyolu kısmında fiyatlara müdahale şansımız pek olamıyor. Bunun için armatörler ile daha iyi kontratlar yapıp müşterilerimize navlun açısından daha uygun fiyatlar sağlamayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

AVRUPA’DA DEPO VE DAĞITIM AĞINI GENİŞLETECEK

“2024 yılı tahminimizden daha durağan başladı ve bu şekilde seyrediyor. İhracatçılar ve ithalatçılar zor durumdalar. Maliyetleri çok yüksek. Biz de güncel duruma göre yatırım stratejimizi değiştiriyoruz. 2024 yaz aylarında piyasaların hareketlenmesini ümit ediyoruz” diyen Edis, “Yurtdışında özellikle Avrupa’da depo ve dağıtım ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Bu konu üzerine çalışmalarımız sürmektedir. Bunun yanı sıra ekibimizin var olan niteliklerini artırmak ve ekibimize yeni nitelikli insanlar kazandırmak için çalışmalarımız devam etmektedir” bilgisini verdi. Son olarak Edis, şu açıklamalarda bulundu: “Şu an piyasada bir durgunluk var. Temennimiz önümüzdeki aylarda piyasaların açılmasıdır. Umarız 2024 yılı 2023 yılı gibi geçmez. Çünkü yine aynı şekilde geçerse sektörde birçok firma kepenk kapatacaktır. Sürdürülebilir yatırım yapmayı kendimize hedef edindik. Bu çerçevede yatırımlarımızı Süveyş Kanalı gibi global krizlerin gidişatına göre şekillendireceğiz. Lojistik sektörü ülkemiz ekonomisi açısından itici bir güçtür. Ülke ekonomimiz lojistikçiler olmazsa çıkmaza girecektir. İthalat ihracat maliyetleri artacak ve dış ticaret açığı büyüyecektir. Bu bağlamda devletimizin lojistikçileri koruyan ve lojistik sektörünün maliyetlerini düşürmeye yönelik yasalar için çalışmalar yapmasını umut ediyoruz.”