Bilim ve teknoloji tabanlı startup ekosisteminin büyük finaline geri sayım:

Bu haber 06 Aralık 2018 - 22:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bilim ve teknoloji tabanlı startup ekosisteminin büyük finaline geri sayım:

San Francisco’nun İnovatif Girişimcileri, ilk Demoları’nı İstanbul’da Yapmaya Hazırlanıyor

  • Bu sene ilk kez, Türkiye Finalleri’nin dahil edildiği dünyanın en kapsamlı uluslararası deep-tech (Ar-Ge yapan) girişimcilik yarışmasında Türkiye’den teknoloji üreterek proje geliştiren en etkin girişim sahipleri sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü inovatörlerin de kendi alanlarında teknolojilerini anlatacakları Hello Tomorrow Türkiye Finalleri, 11 Aralık 2018 tarihinde, Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek.
  • AI (Yapay Zeka) tabanlı gözlük geliştiren MODAR AI CEO’su Raymond Lo akıllı gözlüklerinin demosunu dünyada ilk kez Türkiye’de Hello Tomorrow Türkiye Finalleri’nde yapmaya hazırlanıyor.
  • Kişisel asistan görevi üstlenen akıllı gözlüklerin sağlık sektöründeki kullanım alanları da geleceğin sınırlarını zorluyor. Exponansiyel tıp sektöründe dünyanın ilk VR etkileşimli cerrahi eğitim modülünü geliştiren Medical Realties kurucusu ve kanser cerrahı Dr. Shafi Ahmed’le birlikte Raymond Lo, dünyada ilk kez İstanbul’da canlı demo yapacak
  • Geçen seneki etkinlikte, 5’inci ulaşım modu Hyperloop’un CEO’sunu getiren Hello Tomorrow Türkiye, bu sene de elektrikli uçak öncüsü Ampaire’ın CEO’sunu da bu etkinlik kapsamında ilk kez Türkiye’ye getiriyor. Prototipleri 3 ay sonra üretime çıkacak.
  • Elektrikli uçak, süper bilgisayarlar, artırılmış realite teknolojili gözlükler ve daha pek çok öncü girişimin CEO’larının yer alacağı etkinlik 11 Aralık’ta Zorlu PSM’de Türk girişimcilere ilham verecek.

Bugün Türkiye’nin 60’tan fazla TTO, kuluçka ve hızlandırma merkezleri ile ekosistem partneri olan Hello Tomorrow’un bu yıl 5’inci kez düzenlenen “Uluslararası Deep-tech (Bilim ve Teknoloji) Yarışma”sı Hello Tomorrow Global Challenge’ın Türkiye ayağı olan Hello Tomorrow Türkiye Finalleri 11 Aralık Salı günü Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek. TEB BNP Paribas’ın ana sponsorluk desteği ile düzenlenen etkinlikteTEB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı, Kobi Bankacılığı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper, 360 Capital Partners Kurucularından Dominique Rencurel, Delphisonic CEO’su Ali Acur girişimcilere yol gösteren konuşmalar yapacak.

Dünya’nın ilk alzheimer hastaları için geliştirilen sanal gözlüğü İstanbul’da tanıtılacak!

Ülkemizi yakından ilgilendiren “enerji ve çevre”, “sağlık ve biyoteknoloji”, “endüstri ve new materials” ve “veri ve yapay zeka” olmak üzere 4 ana dalda 4 global inovasyon öncüsünün konuşma yapacağı etkinlikte; 2020 sonuna kadar FAA sertifikalı olması amaçlanan retrofitted elektrikli uçak geliştiricisi Ampaire’in kurucusu Kevin Noertkerelektrikli uçaklar”, Artırılmış Realite şirketi MODAR AI CEO’su ve Harvard İnovasyon Laboratuvarı’ndan Raymond LoAchieving Superhuman Intelligence – Süper insan zekasına ulaşmak”, IngridCloud CEO’su Sebastian DesandImproving Fluid Dynamics With The Power Of Supercomputers – Süper Bilgisayarların Gücü ile Akışkan Dinamiğinin Artırılması” ve Dr. Shafi Ahmed’in “Exponential Medicine – Virtual Reality Interactive Surgery – Üstel Tıp – Sanal Gerçeklik Etkili Cerrahi” başlıklı konularda konuşma yapacakları etkinlikte, Raymond Lo ve Shafi Ahmed Alzheimer hastaları için tasarladıkları akıllı gözlüklerin ilk demolarını etkinlikte katılımcıların önünde yapacak.

Etkinlikte, 119 ülkeden 4500 başvuru arasından seçilen Türkiye’nin en iyi 20 bilim ve teknoloji tabanlı girişimlerinden 12’si sahne alacak ve kendi kategorilerinde birincilik için yarışacak. Apple’ın 1983 – 1994 yılları arasında ilk dijital medya teknolojilerinin global pazarlama lideri, ve Londra bazlı m-Spark Kurucusu Ferhan Cook’un Hello Tomorrow Türkiye Finalleri jüri başkanlığını üstlendiği ve aralarında Dr. Semahat Demir, Dr. Pınar Mengüç, Dr. Carmine Difiglio gibi Türkiye’nin lider akademik ve teknik kadrolarından oluşan isimlerin olduğu olduğu jüri ekibinin değerlendireceği kategori birincileri, 14 – 15 Mart 2019 tarihlerinde Paris’teki yatırım gününe ve global zirveye katılarak 200‘den fazla uluslararası yatırımcı ile buluşma hakkı kazanacak.

Hello Tomorrow Türkiye Kurucusu Timur Topalgökçeli, yapay zeka tabanlı veri analizi ve yazılım sistemlerinin çeşitli sektörlerde uygulama alanları, bir hastalığın tedavisinde hızlandırıcı bir ilaç geliştirmek, temiz bir teknoloji üretimine fayda sağlama gibi örnekler üzerinden bu sene başvuran ve seçerken titizlikle analitik incelemelerin yapıldığı araştırma sonuçlarında finale kalan girişimleri de açıkladı:

Sağlık ve Biyoteknoloji

  • Geen
  • Interact Medical Technologies
  • Spirohome

Enerji ve Çevre

  • IGNIS
  • Loggma
  • NanoMatTR

Endüstri ve Yeni Materyaller

  • BPREG
  • Nanografen
  • Strategic Innovation Initiatives

Veri ve Yapay Zeka

  • Quant Co
  • Stroma Vision
  • Tazi Bilişim

*Girişimlerin kurucuları ve yöneticilerine dair bilgiler ekli “bilgi notu”nda paylaşılmıştır.

Detaylı takvim ve etkinliğe katılım başvurusu için: https://www.hello-tomorrow.org.tr/turkey-finals-2018/

Hello Tomorrow Global Challenge tanıtım:

https://www.youtube.com/watch?v=n7kmG-56yVg

Hello Tomorrow Türkiye Hakkında:

Hello Tomorrow dünyanın en önemli deeptech startup inisiyatiflerinden biridir. Michael Bloomberg, Emmanuel Macron ve Nasa Eski Başkanı Dan Goldin gibi önemli isimler tarafından desteklenen Hello Tomorrow, dünyanın önde gelen Ar-Ge merkezlerinden teknoloji girişimlerini kurumlar ve yatırımcılar ile buluşturarak geleceğin teknolojilerinin ticarileştirilmesini hızlandırmaktadır.

Hello Tomorrow Türkiye iki buçuk senedir bilim ve yüksek teknoloji girişimlerini hızlandırma misyonuyla çalışmakta, Türkiye startup’larını küresel platformla buluşturmaktadır. Bu sene 5’inci kez düzenlenen Global Deep-Tech yarışmasının içerisine ilk kez Türkiye Finalleri ekleyen inisiyatif; geçen yıla nazaran başvuru rakamlarını 6’ya katlayarak, 120 bilim ve teknoloji tabanlı girişimcinin başvurusunu toplamıştır. İstanbul, bu anlamda 119 ülkeden başvuran 4500 girişimci arasında, Global Top 500 de en çok girişimi yer alan şehirler listesinde Boston ve Toronto’yu geçerek en çok startup çıkaran 8’inci şehir olarak rekor kırmıştır. Daha detaylı bilgi için www.hello-tomorrow.org.tr bağlantısı incelenebilir.