Beykoz Üniversitesi ile İstanbul Barosu’ndan önemli iş birliği

Bu haber 23 Mart 2019 - 22:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Beykoz Üniversitesi ile İstanbul Barosu’ndan önemli iş birliği

 

Beykoz Üniversitesi’nde İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu iş birliği ile ‘Hava Taşımacılığı ve Hava Taşımacılığı Yönünden Gümrük İşlemleri Paneli’ yapıldı. İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, hukukçular ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen panelde hava taşımacılığında gümrük işlemleri konusu masaya yatırıldı.

 

Güçlü akademik kadrosuyla nitelikli büyümesini sürdüren ve sosyal faaliyetlere de her zaman önem veren Beykoz Üniversitesi’nde İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu iş birliği ile ‘Hava Taşımacılığı ve Hava Taşımacılığı Yönünden Gümrük İşlemleri Paneli’ yapıldı.İki oturumdan oluşan panelde Dış Ticaret ve Gümrük Danışmanı Cahit Soysal, ICC Türkiye Bankacılık Komisyon Başkanı Abdurrahman Özalp, Beykoz Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Güray Tezer, İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Burcu Çotuksöken, Avukat Hüsniye ÇiçekçioğluAndrini ve Avukat Yaşar Öztürk konuyla ilgili önemli bilgiler verdiler.

 

Paydaşların katkısı çok önemli

Panelin açılış konuşmalarını İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı ve Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı.

Konuşmasına, yıllar önce Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun mütevelli heyetinin bir üyesi olması nedeni ile Beykoz Üniversitesi’nin kendisinde özel bir yeri olduğunu belirterek başlayan İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, “Lojistik, ticaret ile ilgili bağlantıları nedeniyle o yıllarda daha çok taşıma hukuku dediğimiz, bunun üzerinde biçimlendirmeye çalıştığımız bir sektördü. Zaman içerisinde lojistik özellikle hukukçular açısından özel bir anlam ifade etmeye başladı. Tedarik zincirinin neresinde durulacağı, bunun hukuki anlamı anlaşılmaya çalışıldı.Hiç olmayan kavramlardı fakat zaman içerisinde bu kavramları biçimlendirdik” dedi. Taşıma ve lojistiğin bir hukukunun oluşturulması konusunda İstanbul Barosu olarak aldıkları tutumun çok önemli olduğunu belirten Durakoğlu, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz panel gibi çalışmaların paydaşlar ile yapılması büyük önem arz ediyor. Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonumuza, bu toplantıları birlikte düzenlememize olanak sağlayan benim üniversiteme çok teşekkür ediyorum” dedi.

Taşıma hukuku zamanı

Panelin çok önemli bir zamanda gerçekleştirildiğini belirten Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, “Bugün en çok konuşulan konuların başında dünyanın 52 ülkesinde Boeing uçaklarının yere indirilmesi geliyor. Atatürk Havalimanı’nın 7 Nisan’da İstanbul Havalimanı’na taşınacak olması da diğer bir önemli konumuz. Bu iki olayda da taşıma hukuku ve havacılık ile ilgili hukuksal boyutlar çok önemli” dedi. Beykoz Üniversitesi’nin bir Hukuk Fakültesi ile taçlandırılmasını istediklerini de anlatan Özmen, “Umuyorum ki bir sonraki konferans Hukuk Fakültesi aracılığı ile yapılır” temennisinde bulundu.

 

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı da konuşmasında etkinliğin anlamının Beykoz Üniversitesi’nin temelinin lojistiğe dayanması ile daha da büyüdüğünü belirterek komisyonun baro bünyesinde çalışmalarını sürdüreceğini ve bu tür etkinliklerin çoğaltılmasını hedeflediklerini belirtti.

Hukuk Fakültesi ve yeni bölümler geliyor

Baro ile yapılan iş birliğinden duydukları mutluluğu dile getiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman ise “İlerleyen zamanlarda ortak panellerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Üniversite olarak sadece büyümekle kalmıyoruz. Akademik bölümlerimizin sayısını da arttırıyoruz. Bu yıl Mühendislik Fakültesi’nde Türkiye’de olmayan ama dünyada var olan bölümlerin açılması planlanıyor. Hukuk Fakültesi’nin kurulması adına da baronun iş birliği ve destekleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panel iki oturumu ve uzman konukları ile devam etti.

 

 

Editöre Not: İstanbul Kavacık’ta 2016 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi’nin temeli, 2008’de Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Rektörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın yaptığı Beykoz Üniversitesi’nde; ‘İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’, ‘Sanat ve Tasarım Fakültesi’, ‘Sosyal Bilimler Fakültesi’, ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olmak üzere dört fakülte, ‘Yabancı Diller Yüksekokulu’, ‘Sivil Havacılık Yüksekokulu’ olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulduğu bir Lisansüstü Programlar Enstitüsü yer almaktadır.