Dünya Kalem Günü’nde ‘Süper Kalemler’ Dikkat Çekiyor

Bu haber 27 Mart 2019 - 8:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Dünya Kalem Günü’nde ‘Süper Kalemler’ Dikkat Çekiyor

f1

Dünyanın en köklü kalem üreticisi Faber-Castell, 30 Mart Dünya Kalem Günü’nde tarihe iz bırakan ‘Süper Kalemler’in hikayelerini paylaşıyor

Ahşaba olan tutkusu ve sevgisi ile en özel kalemleri kullanıcılarıyla buluşturan Faber-Castell, köklü geçmişinde izler bırakan ürünlerin hikayelerini günümüze taşıyor. “Süper kalem”, asırlar boyunca geleneksel Faber-Castell şirketinin temelini oluşturan yüksek kalite arayışını ifade ediyor. 19. yüzyılda kurşun kalemler için bağlayıcı kalite standartlarını belirleyen Lothar von Faber’den sonraki tüm nesiller, en iyi ürünleri üretmeye devam ediyor. Sıradan şeyleri en iyi şekilde hayata geçirmeyi temel değerleri arasında bulunduran köklü şirket, kurşun kalem alanında da bu anlayışını kanıtlıyor.

Tarihi Bir Sergiyi Süsleyen, Dünyanın En Eski Kurşun Kalemi

Tarihi 17. yüzyıla uzanan ve Almanya’nın Svabya bölgesinde bulunan bir evde, sıra dışı bir kurşun kalem yüzyıllar boyunca fark edilmeden saklandığı yerde keşfedildi. Birbirine yapıştırılmış kaba ıhlamur ağacı parçalarından yapılmış olan bu kurşun kalem, sahip olduğu uzun geçmişi simgeleyen izler taşıyor. Bu nedenle de, günümüzde bilinen en eski kurşun kalem olarak kabul ediliyor.

Dünyanın En Pahalı Kalemi

Dünyanın en pahalı kalemini 2011 yılında eşsiz koleksiyonuna ekleyen Faber-Castell, bu kalemle ağacın doğal ve sıcak görünümünü platin kaplama yüzeylerin şık zarafeti ile eşsiz bir şekilde bir araya getiriyor. Devasa boyuttaki som beyaz altın kapağı, üç adet en iyi kalite elmas ile taçlandırılıyor. Sadece 99 adetten oluşan bu sınırlı sürüm, köklü şirketin 2001’deki yıldönümünü simgeliyor.

Guinness Rekorlar Kitabına Girmeyi Başaran Kurşun Kalem

Faber-Castell’in dikkat çeken bu kalemini sergilemek ve hatta taşımak bile oldukça zor. Guinness Rekorlar Kitabına da girmeyi başaran dünyanın en büyük kurşun kalemi, Malezyadaki fabrika açılışı için bir cam kulenin içinde yer alıyor. Boyu tam 19,75 metre olan kalem, Asya’daki Faber-Castell binasında ziyaretçilerin en merak ettiği eserler arasında bulunuyor.

En Küçük Kurşun Kalem

17,5 mm boyunda ve yaklaşık 3 mm kalınlığındaki kalem, Kuzey Amerika alaçamından ve hakiki grafit kurşundan (0,5 mm çapında) oluşuyor. Normal bir kurşun kalemin sadece onda biri kadar olan kalem, küçüklüğüyle dikkat çekiyor. 2001 yılında Malezyadaki üretim tesisinin açılış töreni için Almanya’da özel olarak üretilen kalem, Faber-Castell yönetimi tarafından özel bir törenle teslim edildi.

17. yüzyıldan kalan dünyanın en eski kurşun kalemi.

En iyi kalite üç parça elmasla taçlandırılmış dünyanın en pahalı kurşun kalemi.

19,75 metre uzunluğundaki dünyanın en büyük kurşun kalemi.

17,5 mm boyunda ve yaklaşık 3 mm kalınlığında dünyanın en küçük kurşun kalemi.