Yeni Havalimanıyla Birlikte İstanbullular da Taşındı!

Bu haber 07 Nisan 2019 - 21:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeni Havalimanıyla Birlikte İstanbullular da Taşındı!

3. havalimanı bölgesi hareketleniyor!

Armut’un her yıl düzenli olarak yayınladığı, iki markası Armut.com ve RahatTasin.com üzerinden aldığı taşınma taleplerine dair verileri içeren Türkiye Taşınma Dosyası açıklandı. Yıl boyunca gelen taleplere göre, Türkiye’de taşınma talepleri bir önceki döneme göre %33 arttı. İstanbul’da 3. havalimanına yakın Göktürk, Mithatpaşa ve Mimar Sinan mahallelerine taşınma talepleri, geçen yıla göre %100’den fazla arttı. Yeşilköy, Şirinevler ve Siyavuşpaşa gibi mahallelerden farklı ilçelere taşınma taleplerinde de önceki yıla oranla artış görüldü.

Armut’un her yıl düzenli olarak yayınladığı, iki markası Armut.com ve RahatTasin.com üzerinden aldığı taşınma taleplerine dair verileri içeren Türkiye Taşınma Dosyasına göre Türkiye’deki taşınma talepleri geçtiğimiz döneme göre %33 arttı. Veriler 3. havalanı bölgesindeki hareketliliği gözler önüne seriyor. İstanbul Havalimanı’nın yer alacağı Arnavutköy ve çevre ilçeleri incelendiğinde; Eyüp’te Göktürk, Mithatpaşa ve Mimar Sinan mahallelerine, geçen yıla kıyasla yüzde yüzden fazla taşınma gerçekleşti.

Yeşilköy’den taşınmalar artıyor; 3. havalimanı bölgesi hareketleniyor!

Türkiye Taşınma Dosyası verilerine göre, Arnavutköy’de Bolluca ve Boğazköy İstiklal mahalleleri; Sarıyer’de Zekeriyaköy mahallesi; Başakşehir’deyse yeni havalimanına yakın Kayabaşı mahallesi en çok taşınılan mahalleler oldu. Havayolu çalışanlarının yoğunlukla yaşadığı Bakırköy, Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerindeyse özellikle havalimanına yakın olan Yeşilköy, Şirinevler, Siyavuspaşa gibi mahallelerden başka ilçelere taşınma talepleri, geçtiğimiz yıla göre 94 artış gösterdi.

İstanbul’u terk ediyoruz…

Bir ayağı İstanbul olan taşınma taleplerine bakıldığında, İstanbul’un totalde diğer şehirlere göç verdiği görülüyor. İstanbul’dan gidenlerin talep sayıları, gelenlerden 8.705 daha fazla.İstanbul’dan sahil kentlerine taşınmalar geçen döneme göre yüzde 23 arttı. Rahat Taşın verilerine göre İstanbullular en çok İzmir, Muğla, Antalya gibi sahil kentlerine taşınıyor.

İstanbul’da taşınma hareketliliği en fazla olan semtler geçen sene olduğu gibi bu sene de Kadıköy, Başakşehir ve Beylikdüzü oldu. En fazla taşınılan semt ise popülerliğini koruyan Kadıköy oldu. Kadıköy’ün taşınma hareketliliği en yoğun mahalleleri yine eski mahalleler oldu: Göztepe, Bostancı, Acıbadem. İstanbul’dan diğer illere olan göç devam etti ancak oranı aynı kaldı. İstanbul dışına en çok tercih edilen illerde ilk 3’te Muğla ile Antalya yer değiştirdi.

İstanbullular lüksü tercih ediyor!

Verilerine bakıldığında en çok taşınılan semtin Kadıköy olması sürpriz değil. İstanbul’da son bir yılda çok katlı yeni sitelerin olduğu bölgelerde taşınma hareketliliği artmış görülüyor. Mahalle bazlı bakıldığında, bu artışın en çok yaşandığı yer Fikirtepe… Fikirtepe’deki yükselen yeni konutlar bu semte olan ilginin de artmasına sebep olmuş gibi duruyor.

Taşınma maliyetleri yükselmeye devam ediyor

Armut ve Rahat Taşın’ın verilerine göre şehir içi taşınmaların fiyatları yüzde 9 yükselme gösterdi. 5+1’den büyük evlerin ortalama taşınma fiyatları en çok artışı gösterirken; parça eşya taşınmaların ortalama fiyatları düşüşte.

Rahat Taşın, anında fiyat hesaplayan algoritması, online rezervasyon kolaylığı ve kredi kartıyla ödeme imkanıyla nakliye sektöründe daha önce görülmemiş, yeni nesil bir deneyim sunarken kurulduğu günden beri her ay ortalama yüzde 22 oranında büyümeye devam ediyor. Evden eve nakliye firması bulmanın oldukça zorlaştığı yaz aylarında haftanın 7 günü kestinsiz hizmet vermeye devam eden Rahat Taşın, ertesi güne rezervasyon olanağıyla yeni ev sahiplerine kolaylık sunuyor.

Armut hakkında:

Hizmete ulaşmanın en kolay ve güvenilir yolu olma amacıyla Armut 2011 yılında kuruldu. 2000 farklı kategoride 200.000’in üzerinde hizmet vereni hizmet almak isteyenlerle buluşturan şirket, Türkiye’nin hizmet alanındaki en büyük online platformu olarak faaliyet gösteriyor. 6 farklı milletten 70 kişilik ekibe sahip olan Armut, global markası HomeRun ile ABD, İngiltere, Mısır, Romanya ve Suudi Arabistan’da operasyonlarını yürütüyor; Türkiye’deki alt markası Rahat Taşın ile nakliye alanında özelleşmiş bir hizmet sağlıyor. Şirket, 2017 yılında Deloitte tarafından seçilen Technology Fast 50 listesinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen 2. teknoloji şirketi, Technology Fast 500 listesinde ise Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki en hızlı büyüyen 40. şirketi oldu.