Enerji Sektörü ’nün büyük buluşması rekor ziyaretçi ile sonuçlandı!

Bu haber 12 Nisan 2019 - 13:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Enerji Sektörü ’nün büyük buluşması rekor ziyaretçi ile sonuçlandı!

 

 

Enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı dev firmaları buluşturan Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı “Petroleum Istanbul 2019” Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından açıldı.

 

PetroleumIstanbul 2019 ve Gas&Power Network 2019 Fuarlarını açık kaldığı 3 gün boyunca 4.308’i yabancı olmak üzere toplam 31.278 kişi ziyaret etti. Tamamı kayıt edilerek turnikelerden giriş yapan bu ziyaretçilerin yanı sıra, VIP girişleri, toplu heyet girişleri ve katılımcı firma temsilcileri ile birlikte toplam rakam 40.000’i aştı.

 

Fuara, 250’yi aşkın firma ve 800 marka katıldı.

 

Enerji Fuarcılık tarafından bu yıl 14’ncü kez “ Enerjide Dijital Devrim” konseptiyle TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Petroleum İstanbul’un açılışına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez in“Türkiye Akdeniz’de kimsenin hakkını yemez. Ancak, ne bizim nede KKTC’nin haklarını da kimsenin gasp etmesine izin vermeyiz” sözleri damga vurdu.

 

Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı PetroleumIstanbul, bu yıl da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK başta olmak üzere, enerjiyle ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının özel sektörle bir araya gelmesini sağlayan ortak bir platform oluşturmayı başardı.

 

Fuarda ayrıca birer yaşam merkezine dönüşen akaryakıt istasyonlarının akaryakıt dışındaki satışlarında önemli bir yer tutan ürünlerin temsilcileri ve franchise veren markaların yöneticileri ile birlikte diğer tedarikçiler de yer aldı.

 

Bu yılki teması “Akıllı Teknolojiler, Akıllı İstasyonlar” ile geleneksel ürün segmentlerinin yanı sıra Oto LNG, Oto CNG, Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ve İstasyon Marketlerini içine alacak şekilde kapsamı genişletilen fuar; ulusal, bölgesel ve uluslararası enerji şirketleri için önemli bir iş birliği ortamı da sağladı.

 

Fuarda kurulan birbirinden göz alıcı özel tasarımlı stantlar organizasyonu müthiş bir görsel şölen haline getirdi.

 

Bu yıl oluşturulan ‘PetroleumIstanbul Akademi’ alanında fuar boyunca çeşitli oturumlar ile konuşmacılar ve ziyaretçiler sektöre dair konuları samimi bir ortamda tartışma imkanı buldu.

 

 

Fuarın son günündedüzenlenen “Büyük Bayi Toplantısı”ndada sektörün sorunları masaya yatırıldı.

 

Büyük Bayi Toplantısına PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş,TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, EPDK Petrol Piyasası Daire Başkanı Abdullah İnce, EPDK LPG Piyasası Daire Başkanı Muhammed Demir, EPDK Denetim Dairesi Başkanı Yılmaz Tamer ve Enerji Petrol Gaz Genel Yayın Yönetmeni Emin Kaya ile birlikte, Türkiye’de yakıt sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda bayi temsilcisi de katıldı.