EĞİTİMDE DEĞİŞİMİN “TAM” ZAMANI

Bu haber 03 Mayıs 2019 - 22:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.

EĞİTİMDE DEĞİŞİMİN “TAM” ZAMANI

ALMANYA’DAN SONRA TÜRKİYE’DE

28 yıldır Almanya eğitim sektöründe fark yaratan DTZ BERLİN Eğitim Kurumları, “TAM” Zamanı felsefesi ile Ankara İncek’te kapılarını açtı.

Doğa dostu teknolojik sistemlerini kaliteli eğitimle harmanlayan, “Bir çocuk, iki dil, iki diploma” felsefesi ile yola çıkan TAM Okulları, açılışını gerçekleştirdi. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa; Canto Orkestrası müziği ile eşlik etti. Birbirinden güzel şarkıları davetliler için seslendiren orkestra renkli bir güne imza attı. Seramik boyama, çanta tasarım, duyu, masal, ahşap, 3 boyutlu tasarım ve yarı kodlama atölyesi ile hem eğlenen hem de yaratıcı yönlerini ortaya çıkaran çocuklar ise unutulmaz bir gün yaşadı.

Tam Okulları olarak felsefelerinin küresel düşünen ulusal davranan nesiller yetiştirmek olduğunu anlatan TAM Okulları Kurucusu Giray Akçay “Eğitimde değişimin tam zamanı” inancıyla çıktığımız bu yolda Hayalimizin ilk basamağı olan TAM OKULLARI İNCEK Anaokulu ve İlkokulunun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tam Okulları olarak “Çocuklarımızın neye ihtiyacı var?” sorusunu çıkış noktası kabul ettik ve fark ettik ki “çocuk olmanın” anlamı çağımızla birlikte değişiyor. Ünlü düşünür Montaigne; “Çocukların oyunu oyun değil, onların en ciddi uğraşıdır.” demiştir. Fakat şu an içinde bulunduğumuz sistem çocuk olmayı ve oyun oynamayı ikinci planda tutan, çocuklarımızı “çocuk” olarak ele almaktan ziyade “öğrenen” rolünde görmeyi tercih eden, öğretmen merkezli bir sistem. Çocuklarımız bilgiye ulaşma noktasında teknolojiyi yeterli olduğu kadarıyla kullanabilecek kapasiteye sahip, meraklı ve öğrenmeye hazır haldeler. Onların potansiyelini keşfetmek, ilgi ve yetenekleri dâhilinde doğru bir yönlendirme ile eğitmek adına akademisyenler ve öğretmenlerimiz ile yaklaşık 1 yıl öncesinden çalışmalara başlayarak oyun temelli bir eğitim modeli geliştirdik. Yoğun atölye sistemleri planladık, yaparak yaşayarak öğrenecekleri en uygun ortamı inşa ettik. Amacımız çocukların eğlenerek öğrendikleri, öğrendikçe mutlu oldukları ideal öğrenme ortamlarını sunmak” ifadelerini kullandı.

EKİBİMİZ TAM, İNANCIMIZ TAM, GÜVENİMİZ TAM

Mustafa Akçay ve Adnan Gündoğdu önderliğinde 28 yıldır Berlin’de başarılarını sürdüren DTZ BERLİN eğitim kurumları ile birlikte Türk Eğitim Sisteminde yenilikçi bir girişimde bulunduklarını aktaran Akçay sözlerine şunları ekledi: “DTZ BERLİN desteği ile Avrupa standartlarında dil eğitimi, yenilikçi eğitim yaklaşımlarının ülkemiz eğitim sistemine uyarlanması, Almanya ve diğer işbirlikçi ülkelerde eğitim imkânları ve gerçekleştireceğimiz AB projeleri ile hayalini kurduğumuz sistemin güçleneceğine inancımız tam. Biz sadece çocuklarımızın dil edinimi değil farklı kültürleri yaşayarak görmesi ve gerçek bir dünya vatandaşı olması gerektiğine inanıyoruz ve bunu sağlamayı hedefliyoruz.”