TOMRA SORTING GERİ DÖNÜŞÜMÜN YENİ E-KİTABI, PLASTİK DEĞER ZİNCİRİNİN PLASTİK ATIKLARI NASIL AZALTTIĞINI AKTARIYOR

Bu haber 31 Temmuz 2019 - 22:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

TOMRA SORTING GERİ DÖNÜŞÜMÜN YENİ E-KİTABI, PLASTİK DEĞER ZİNCİRİNİN PLASTİK ATIKLARI NASIL AZALTTIĞINI AKTARIYOR

Okyanuslar ve deniz yaşamı için tehdit oluşturması plastik atıkları engellemek için yeterli bir neden iken, kârlı yeni iş fırsatları da bu konu için başka bir sebep olarak gösteriliyor.

TOMRA Sorting Geri Dönüşüm, plastik değer zinciri boyunca plastik atıkların azaltılması için dönüşüm fikirlerini paylaşan yeni bir E-kitap yayımladı. Ücretsiz olarak indirilebilen yayın, döngüsel ekonominin benimsenmesinin çevremiz için hayati önem taşımasının yanı sıra yeni iş fırsatları sunduğuna da dikkat çekiyor.

TOMRA’nın en son E-kitabı, birçok avantajı ile plastiğin günlük hayatımızda yeri doldurulamaz hale geldiğine dair gerçekçi bir bakış açısıyla yaklaşırken plastik atıkların hâlihazırda okyanus ve denizlerde yaratmış olduğu tehdidin engellenebilmesi için acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguluyor. E-kitaba göre konunun can alıcı noktası, kulanım sonrası plastiğe ne yapıldığı ve döngüsel ekonomiye nasıl yeniden girdiği oluyor. Plastik değer zincirinde etkin uygulama tedbirleri alarak, ekonomi, toplum ve çevre için uzun vadeli faydalar sağlanabiliyor.

TOMRA’nın E-kitabı, çevresel felakete engel olmak için gereken birçok eylemi aktarıyor. Ayrıca plastik değer zincirindeki, kimyasal ve plastik üreticileri, tüketim ürünleri şirketleri, perakendeciler, tüketiciler, atık yönetimi şirketleri, geri dönüşüm tesisleri ve kanun yapıcılar gibi tüm önemli sanayi endüstrisi paydaşlarının yapması gereken aksiyonlardan bahsediyor.

Dijital kitap, atık maddelerin geri dönüşümün çevreye olan faydalarının yanı sıra nasıl bir pozitif ekonomik değişikliği beraberinde getirdiğini de inceliyor. Kullan at modellerini benimseyen ekonomiler, yüksek kaliteli geri dönüşüm ve saflık sunan gelişmiş ayıklama teknolojileriyle yeni iş fırsatları yaratıyor.