ZORLU ENERJİ ANADOLU’DA GÜNEŞ ENERJİSİSEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Bu haber 02 Ağustos 2019 - 22:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ZORLU ENERJİ ANADOLU’DA GÜNEŞ ENERJİSİSEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Zorlu Enerji,çözüm ortaklarının katkısıyla Anadolu’daki şehirlerde sanayiciye güneş enerjisi ve avantajlarını anlattı. İlk olarak Eskişehir ve Bursa’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları sonrası; çok sayıda firma güneş enerjisine geçmek için özel toplantı talep etti.

Zorlu Enerji, önümüzdeki günlerde farklı kentlerde de bilgilendirme seminerlerine devam edecek. İlk etapta Adana, Ankara ve Antalya illerine gidilmesi planlanıyor.

Zorlu Enerji, yurtiçinde ve yurtdışında güneşten elektrik enerjisi sağlamak ve güneş enerjisi üretiminde kullanılan ekipmanı üretmek amacıyla Anadolu’daki sanayicilere, çevresel ve ekonomik olarak avantajlar sunan güneş enerjisini anlatmak için bir dizi seminer düzenledi. İlk olarak Eskişehir ve Bursa’da gerçekleştirilen seminerlere, yaklaşık 400 sanayici katıldı. Katılımcılara, sanayicilerin güneş enerjisi ekosistemi için ihtiyaç duyabileceği tüm çözüm ortaklarıyla bir arada ulaşan Zorlu Enerji’ye; finansal çözümler için Deniz Leasing yanısıra; tüm idari prosedür için ilgili elektrik dağıtım şirketi ile yerelve uluslararası çözüm ortakları destek verdi.

Özel toplantı talepleri geliyor
Zorlu Enerji tarafından düzenlenen seminerlere katılan sanayiciler, en önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan güneşin, ürün ya da hizmet üretim maliyetlerinde yaratacağı avantajlar konusunda bilgilendirildi. Özellikle sunulan finansal imkanlar, hangi koşullarda yatırım yapılabileceğinin anlatılması ve aylık mahsuplaşma sistemi bilgilendirmesi sonrasında; Eskişehir ve Bursa’da faaliyet gösteren pek çok firma, güneş enerjisi yatırımına yönelik detaylı bilgi için Zorlu Enerji’den özel görüşme talep etti.

Farklı iller sırada
Zorlu Enerji, önümüzdeki dönemde 8şehirde daha seminerlere devam edecek. Bu illerin Adana, Ankara, Antalya, Aydın, İzmir, Kayseri, Kocaeli ve Tekirdağolması planlanıyor. Güneş enerjisinin avantajlarının anlatılacağı seminerler sonrası, sisteme geçiş için çok sayıda talep gelmesi bekleniyor.

Zorlu Enerji Hakkında
Zorlu Enerji, elektrik ve buhar üretimi ile satışı, elektrik perakende satışı ve ticareti, doğal gaz dağıtımı ve ticareti, çatılar için güneş paneli üretimi, kurulumu ve ticareti, enerji santrallerinin projelendirme aşamasını da kapsayacak şekilde “anahtar teslim” inşası, enerji santrallerinin uzun sureli işletme, bakım ve onarımı faaliyetlerini yürütmektedir. Geniş yelpazede katma değeri yüksek hizmetler sunmaktadır. Zorlu Enerji’nin üretim portföyü, yurt içinde 7 hidroelektrik, 3 rüzgar, 4 jeotermal ve 3 doğal gaz santralinden, yurt dışında ise Pakistan’daki 1 rüzgar santrali ile İsrail’deki 3 doğal gaz santralinden oluşmaktadır. Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki santrallerinin toplam kurulu gücünün %87’si yenilenebilir enerji kaynaklarına dayanmaktadır. Zorlu Enerji, 2018 itibarıyla yeni nesil teknoloji faaliyetlerini ZES markası altında toplamıştır. ZES markasıyla şehir içi ve şehirlerarası yollarda hayata geçirdiği hızlı şarj istasyonları ile Türkiye’deki elektrikli araç sahiplerinin yolculuklarını kolaylaştırmayı ve elektrikli araç devinimini hızlandırmayı hedeflemektedir. Halka acık noktalarda sunduğu hızlı şarj hizmetinin yanında, kullanıcıların talepleri doğrultusunda ev ve iş yerlerine de şarj istasyonu kurulumu yapmaktadır. ZES, kısa sure içerisinde şarj istasyonu ağını genişleterek, elektrikli araçları tüm ülkede erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmeyi planlamaktadır. Zorlu Enerji, 2017 yılı itibarıyla Doğu Avrupa, Avrasya ve Doğu Akdeniz’deki 26 ülkede First Solar PV ince film güneş panellerinin tek yetkili distribütörü ve iş ortağı olmuştur. Aynı zamanda yurt içinde ve yurt dışında güneş enerjisinden elektrik üretme, solar fotovoltaik (PV) panelleri satma, satın alma, ihraç etme, çatılara yerleştirme, kurulum ve bakım hizmetleri ve danışmanlık faaliyetlerini yürütmektedir. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ı içine alan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ şirketlerinin %100 hissesi 2017 yılı Şubat ayı itibariyle Zorlu Enerji tarafından devralınmıştır. Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda doğal gaz sayaçlarının kalibrasyon işlemlerinin gerçekleştirildiği Doğu’nun ilk ve tek Kalibrasyon Merkezi’ni 2018 yılında Zorlu Enerji hayata geçirmiştir.