2. SİİRT ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Bu haber 12 Kasım 2019 - 14:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.


Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneğince organize edilen, Siirt Valiliği, Siirt Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen “2. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali”, 11 Kasım Pazartesi akşamı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış töreniyle kapılarını açtı.Türkiye ve yurt dışından kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerinde 435 kısa film arasından finale kalan 32’si derece için yarışacak.

Bu sene 11-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirlecek olan festivalin açılış programında konuşan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, etkinliğin Siirt’in imajını olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Siirt’in köklü tarih ve medeniyete sahip bin yıllık kadim bir kent olduğunu ifade eden Atik, festivale katılan kurgu yönetmeni Engin Öztürk, yönetmen Kamil Çetin, yapımcı Sebahattin Çetin, menajer Tümay Özokur, sinema, dizi ve tiyatro oyuncuları Atilla Olgaç, Nilüfer Aydan, Burak Tamdoğan, Özlem Çınar, Nejat Birecik’e plaket verdi. Festivalin ilk gününde Burak Tamdoğan, “Bir Meddah Gösterisi” oyununu sundu.

Festival,15 Kasım’da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.