ŠKODA, OCTAVIA RS iV ile Performansını Artırıyor

Bu haber 07 Şubat 2020 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ŠKODA, OCTAVIA RS iV ile Performansını Artırıyor

ŠKODA, tamamen yeni OCTAVIA RS iV modeliyle dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. Yayınlanan üç resmi tasarım eskizi, dördüncü nesil OCTAVIA’nın performans odaklı versiyonunun detaylarını ortaya koyuyor.

ŠKODA’nın yeni OCTAVIA modelinin RS versiyonunda yine modele özgü siyah detaylar bulunacak. Önceki nesle göre biraz daha büyüyen OCTAVIA RS, sportif kimliğini modelin zarif çizgileriyle buluşturacak.

Bununla birlikte bir ŠKODA RS modelinde ilk kez şarjlı hibrit güç ünitesi kullanılacak. OCTAVIA RS iV modeli, aile dostu pratikliği ve spor otomobil performansını yüksek verimlilikle birlikte sunacak.

ŠKODA, ilk OCTAVIA RS’in tanıtılmasının üzerinden geçen 20 yılın ardından yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Önemli bir hayran kitlesine sahip model, her geçen yıl daha popüler olmayı başardı. Avrupa kıtasının kilit noktalarından olan Almanya, İngiltere ve İsviçre gibi pazarlarda satılan her beş OCTAVIA’dan biri RS olarak satıldı.

Şarjlı hibrit OCTAVIA RS iV ise, modelin iddiasını daha ileriye taşıyacak. Toplam 245 HP’lik güce sahip olacak OCTAVIA RS iV yüksek performans, üstün yakıt ekonomisi ve düşük CO2 emisyonu salımı sunacak.

ŠKODA’nın paylaştığı eskizlerle OCTAVIA RS iV’nin, coupe tarzı sedan ve COMBI station karoserlerle geleceğini ortaya koydu. Yeni OCTAVIA RS’in dikkat çekici özellikleri arasında siyah ızgara, sportif ön tamponlar, büyük hava girişleri, büyük jantlar, difüzörler ve arka spoyler bulunuyor. OCTAVIA RS iV, ilk kez Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.

 

 

 

 

Yüce Auto

* ŠKODA Türkiye Distribütörü Yüce Auto bir Doğuş Otomotiv ortaklığıdır.

* Orhan Yüce tarafından kurulan Yüce Grubu, otomotiv sektöründe 60 yılı aşan bir geçmişe sahiptir.

* Otomobil Distribütörleri Derneği’nin de kurucusu olan Orhan Yüce, aynı zamanda derneğin 2010 yılına kadar “Onursal Başkan”lığını da yapmıştır.

* Yüce Auto, ISO 9001 ve VW Grup TÜV kalite yönetimi sertifikalarına sahiptir.

* Yüce Auto A.Ş. Türkiye genelinde 40 Yetkili Satış & Servis, 2 Yetkili Satıcı, 3 Yetkili Servis ve Yedek Parça Satış Noktası ile hizmet vermektedir.

* 2019 yılında 15 bin 369 araç teslim eden Yüce Auto, bu adetle %4.0 pazar payı elde etmiştir.

ŠKODA Auto

* 100 yılı aşkın geçmişiyle dünyanın en eski otomobil üreticileri arasında yer alan ŠKODA, 1895’te üretimine önce bisiklet ve motosikletle başladı.

* ŠKODA, 16 Nisan 1991 tarihinden itibaren bir Volkswagen Group markasıdır.

* Marka, bugün dünya çapında 9 farklı modelin üretim ve satışını gerçekleştiriyor: CITIGO, FABIA, RAPID, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, SUPERB, KODIAQ ve KAMIQ.

* 2019 yılında ŠKODA, dünya çapında 1.24 milyon araç teslimatı gerçekleştirdi.

* 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019’da bir takvim yılı içerisinde 1 milyondan fazla araç satan Skoda tarihinde bir rekor kırdı.

* ŠKODA Auto, 100’ün üzerinde pazarda yer alırken, dünya çapında 39 binin üzerinde kişi istihdam etmektedir.