VARAN’IN ANKARA’DAKİ YENİ TERMİNALİ AÇILDI

Bu haber 24 Temmuz 2020 - 18:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şehirlerarası yolcu taşımadığının öncü markası Varan, ‘konforu ve güvenliği’ ön planda tutan yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor. 9 Temmuz 2020 itibariyle yeniden seferlere başlayan ve ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa merkezli seferlerle yeniden yolcularına hizmet vermeye başlayan Varan yeni terminal yatırımlarına da hız veriyor. 2020 sonunda yaklaşık 200 Milyon TL’lik yatırım hedefiyle yola çıkan Varan, Ankara Söğütözü’ndeki yeni terminal binasını da 23 Temmuz’da düzenlenen bir törenle hizmete aldı.

Ankara’daki yeni terminal binasının yanı sıra Varan kısa zamanda yeni güzergahlarda da hizmet vermeye başladı. Bodrum, Didim ve Kuşadası gibi Ege sahillerini de kapsayacak şekilde ulaşım noktalarını genişleten şirket yakın zamanda Fethiye ve Antalya’ya da seferler düzenleyecek.

Türkiye’nin Varan’ı sloganıyla yola çıkan Varan, otobüs yatırımlarıyla birlikte tesisleşme ve insan kaynağına da önem veriyor, önemli yatırımlar yapıyor. 2020 sonunda 100 araçlık bir filoya erişmeyi hedefleyen şirket tesis çalışmalarını da hızlandırdı ve Ankara’daki yeni terminal binasının açılışını 23 Temmuz’da gerçekleştirdi.

Varan’ın Ankara Söğütözü Terminali açılışına Gençlik ve Spor Eski Bakanı Osman Aşkın Bak, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, ATO Başkanı Gürsel Baran, Varan Turizm Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Soğancı Fatih İslam ve Abdullah İslam ile Varan Turizm CEO’su Kemal Erdoğan ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

“Önceliğimiz Varan yolcusunun memnuniyeti, güvenliği ve sağlığı”

Otobüs yatırımlarıyla birlikte tesisleşme ve insan kaynağına da önem verdiklerini söyleyen Varan Turizm CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan önceliklerinin Varan yolcusunun memnuniyeti, güvenliği ve sağlığı olduğu dile getirdi.

Sözlerini sürdüren Erdoğan, “sayılardan çok insan odaklı bir anlayış ile 9 Temmuz’da yeniden yola çıktık. Tesis ve hizmetler noktasında Varan geçmişte çok ciddi ayrışan bir markaydı. Bugün de ayrıcalıklı hizmetlerimiz olacak. Pandemi sürecinin izin verdiği ölçüde bunların ilki özel yolcu salonlarımız olacak ve yolcularımız otogarın kalabalığına girmeden rahatlıkla seyahatlerine bu noktadan başlayabilecekler. Bugün açılışını yaptığımız Ankara Söğütözü’ndeki bu terminal binamız da bunun en somut örneklerinden birisi” dedi.

Varan’ın hedefleri hakkında da bilgi veren Erdoğan; “İlk etapta toplamda 100 Milyon TL’lik bir yatırımla seferlerimize başlıyoruz. Bu ay sonu filomuza katılacak 20 otobüs ile 50 otobüslük bir filoya sahip olacağız. Hedefimiz; 2020 sonunda 200 Milyon TL’lik toplam yatırıma erişerek 100 araçlık filo kurarak yılsonuna kadar 1,5 Milyon yolcuya hizmet verebilmek. Bununla beraber 250 kişilik bir istiham oluşturduk. Yılsonunda bu sayıyı 700’e kadar çıkarmayı amaçlıyoruz. Araçlarımızın tamamına yakını 2020 model kalan bölümü ise 2019 model araçlardan oluşuyor. Dolayısıyla teknolojik imkanlardan maksimum seviyede faydalanabiliyoruz. Bu araçlarımızda koltuk arkası ekranlarımıza özel bir içerik hizmeti sunuyoruz. Yolcularımız wi-fi üzerinden bu içeriklere cep telefonlarından, tabletlerinden veya laptoplarından rahatlıkla ulaşabiliyor. Yine bu koltuk arkası ekranlarından servis ve ikram talep edip anket dahi doldurabiliyorlar. Bu içerik sistemi karayolu yolcu taşımacılığında bir ilk olma niteliği taşıyor” dedi.

Ankara’daki yeni terminal binasının yanı sıra Varan kısa zamanda yeni güzergahlarda da hizmet vermeye başladı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa merkezli seferlerine ek olarak Bodrum, Didim ve Kuşadası gibi Ege sahillerini de kapsayacak şekilde ulaşım noktalarını genişleten şirket yakın zamanda Fethiye ve Antalya’ya da seferler düzenleyecek. Yaz döneminin ardından hizmet ağını genişletecek olan Varan, özel yolcu salonlarının sayılarını da arttırarak yolcularına özlenen Varan konforunu yaşatacak.