Evlenmek isteyen genç kız babasını mahkemeye verdi

Nijerya’da istediği kişiyle evlenmesine izin vermeyen babasına karşı son çare olarak mahkemeye başvuran genç kız, hakimden babasına evlenmesi yönünde talimat vermesini istedi.

Bu haber 23 Mayıs 2017 - 21:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yerel basındaki haberlere göre, başkent Abuja’da 23 yaşındaki Khadija İbrahim’in babası, kızının kendi kabilelerinden olmayan Abdulhamidu adlı gençle evlenmesine izin vermedi.

Khadija, bunun üzerine kentteki Karu Yüksek Mahkemesine başvurdu. Genç kız, evlenmesini onaylaması için babasına mahkeme tarafından talimat verilmesini talep etti.

Khadija İbrahim, duruşmada verdiği ifadede sevdiği adamla evlenmekte ısrar ettiğini belirterek, “Sevdiğim adam, babamla evlilik planları hakkında görüşmek istedi ama babam her seferinde bundan kaçındı. Babam, evlenmek istediğim adamın Fulani kabilesinden olmamasını gerekçe gösterdi. Bence bu onu reddetmek için yeterli bir sebep değil.” dedi.

Kızının suçlamalarını kabul eden baba Bassa İbrahim ise savunmasında, Abdulhamidu ile görüşmekten her seferinde kaçındığını doğruladı.

Bassa İbrahim, “Çünkü kızımın tercihini beğenmedim. Kızımı, evliliğin çocuk oyuncağı olmadığı konusunda uyardım. Kökenini bilmediğimiz bir adamla nasıl evlenir.” diye konuştu.

Hakim, duruşmayı 29 Mayıs’a erteledi.