“Çankaya’da Her Gece 1300 Ton Çöp Topluyoruz”

Bu haber 30 Aralık 2018 - 0:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

“Çankaya’da Her Gece 1300 Ton Çöp Topluyoruz”

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım önderliğinde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ziyaret edildi. Belediye seçimlerine sayılı günler kala önemli açıklamalarda bulunan Taşdelen, adaylık sürecini ve gelecek çalışmalarını değerlendirdi.

TÜGİAD Ankara Şubesi üyelerinin yoğun katılım gösterdiği ziyarette; TÜGİAD Ankara Şubesi ile her zaman aynı frekansta olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Alper Taşdelen, genç iş adamlarının Türkiye ve Ankara için önemine vurgu yaptı. Adaylık süreci ile birlikte Mart seçimlerine kadar yoğun bir tempoya girdiklerini söyleyen Alper Taşdelen “5 yılda 1 milyon ton asfalt attık, 770 bin metrekare renkli asfalt kaldırım yaptık. 218 okulda, 80 taksi durağında, 99 camide, 70 muhtarlık binasında tadilat yaptık. Çöp toplama sistemini değiştirdik. Türkiye belediyecilik hizmetleri ile diğer ülkelere adeta örnek oluşturuyor. Çankaya Belediyesi olarak günde toplamış olduğumuz 1300 ton çöp de bunun en güzel kanıtı. 7 kültür ve sanat merkezi, 7 kreş, 14 Çankaya Evi, 6 pazaryeri, 70 park, yüzme havuzu, buz sporları salonu, sosyal tesis gibi eserleri kazandırmanın yanı sıra Halk Kart, Sağlık Kart, üniversite öğrencilerine burs verdiğimiz Çankaya’nın Filizleri, Ramazan çadırları, halk konserleri gibi çok sayıda sosyal demokrat belediyecilik anlayışını uyguladık. Yapmış olduğumuz planlamalar doğrultusunda 132 adet yeni aracı belediyemize ve Çankayalı vatandaşlarımızın hizmetine kazandırdık” dedi.

Kar yağışına karşı, 48 saatlik mücadele

Başkent’i etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası 48 saatlik vardiya ile ekiplerin çalıştığına vurgu yapan Taşdelen şöyle devam etti: “-14, -15’i bulan hava koşulları sonrası yaşanan kar ve buzlanmaya karşı ekiplerimiz büyük özveri ile çalıştı. Bu derecelere rağmen açılmamış sokak bırakmamaya özen gösterdik. Solüsyon ve tuzlama çalışmalarımız kış ayı süresince devam edecek.” 5 yıl boyunca 600 bin metrekarelik park alanı yaptıklarını da anlatan Taşdelen “Vatandaşlarımız için hizmetten kaçınmadık” dedi.

“2019 yılının ekonomik iyileşme süreci olmasını diliyoruz”

İş adamları olarak geride bıraktıkları 2018 yılından büyük ders çıkardıklarını ve 2019 yılında ihracata yönelik bir politika izlenmesi gerektiğine vurgu yapan TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım “İş adamları olarak 2019 yılının güzel geçmesini umuyoruz” dedi.